Editare fisiere text MARI (~500MB-1GB)
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Nu vreau să deschid borcanul cu viermi și flame, vreau doar un răspuns simplu pentru următoarea problemă:
Am nevoie din când în când să editez dump-uri SQL cu dimensiuni ca în subj. Am 2GB RAM.

Pe win aveam un program numit PFE32 care merge brici la asa ceva.

Pe Mac singurul care merge acceptabil (dar totuși lent) este vi. Există o variantă mai bună? Ar fi mai confortabil GUI pentru astea, dar merge și text-mode.
Joe merge cam ca vi, textwrangler nu merge deloc. Emacs nu știu și nu mă apuc să învăț.

S-a mai ciocnit cineva de problemă? A rezolvat-o cumva?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Daca tot ce ai de facut sint modificari de text ori stergeri, poti folosi mai simplu si rapid grep. Sau chiar ceva simplu in perl / ruby.

Si emacs ar sti sa incarce doar o anumita portiune dintr-un fisier, daca daca nu vrei, nu vrei smile

offtopic ps: ppl(a)?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

E complicat cu grep sau cu expresii; ideea e că uneori am de căutat în salvări și mi-e mai simplu să mă uit în dump; evident uneori trebuie să scot conținutul tabelei căutate (care poate fii cateva sute klines) și să îl încarc într-o BD de teste. Altă problemă e că fișierul conține dump pentru mai multe BD și mie îmi trebuie una singura din ele (evident nu mereu aceeași). În fine, azi am rezolvat cu răbdare și vi (fără tutun)

offtopic: Nu, doar ULM (triax); în curând trebuie să dau de înnoire :-s

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Si eu am deseori de facut operatiile astea, dar mi se pare mai ieftin sa fac alt dump cu doar ce am nevoie. Sau incarci tot dump-ul intr-un sandbox si de-acolo scoti doar ce-ti trebuie, fie prin alt dump, fie cu un INSERT cross-database direct in BD de teste.

Pe de alta parte, cu putin efort in ruby/perl e destul de simplu sa izolezi o singura db/tabela dintr-un dump—o dai ca parametru in linia de comanda si gata. Daca vrei te pot ajuta un pic pe partea asta.

De curiozitate, in Pages / Word ai incercat? smile

offtopic: bafta mare, si eu trebuia sa dau pt ULM (festival) de vreo luna da’ inca n-am strins orele.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Alt dump nu e o soluție căci am avut de scos din backupuri vechi. Încărcarea în sandbox durează cât editarea în vi, deci nu îmi convine wink
Ideea e că tabela e de mai multe ori în mai multe db; mi se pare overkill să mă chinui cu perl pentru ca ar trebui generalizat prea mult și pentru câteva săpături pe care le fac odată la câteva luni (poate și mai rar) nu prea merită. Ideea era că eram oarecum necăjit de lipsa unui editor ca pfe (care este heavily optimised pentru așa ceva) pe mac și m-am gândit că poate nu știu eu.
Nu am nici pages nici word, am încercat TextEdit și culmea îl încarcă, dar apoi se comporta “funny”. Adică nu pot mișca cursorul în sus cu săgeată sus; la scroll în sus uită să redeseneze și se văd liniile suprapuse.. poate și alte “efecte” pe care înca nu le-am văzut.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Hm. Si zici ca textwrangler nu vrea? Ca cica e pe acelasi core ca BBEdit, care e renumit ca se descurca foarte bine cu fisiere enorme.

Altii zic ca gvim ar fi rapid chiar si la peste 2 GB.

Si inca altii il lauda pe Crisp: http://www.crisp.com/News/CRiSP-Available-For-Mac-Platform.html da’ eu personal nu l-am incercat deloc.

Zi-ne si noua daca gasesti! smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

TextEdit sau alte variante native Cocoa nu o sa mearga. NSTextView nu stie paging cum e nevoie in cazul asta.

Unde vi protesteaza eu as incerca Hex Fiend cu vederea text (el nativ e hexeditor dar stie si text).
Vezi http://www.ridiculousfish.com/hexfiend/

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

@alxx: TextWrangler zice error code -116. Nu am gasit explicatie pentru acest cod (nici nu am cautat prea mult)
Nu am testat Crisp caci si daca ar merge tot nu m-as apuca sa dau bani pe el.
@diciu: pentru ce imi trebuie nu prea se potriveste HexFiend, dar e binevenit caci chiar imi trebuia din cand in cand un hexeditor mai de “doamne-ajuta” pe mac; pana acum foloseam hexedit

Multumesc amandurora pentru ajutor, pana la urma raman la vim. Oricum, sper sa nu mai am nevoie de asa ceva, cel putin pentru cateva luni.