Conectare iMac la internet
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.04.08

Am cautat si nam gasit chestia asta pe forum , daca este imi pare rau , nu am cautat cu trebuie.

In 2 zile imi vine iMacu si vreau sa il conectez la internet. Providerul meu este o retea ,nu are relevanta numele, si conectarea se face printr-un fir de internet normal.

I-am suant pe oamenii de la retea, tehnic si mi-ai spus ca au mai avut odata un mec in retea , si ca l-au conectat intr-un final la internet , dar mai greu si ca nu a mers atat de bine..

Oricum , intrebarea vine acum , pana aici a fost introducerea :

Cum fac mai exact sa imi trec ip-ul ,subnet mask , gateway-ul etc sigur, pt ca nu vreau sa ii chem pe astai de la retea sa imi umble ei pe noul iMac??

Daca puteti face cateva printscreenuri , si cum exact si unde sa scriu ipurile?
Este chiar atat de complicat?

Ok , astept raspunsuri , oricum astia de la retea nu prea se pricep , stiu sa formateze si ei un windows si sa bage niste fiere , daca ma intelegeti.

Ms frumos.

Semnătură 

iMac 24” (9,1) - 2,66 Ghz (Core 2 Duo)  4Gb Ram, 640 HDD
iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai aici toate informatiile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 26.01.08

System Preferences - Network - Ethernet - Configure Manually

Semnătură 

iMac G4
iBook G3

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

multumesc dacu!

Bogdanw - 13 Octombrie 2009 04:19 PM

Ok, am inteles asta , dar intreb este chiar asa o mare dificultate sa il conectez la internet cum au spus astia de la retea?

Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

de obicei, tipul de la cablu n-are decit cablu in cap… si femei
wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
bctz123 - 13 Octombrie 2009 04:21 PM

multumesc dacu!

Bogdanw - 13 Octombrie 2009 04:19 PM

Ok, am inteles asta , dar intreb este chiar asa o mare dificultate sa il conectez la internet cum au spus astia de la retea?

Uite așa apar legendele, chiar și cele imbecile.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

Băieții de la “tehnic”, aproape sigur, n-au pus mâna pe un mac în viața lor. Și atunci ce s-au gândit? Decât să ne prindem noi urechile și să ne facem de cacao mai bine să le spunem clienților că “nu prea merge atât de bine”.
Macul e foarte ușor de configurat pentru rețea și internet… și sigur! Nu-ți fă nici un fel de probleme, vei vedea

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

Posibil ca rețeaua de cartier să aibă un progrămel făcut pentru pc și pentru că nu ai pc să nu meargă la tine. La asta se referă?
Partea bună este că dacă este așa, acel progrămelul este legat de adresa mac a plăcii de rețea. Așa că ei îți pot lăsa liberă adresa mac a plăcii de rețea din calculatorul tău fără nevoia acelui program.
Așa mi s-a întâmplat mie, cum nu dai mai multe detalii poate este apropiată situația ta.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
szhoul - 14 Octombrie 2009 05:58 AM

Posibil ca rețeaua de cartier să aibă un progrămel făcut pentru pc și pentru că nu ai pc să nu meargă la tine. La asta se referă?
Partea bună este că dacă este așa, acel progrămelul este legat de adresa mac a plăcii de rețea. Așa că ei îți pot lăsa liberă adresa mac a plăcii de rețea din calculatorul tău fără nevoia acelui program.
Așa mi s-a întâmplat mie, cum nu dai mai multe detalii poate este apropiată situația ta.

Exact omule , asa am si eu , un programel , .net ii zice. Exact ca la tine. Ok , am inteles , poate sa mearga si fara progamel , iti las in pm id-ul meu de messenger si daca invervin ceva probleme , te contectez acolo , sau da-l tu pe al tau cum iti este mai usor.

O zi buna

Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

A venit mecu , l-am bagat in retea , am bagat firu , am scris ipurile dns subnest mask , gatewayu tot ce trebuie , i-am sunat pe oameni del a reatea si mi-au zis ca dau drumu in 5 minute , acum eu in machintosh hd vad la network mai multe calculatoare si am dat si ping cu negwork ulitily in gateway si vad ca are ping , dar nu merge internetul , incerc sa ii sun pe astia de la retea dar au inchis telefoanele , ca domne programul este pana la 8

ma puteti ajuta , ei zic ca au scos progamelu ala si au dat drumu la net , si ca o sa mearga in 5 minute , si daca nu merge , inseamna ca e de la mec sau nu merge mec in retaua lor , asta mi-a raspuns tipul de la tehnic.

ma puteti ajuta cu ceva? ce sa fac ca sa mearga.. astept raspuns cat mai urgent.

va multumesc

Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Dacă vezi calculatoare în rețea, bag sama că rețeaua merge. Dacă rețeaua merge, dar nu te conectezi la net, bag sama că nu ieși pe magistrală. Cel mai probabil, nu ți-au dat ieșire.
Dacă ai o hîrtie pe care scrie o adresă a ta de tip 192.168.x.x, un aubnet mask de tip 255.255.255.0, un router de tip 192.168.1.1 și un server posibil cu aceeași adresă, aia e. Dacă urmezi exact ce scrie acolo, nu văd de ce să nu meargă.
Ce calculatoare vezi în rețea? Pe cei din bloc sau pe cei din casa ta?
Protocolul de rețea nu are legătură cu sistemul de operare, merge orice sistem, decît dacă au scripturi speciale, ceea ce nu cred.
DAcă ai alt fel de conexiune, de ex. PPPoE (point to pint protocol over ethernet) merge și aia, dacă așa o ai (ai doar un nume de cont și o parolă), după cum poți avea și un DHCP, adică autoalocare de adrese.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

1. Da vad toate calculatoarele din toata reteaua , nu numai din casa mea.
2.Am trecut eu ipurile , dar eu nu am cu 192.168 am 194.0.127.X si am si 2 dns servere care le-am trecut corect si pe dansele.

Merge sa intri la ce au shareuit altii din retea , dar nu merge Safari , Mail , adica internetul.

Ps: Si serverele dns le am 194.126.179.100 si 86.107.172.2 , care nu sunt la fel cu router , el fiind 194.0.127.1 , daca are relevanta..

[ Modificat: 21 Octombrie 2009 05:38 PM de bCtz123 ]
 Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

am schimbat firu de retea pe pc si vad ca nici acolo nu merge netu , poate nu au dat ei inca drumu la net , dar netu pe retea pe total merge f bine..

PS urgent , am observat ca nu merge netu nici la tata la laptop , deci nu merge netu pe retea.. astept pana maine dimineata poate se rezolva ca i-am sunta de 1000x ori si nu raspund.

[ Modificat: 21 Octombrie 2009 06:23 PM de bCtz123 ]
 Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S