Făcui eu ce făcui, învățai, scrisei… m-am blocat la procesarea, simplă, unor scan-uri, niște desene, care mai trebuie șterse un pic cu guma. Ei bine, banalitatea asta credeam că știu s-o fac, am constatat că iese prost, se văd urme, nașpa…
Ar fi simplu să rog pe cineva să-mi facă retușul ăsta, dar aș pefera să văd eu cum se face cu aplicații gen Pixelmator ori GraphicConverter, pt care am licență.
Anexez un exemplu, acolo vreau doar să șterg naibii linia aia enervantă și punctele. Atît. O fac, dar se vede dîra, bag sama că e un șpil.
Vrei toata chestia pe imaginea mica atasata sau dai varianta mai mare ca sa se vada toate mai bine? Te ajut eu daca vrei, e chestie de secunde dar trimite-mi in mail imaginea mai mare, ca daca vrei o micsorez pe urma.. mail da-mi la floriano dela gmail punct com !
Vrei toata chestia pe imaginea mica atasata sau dai varianta mai mare ca sa se vada toate mai bine? Te ajut eu daca vrei, e chestie de secunde dar trimite-mi in mail imaginea mai mare, ca daca vrei o micsorez pe urma.. mail da-mi la floriano dela gmail punct com !
Îți dai seamă că asta e o versiune postabilă aici, originalul are peste 1 Mb. Și, desigur, nu e numai asta, sînt vreo 20 sau peste…
Ideea este că nu vreau să mi le facă alții, vreau să învăț cum se fac chestiile astea simple, nu să mi le facă alții.
Cea mai buna metoda in cazul tau si ca sa nu ramana urme este Patch Tool din Photoshop. E o unealta relativ simpla si sunt informatii la orice pas pe internet iar daca vrei sa fii ghidat macar prima data da maine un semn cand te apuci, doar sa ne potrivim si sa fim online in acelasi timp!
Pixelmator: Clone Tool > Click pe alb, sa-i spui cu ce sa inlocuiasca ce vrei sa stergi; alegi diametrul potrivit, opacitate 100%; apoi dai cu rotocolu’ peste bube. O sa-ti apara un crosshair care se va plimba odata cu rotocolu’, astfel incat poti sa vezi cu ce iti va inlocui bubele.
Cel mai simplu: se pictează “bubele” pe deasupra cu alb folosind brush tool.
Se dă clic pe brush tool, se alege un diametru potrivit al brush-ului din paleta Brushes, iar din paleta Swatches se dă clic pe pătrățelul de culoare albă. Se pictează peste zonele care trebuie să dispară.
- Radiera produce transparență atunci când șterge, deci nu e indicată folosirea ei în acest caz. La fel selecția și ștergerea cu delete. Nu e ca în Photoshop.
- Clone Tool e o bătaie de cap inutilă în acest caz.