Nu cred ca este normal sa inchizi o discustie despre o tema, atata timp cat aceasta se discuta aprins.
Motivarea “Se inchide, ca s-au spus destule” - nu este in opinia mea destul de explicita.
Daca cumva admin se refera la tonul mai taios din unele discutii, atunci cred ca trebuie sa explic: Am raspuns taios la marlanii de genul “mai sapa pe Android si ma vorbim” (ultima la care am raspuns taios). Cu toate astea, nu s-au folosit cuvinte urate, nu s-au adus injurii…..
Nu am inceput aceasta discutie ca sa convig userii de pe acest forum sa faca tranzitia la alt sistem de operare, nu am promovat Hero si nici un alt produs concurent. Sunt constient ca acest forum este ptr utilizatori de Mac si iPhone. Dar…..utilizatorii (ptr ca deja sunt mai multi) de iPhone devin nemultumiti de ceea ce ofera si gasesc alternative si vorbesc despre ele. Nu inteleg cu ce am gresit, sau de ce trebuie inchis topic-ul care are discutii si vizualizari de 2 luni si ceva.
Am fost la randul meu utilizator de iPhone si mai am contact cu el ocazional (nevasta si sora au iPhone). Eu le fac update-urile si chiar le recomand aplicatii noi si folositoare. Mi-a placut iPhone si am considerat ca este o platforma inovatoare, foarte bine realizata.
Sunt in continuare utilizator de Mac (si am convertit aproape toti prietenii si toata familia - Am 6 mac-uri in familie).
Am fost ajutat si ajut userii de pe acest forum.
Cred ca nu este justificata inchiderea discutiei si nici sugerarea: “Cine vrea Android vs iPhone, sa deschida o discutie noua.” facuta de Admin.
Nu despre asta era vorba in discutie (Android vs iPhone) - ci despre ingradirile celor de la Apple si despre politica lor restrictiva (vezi Google Voice - vezi experienta programatorilor care primesc refuz de publicare de la Apple fara justificare…..) si in final de alternative la iPhone.
In final imi cer scuze daca am ofensat comunitatea sau admin cu tonul sau vorbele mele (nu a fost intentia mea), dar, repet, am raspuns la marlanii si ton mistocar cu un ton mai taios.
Am inchis discutia pentru ca deviase. Nu am vizat pe nimeni in mod special, nimeni nu a primit vreun avertisment.
Daca apare o discutie iPhone vs Android, lipesc topicurile respective acolo.
Daca a deviat discutia - a deviat din cauza mistourilor nefondate a unora.
Dupa parerea mea, trebuie sanctionata provocarea si mistocareala.
Daca nu esti de aceeasi parere cu mine, trebuie sa-ti sustii punctul de vedere cu argumente solide nu cu mistouri de genul ““M-am lasat de iPhone”....parca ar fi fost vorba de lasat de fumat…asa de rau era pentru dansul iPhone?” sau “Mai sapa pe Android si mai vorbim” . Sunt constient totodata ca asta este nivelul unora, dar nu cred ca trebuie inchisa discutia ci sanctionati cei care nu pot sa depaseasca un limbaj de cartier, sau care nu isi pot sustine punctul de vedere, altfel decat printr-un limbaj care ofenseaza.
Nu ma simt jignit de acesti useri, dar nici nu cred ca trebuie tolerat limbajul de cartier, ptr ca noi, aici, pe acest forum, avem pretentia ca suntem oameni educati, care vrem sa iesim din tiparul romanului badaran - care nu poate face fata unei discutii in contradictoriu.
Imac, fără supărare, ești total offtopic, într-o discuție deschisă chiar de tine. Pentru lăcrămații există o rubrică dedicată, “Condica de sugestii și reclamații”.
Stai liniștit că nu are nimeni nimic împotriva ta și a niciunuia care discută lipsurile și limitările unui produs Apple. Nu e nimeni într-atît de împătimit, încît să închidă un topic pentru asta.
Trebuie sters totodata !
Nu sunt suparat ! , dar cred, ca cei prost crescuti si mistocari au primit un semn de “Tineti-o tot asa - faceti o treaba buna !”
Deschideți atunci altul cu “developement pe iPhone vs developement pe Android” sau cum vreți dar - conform regulamentului - fiți on-topic. Un thread care începe cu ceva și se transformă cu cu totul altceva este un lucru nedorit. Mulți utilizatori noi s-au plâns că discuțiile de pe forumul ăsta nu prea au un fir logic de la început la sfârșit. Poate dacă s-ar ține și administrator de regulament și ar da BAN la toți care în discuțiile despre mere vorbesc de pere, prune, politică și parapante ar fi mai bine.
În concluzie: on-topic. Dacă vreți să deviați firul discuției creați alt thread și puneți un link către el. Mere cu mere, parapante cu parapante.
Pai si nu despre apple iphone vs android se discuta? eu asa vazusem, ca unu s-a lasat de aifon si restul ceream detalii despre ce si-a luat in loc…si de ce nu au fost avertizati cei offtopic si s-a inchis discutia?
iar faza cu capisci nu mi-e clara deloc, poate ma luminezi.
E normal sa se devieze avand in vedere ca titlul nu sugera ceva strict legat de development, era vorba despre alegerea unui om si discutii pe tema, iphone vs android. Chiar imi placea discutia (mai putin argumentele unora care veneau si ziceau ca iphone-ul e regele si ca restul sunt prostii sau copii .... asa fara argumente)
@romescu: a fost o gluma, chill
Deschideți atunci altul cu “developement pe iPhone vs developement pe Android” sau cum vreți dar - conform regulamentului - fiți on-topic. Un thread care începe cu ceva și se transformă cu cu totul altceva este un lucru nedorit. Mulți utilizatori noi s-au plâns că discuțiile de pe forumul ăsta nu prea au un fir logic de la început la sfârșit. Poate dacă s-ar ține și administrator de regulament și ar da BAN la toți care în discuțiile despre mere vorbesc de pere, prune, politică și parapante ar fi mai bine.
În concluzie: on-topic. Dacă vreți să deviați firul discuției creați alt thread și puneți un link către el. Mere cu mere, parapante cu parapante.
Capisci ?
Nu e prima oară când cineva care moderează pe aici exagerează cu aplicarea regulei de off-topic. În cadrul unei discuții este absolut normal să se atingă subiecte conexe. Lăsați-o mai moale cu atenționările de off-topic și cu închisul discuțiilor, că nu dezbatem legi aici.
salut m-am lasat de iphone dupa 1 an de utilizare de iphone 3g si putin timp iphone 3gs,stiu nu stiuce am ,dar m-am plictisit efectiv de el si mi-am luat un hTC Erou ,vroiam sa imi recomandati si mie cei care au hero aplicatii si sa faceti un top daca aveti timp ,multumesc