1 din 2
1
iPhone vs Nokia N 900
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.04.09

Hai că dacă tot stăm ca proștii și așteptăm ca marele Orange să ne aducă 3gS urile după care bălim de 2 luni barem să discutăm de noutăți concurente. Nokia N 900
Ecran tactil 3,5” tastatura qwerty, 1GB memorie, capacitate de stocare 32GB expandabila la 48, multitasking… interesant. Se va lansa in curând la 650 eur ca 3gs
Si-a format cineva o părere despre el, cu + și -, l-a butonat? Ce parere aveți de SO Maemo?
Dacă se mai scarpină Steve Jobs mult poate vom fi mai multi “m-am lasat de iphone”.
Pe bune daca cineva stie bine acest nokia n900 să ne scolească și pe noi că pare foarte interesant

http://www.nokia.ro/produse/cautare-si-comparare/nokia-n900/specificatii

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

nokia intotdeauna a vrut sa fie liderul in multimedia..cu Nseries a pus capac in 2007.
A venit iPhone-ul si i-a luat toti clientii…acuma majoritatea telefoanelor touchscreen is iPhone copy. (design & OS)
Nu mi-as luat un telefon asa performant..mi-as trage un laptop de 10” pe care sa il arunc in masina si sa merg cu el cand am nevoie si unde am nevoie..si da..un iPhone pe care sa il iubesc..nici acum nu mi-as schimba 2G-ul…si cat are ? 100 mb ram ? nu 1gb ca n900…dar design-ul..aplicatiile…astea nu le are n900.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 17.02.09

Da hamilton are dreptate iti iei un netbook de maxim 12-13 milioane si nu dai 6-700 de euro , pe ceva care face acelasi lucru .

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 17.08.09
hamilton - 14 Octombrie 2009 04:16 AM

nokia intotdeauna a vrut sa fie liderul in multimedia..cu Nseries a pus capac in 2007.
A venit iPhone-ul si i-a luat toti clientii…acuma majoritatea telefoanelor touchscreen is iPhone copy. (design & OS)
Nu mi-as luat un telefon asa performant..mi-as trage un laptop de 10” pe care sa il arunc in masina si sa merg cu el cand am nevoie si unde am nevoie..si da..un iPhone pe care sa il iubesc..nici acum nu mi-as schimba 2G-ul…si cat are ? 100 mb ram ? nu 1gb ca n900…dar design-ul..aplicatiile…astea nu le are n900.

Pai si din banii de 3GS iti iei un laptop mai mult ca decent la SH. Masina, ce masina? Masina de cusut? Parca nu erai major…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.10.05
sorin_noupemac - 13 Octombrie 2009 09:03 PM

Se va lansa in curând la 650 eur ca 3gs

iPhone 3Gs costa 550
e cam mare diferenta

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
STef… - 14 Octombrie 2009 09:56 AM
sorin_noupemac - 13 Octombrie 2009 09:03 PM

Se va lansa in curând la 650 eur ca 3gs

iPhone 3Gs costa 550
e cam mare diferenta

Am deschis topicul ăsta pentru a face o comparație argumentată între cele două smartphone uri. Dacă ne iubim cu iphoanele noastre nu înseamnă că ele sunt perfecte și nici mai ieftine decât altele ( Stef un iphone 3gs 32 GB costă 650 eur și nu 550 chiar dacă noi ne-am dori asta). Din ce s-a postat până acum observ că nu știm mare lucru despre Maemo și Nokia N900. Poate mai vin și alte păreri

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

Cum să nu știm? E plin netu de review-uri, la două trei clicuri distanță, http://www.unwiredview.com/2009/10/13/nokia-n900-review-part-1-first-impressions-things-i-really-liked/
http://www.gsmarena.com/nokia_n900-2917.php

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09
gKnife - 14 Octombrie 2009 08:51 AM
hamilton - 14 Octombrie 2009 04:16 AM

Pai si din banii de 3GS iti iei un laptop mai mult ca decent la SH. Masina, ce masina? Masina de cusut? Parca nu erai major…

nu e treaba ta cine is eu si ce fac eu smile
revenind ON Topic ca CINEVA s-a bagat in seama…
am zis ca raman la 2G si imi i-au un laptop micut..telefoanele puternice nu prea isi au rostu..am un comunicator (nokia e90) pe care am dat 28 de milioane acum 8 luni si nu e bun de nimic..tastatura aia QWERTY e asa de mica..vreau sa apas una..apas 3 smile
Nokia n900 e destul de fain,l-am studiat si eu aseara…dar nu mi-l doresc…si da..este un telefon care concureaza cu iPhone-ul (hardware ma refer..la firmware nici vorba)

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Specificații Nokia N 900
Dimensions
Form: side-slider
Dimensions: 110.9 x 59.8 x 18 (19.55) mm
Weight (with battery): 181 g
Volume: ~113 cc
Additional size and shape information:
Touch screen
Side-slide full keyboard
Kick-stand

Display and user interface
Size: 3.5”” touch display
Resolution: 800 x 480 pixels (WVGA)
Desktop with up to 4 personalisable views
Landscape and portrait (for voice calls) modes
3D Graphics acceleration with support for OpenGL ES 2.0
Brightness control
Ambient light detector

Keys and input methods
Touch screen with finger or stylus, virtual on-screen keyboard, full QWERTY keyboard with word prediction
Pen input option with stylus
Dedicated zoom keys
Dedicated camera
Dedicated volume keys
Lock key
Notification light
Camera key

Memory
Up to 32 GB internal storage
microSD memory card extension, hotswappable, up to 16 GB* (current availability)
Total available application memory up to 1 GB (256 MB RAM, 768 MB virtual memory)
Operating Frequency
Quad-band EGSM 850/900/1800/1900, WCDMA 900/1700/2100
Automatic switching between GSM bands
Flight mode
Data Network
GPRS class A, multislot class 32, maximum speed up to 107/64.2 kbps (DL/UL)
EDGE class A, multislot class 32, maximum speed up to 296/177.6 kbps (DL/UL)
WCDMA 900/1700/2100. Maximum speed PS up to 384/384 kbps (DL/UL) HSPA, maximum speed up to 10 Mbps (DL), 2 Mbps (UL)
WLAN IEEE 802.11b/g
WLAN Security: WEP, WPA, WPA2
WLAN wizard
Designed for continuous TCP/IP connectivity
Capability to serve as data modem via USB connection
Requires data service. Data Services may not be available in all networks. Data transmission speeds may be as high as 10.2 Mbps, but may vary based upon network capabilities and other conditions. The establishment and continuation of a data connection depends on network availability, provider support and signal strength.

Connectivity
Bluetooth version 2.1
Bluetooth profiles: HFP, HSP, A2DP, AVRCP, FTP, OPP
UPnP support
Micro-USB connector supporting charging and High-Speed USB 2.0
TV out (PAL & NTSC) with Nokia Video Connectivity Cable (CA-75U)
Support for MS Outlook synchronization of contacts, calendar and notes

Personalisation
Customisable profiles
Panoramic Desktop with up to 4 views
Widgets
Ring tones: .wav, .mp3, .AAC, .eAAC, .wma
Pre-installed themes
Panorama wallpapers
Shortcuts to websites, contacts, and applications

Operating system
Maemo 5 software and user interface with direct touch logic, 3D accelerated graphics, and multiwindow multitasking menu logic

Applications
Maemo Browser
Phone
Conversations (SMS, Internet Messenger)
Contacts
Camera
Photos
Media player
Email
Calendar
Ovi Maps
Clock
Notes
Calculator
PDF reader
File manager
RSS reader
Sketch
Games
Widgets
Application manager for downloads

Email and messaging
Supported protocols: Mail for Exchange, IMAP, POP3, SMTP
Support for email attachments
Support for rich HTML
SMS and instant messages organised as conversations
Support for Nokia Messaging service
Instant messaging and Presence-enhanced contacts
Multiple number, email and Instant Messaging details per contact, contacts with images
Support for assigning images to contacts

Call Management
Integrated hands-free stereo speakers
Call waiting, call hold, call divert
Call timer
Logging of dialled, received and missed calls
Speed dialling via contact widget
Vibrating alert (internal)
Side volume keys
Mute/unmute
Contacts with images
Conference calling with up to 3 participants
Video calling: availability will be announced later
Internet calling

Web browsing
Maemo Browser powered by Mozilla technology
Rich internet content:
Adobe® Flash® Player 9.4
AJAX support (Javascript 1.8, XML)
HTML, XHTML, CSS
Rich gesture based interactions

GPS and navigation
Integrated A-GPS receiver*
Ovi Maps application
Switch between views: rich 3D, satellite and hybrid maps
Search maps for addresses and places
Find your destination with free routing
*The availability and accuracy of GPS location services depends on wireless networks and satellite systems. Services may not work in all places or at all times. You should never rely solely on GPS products for essential communications such as emergencies. A-GPS is a network-dependent feature and you may need a data plan to use it. You may have to pay additional charges for this.

Video Cameras
Main camera
Wide screen video recording at up to 800 x 480 pixels (WVGA,.mp4: MPEG4, AAC)
Front camera: VGA web camera

Video sharing and playback
Video playback file formats: .mp4, .avi, .wmv, .3gp; codecs: H.264, MPEG-4, Xvid, WMV, H.263
Video streaming: H.264, MPEG-4, Xvid, WMV, H.263 in .avi, .mp4, .wmv, .asf and .3gp containers
Video playback in landscape format
TV out (PAL and NTSC) with Nokia Video Connectivity Cable (CA-75U)
UPnP via WLAN supported

Music playback and streaming
Media player
Music playback file formats: .mp3, .wma, .aac, .m4a, .wav
Audio streaming, UPnP music streaming
Ring tone formants: Wav, MP3, AAC, eAAC
Dedicated volume keys
3.5 mm stereo audio connector
Integrated stereo speaker
Music meta-data: ID3 tabs, album art
Bit rate up to 320 kbps
FM Transmitter

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Craiova
Macuser din: 18.03.09

-ciudat ca nu are MMS la fel ca softwarele vechi din iPhone smile)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cred ca-s mai importante impresiile decat specificatiile.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.05.08

Ral.cr a pus punctul pe i. Ceilalti producatori de telefoane se lupta sa aiba specificatii cat mai smekere - mai bine ar pune accentul pe usability.
Poate sa scoata Nokia un super telefon - daca e greu de folosit interfata imi dispare repede entuziasmul. Tin minte primul telefon “dastept” pe care l-am avut Nokia 3650 (daca il mai stiti), mi s-a parut genial cand l-am cumparat (si prin comparatie cu ce era la vremea aia pe piata chiar era genial), insa tin minte ca dupa o luna il foloseam ca pe un telefon normal.

iPhone 3GS - l-am luat din prima zi pe preorder. Folosesc jdemii de aplicatii - pentru ca intra f repede in ele.
Aud o melodie care nu o stiu, in 10 sec (cu ajutorul aplicatiei Shazam) aflu cum se numeste, sau am de asteptat dupa ceva si ma plictisesc, in 3 secunde joc poker online cu prietenii de pe facebook, am chef de un joc mai misto exista NFS si Dungeon Hunter de care inca nu m-am plictisit, sa citesc ultimele stiri/blogs in 2 secunde deschid Newsstand si imi ordoneaza tot ce e nou, email/surf pe net np - dureaza cateva secunde, IM+ daca vreau sa dau un mesaj pe messenger, wikiMobile/roDEX/IGO la fel dureaza cateva secunde.
Pentru mine asta e cel mai important - usability. Nu ma intereseaza multitasking (nu zic ca nu ar fi un pas inainte), dar sincer eu nu-mi folosesc telefonul ca un laptop - sa am mai multe aplicatii deschise, sa fac editare in Office sau mai stiu eu ce. Il folosesc la chestiile enumerate mai sus si din cauza ca dureaza f putin timp sa aflu ce ma intereseaza si ca interfata nu e frustranta ma face sa-l folosesc la full potential in continuare…

Daca ai nevoie de un netbook - buy a netbook. iPhone cu sigurana nu face nici 10% din cate face un netbook, dar pentru sarcini complexe iti iei un netbook, laptop ceva, nu te chinui cu un telefon oricat de mega performant ar fi pentru ca dupa un timp (mic) devine frustrant.

apple a pozitionat f bine produsul dupa parerea mea

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
El_Cid - 15 Octombrie 2009 04:38 PM

Nu ma intereseaza multitasking (nu zic ca nu ar fi un pas inainte), dar sincer eu nu-mi folosesc telefonul ca un laptop ...

Dar ca gps vrei să-l folosești după ce ai dat 69,99 eur sau mai stiu eu cât pe un soft dedicat gps pe iphone? Și când tocmai te apropii de destinație îți sună telefonul și te scoate din aplicație ce faci?
Dar să vrei să-ți înregistrezi convorbirea cu cineva ți s-a întâmplat?
Oricum iphonul tău este un mic computer mobil, foarte puternic dar cu niște limitări în modul de operare care în os x leo nu există

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.06.09

@El_Cid: cred ca realizezi ca majoritatea aplicatiilor de care zici tu acolo sunt legate la internet….internet care e plin de aplicatii flash…...flash ce nu este pe iphone. Nu zic ca iphone e un telefon prost…ci dimpotriva, e un gadget superb. Ce vreau sa zic e ca mai tot ce spui acolo face si batranul meu nokia N95….ba chiar poate face mai multe.
Tinand cont ca Maemo este open-source ca si Symbian, crede-ma ca vei gasi aplicatii pt aproape orice, iar meniurile de nokia nu au fost niciodata complicate.
Aici e doar o chestie de “gust”......plus placerea de a ridica in slavi iphone-ul.

Semnătură 

Macbook 13” late 2007, core2duo @ 2.2Ghz, 4Gb ram, Hdd 320Gb
MacMini mid 2014
iPhone 4s + iPod Touch 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

@El_Cid usability - bravo
@sorin.. la ce ți-ar folosi ca atunci când vorbești la tel să fii și în GPS? Sigur că iese, ai terminat de vorbit la tel și intră la loc în GPS. Ăsta nu e exemplul cel mai bun pentru multitasking. Majoritatea limitărilor au motive întemeiate, avea dreptate
@cristi_M nu cred că se poate compara nokia n95 cu iphone, cam la nici un capitol,
e părerea mea desigur și sunt subiectiv, nu săriți smile

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Culmea culmilor e că iphone 3gs ( după multe bătălii ale userilor pofticioși cu Apple) are MMS iar Nokia N 900 nu.
Nu știu dăcă voi cumpăra un N900 dar cu siguranță după lansare mă voi duce să butonez unul la greu chiar dacă mi se pare cam cărămidos.

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

1 din 2
1

‹‹ Baseband      Activare/Dezactivare servicii ››