text cu diacritice pe Web
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucharest
Macuser din: 11.10.06

Salutare,
Vreau sa va intreb de ajutor.
Am un web sit in care textul fiind in limba româna, am folosit diacritice. L-am zamislit cu ajutorul lui Dreamweaver.
Desi in Firefox, Safari diacriticele se citesc OK, in aplicatia Internet explorer acestea nu se mai vad.
Ce setari ar trebui sa fac eu in Dreamweaver sa se poata citi aceste texte si in aplicatia cu necazul?

Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

au poate în setările de IE, ce zici?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

NU e cazul! Ar trebui sa fac un ghid mesaj pe sit ptr cei ce au aceste probleme si nu cred ca poate fi o solutie.
Ma gandeam ca ar trebui sa folosesc o codare de text - din acelea ce nu ma pricep eu gen “Unicode font + o cifra?!!” - si ca aapoi se rezolva problema.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Lucrezi cu tastatura lui Cattus Romanian McLegacy.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
bijum - 12 Octombrie 2009 08:36 PM

Salutare,
Vreau sa va intreb de ajutor.
Am un web sit in care textul fiind in limba româna, am folosit diacritice. L-am zamislit cu ajutorul lui Dreamweaver.
Desi in Firefox, Safari diacriticele se citesc OK, in aplicatia Internet explorer acestea nu se mai vad.
Ce setari ar trebui sa fac eu in Dreamweaver sa se poata citi aceste texte si in aplicatia cu necazul?

Multumesc!

Cu TOATE versiunile de IE? Pe orice Windows? Nu cred.
În mod normal, ultimul IE rulat pe Vista și W7ar trebui să meargă OK, pe XP tot OK dacă-i pui acel update cu nume genial. European Union Bulgarian and Romanian Update, e gratis, se descarcă de pe net (vezi la .RO, am pus acolo adresa de mult).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

bijum: Dacă folosești diacritice, trebuie ca în codul HTML, în <head>, să specifici tipul de codare a caracterelor. UTF-8 este codarea care acoperă mai toate limbile pământului, deci și româna:

<meta http-equiv=“content-type” content=“text/html; charset=utf-8” />

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Scuze cattus, nu inteleg :(

Cu TOATE versiunile de IE? Pe orice Windows? Nu cred.
În mod normal, ultimul IE rulat pe Vista și W7ar trebui să meargă OK, pe XP tot OK dacă-i pui acel update cu nume genial. European Union Bulgarian and Romanian Update, e gratis, se descarcă de pe net (vezi la .RO, am pus acolo adresa de mult).

Vrei sa spui ca nu o sa mearga indiferent ce o sa fac - o conditie ar fi sa nu mai introduc iar textul in sit fiind destul de voluminos.
Pentru celelalte variante de IE mai noi cred ca merge nu este problema.
As vrea sa rezolv problema - daca se poate - doar din niste setari din dreamweaver.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj napoca
Macuser din: 12.03.07

trebuie sa faci doar ce a zis tudor, in dreamweaver.

Semnătură 

“La următoarea abatere cât de mică ai ban.”

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

DA,
asa am facut cred acu, dupa mai multe cercetari, ca problema mea este doar ptr acele calculatoare cu sisteme de operare mai vechi si care au si IE (browsere) mai vechi.

Multumesc tuturor de informatii.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Deci: în loc de diacritice cu virgulă (comma), diacritice cu sedilă (seceră).
Asta e tot.
Şi atunci merge şi XP-ul vechi. Şi poate şi ‘98 SE.