Macurile moderne cam sughita la boot USB de pe altceva decat CD-ROM sau GUID drive. Daca pui Linux, ideal e sa ai GUID partition cu Grub/LILO pt. EFI.
M-ai făcut curios. Am descărcat SlaX, versiunea USB și, da, nu face boot de pe USB, formatat FAT și harta RAW. Bun, deci reformatez GUID și, mai departe, cum, tot FAT? Nu scrii un scurt text cum fac un linux bootabil pe flash pt un mac?
Macurile moderne cam sughita la boot USB de pe altceva decat CD-ROM sau GUID drive. Daca pui Linux, ideal e sa ai GUID partition cu Grub/LILO pt. EFI.
M-ai făcut curios. Am descărcat SlaX, versiunea USB și, da, nu face boot de pe USB, formatat FAT și harta RAW. Bun, deci reformatez GUID și, mai departe, cum, tot FAT? Nu scrii un scurt text cum fac un linux bootabil pe flash pt un mac?
Aici e problema: habar nu am. Eu am abandonat ideea de mult.
Sunt 100% sigur ca, in 2007, cand mi-am cumparat fostul MBP, mi-am instalat FreeBSD pe un disc extern USB si functiona fara nicio problema boot-ul. Nu stiu daca ala stia cum sa faca boot de pe USB-HDD sau a facut FreeBSD ceva special.
Boot din USB de linux pe un mac intel pare a nu fi chiar o chestiune trivială și nici dezvoltatorii nu cred că fac mari eforturi în acest sens, probabil din lipsa unei feedback suficient.
Aici e problema: habar nu am. Eu am abandonat ideea de mult.
Nu este atat de important pt. mine sa am linux pe USB, asa ca nu am apucat niciodata sa-l duc la capat.
Un articol de wiki nu este, oricum, o sarcina usoara, fiind vorba de multe distributii de Linux + ca partea cu EFI nu este pentru toata lumea. Cei care pot duce la capat partea cu EFI, sunt suficient de cunoscatori pentru a “sapa” pe net pentru o solutie. Ceilalti nu vor incerca niciodata partea de “hardcore”
relativ si teoretic este destul e usor sa faci un stick linux(in speta e vb de ubuntu netbook pe stick live ) pt ca pe asta am sal incerc chiar acum
dar cum teoria nu este tot una cu practica… ramane de vazut!
teoretic intri pe situl lor deunde dai ubuntu jos si mai e siun programel usb stick creeter sau ceva de genul asta alegi depe ce sistem de operare al faci (mac.linux.windows) si gata creat…..
in mac-ul tau ai start up disk deacolo selectezi ce sa buteze (stick usb )
cam asta e teoria….