2 din 2
2
Ajutor instalare imprimanta de retea
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
felippe - 05 Martie 2008 06:05 PM

Bineinteles, imprimanta este sherata din PC. Pe PC sunt instalate doar driver-e pentru Windows 2000. Daca dau click pe butonul “Additional Drivers…” (din tab-ul “Sharing”) imi apar si alte drivere dar numai pentru Windows (95, 98, NT…).

Am facut si urmatoarea incercare: am conectat imprimanta la MacBook, am sherat-o si am lansat din PC Bonjour. Acesta imi gaseste imprimanta conectata la MacBook, imi propune ca setari Generic -> Generic/Postscript dar cand dau click pe Finish, dupa copierea unor fisiere, imi apare urmatorul mesaj: “You do not have sufficient access to your computer to connect to the selected printer.”; primesc exact acelasi mesaj si daca selectez exact modelul imprimantei.

Dacă, așa cum pricep, ai instalat Bonjour for Windows și tot nu merge, posibil să fie o setare. Dacă nu ai instalat, fă-o acum, rezolvă multe probleme acest Bonjour.
Nu mai știu dacă DAVE mai e accesibil în regim shareware 30 de zile, dacă da, vezi dacă DAVE rezolvă treaba. Pe vremuri, nu puteam printa cu imprimanta conectată la PC fără acest DAVE. Sincer, nu l-am mai folosit de ani de zile, deci nu mai știu care e stadiul actual.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06

Da, Bonjour este instalat pe PC. Acesta imi gaseste imprimanta conectata la MacBook, imi propune ca setari Generic -> Generic/Postscript (sau selectez eu HP si 840c Series) dar cand dau click pe Finish, dupa copierea unor fisiere, imi apare urmatorul mesaj: “You do not have sufficient access to your computer to connect to the selected printer.”

Am incercat si cu Dave. PC-ul gaseste imprimanta conectata la Mac, o instaleaza, daca dau ceva la listat face spool dar de tiparit, nu tipareste nimic.

Oricum, nu asta ma deranjeaza. Eu nu vreau sa tin imprimanta conectata la MacBook si sa tiparesc la ea din OC ci excat invers: sa tiparesc fisiere din MacBook la imprimanta conectata la PC. Si nu merge! Oricum, avand in vedere ca sherarea de fisiere merge ok, o sa copiez fisierul din Mac in directorul sharuit din PC si tiparesc din PC sau, pur si simplu scot imprimanta din portul USB al PC-ului si o conectez pe portul USB al MacBook-ului. In cel de-al doilea caz, poti tipari si fisierele create in Pages sau Numbers fara a fi nevoie sa le convertesc in .DOC sau .XLS.

Multumesc oricum, tuturor pentru ajutor. Am mai invatat cate ceva…

[ Modificat: 05 Martie 2008 11:01 PM de felippe ]
 Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
felippe - 05 Martie 2008 10:56 PM

Da, Bonjour este instalat pe PC. Acesta imi gaseste imprimanta conectata la MacBook, imi propune ca setari Generic -> Generic/Postscript (sau selectez eu HP si 840c Series) dar cand dau click pe Finish, dupa copierea unor fisiere, imi apare urmatorul mesaj: “You do not have sufficient access to your computer to connect to the selected printer.”

Am incercat si cu Dave. PC-ul gaseste imprimanta conectata la Mac, o instaleaza, daca dau ceva la listat face spool dar de tiparit, nu tipareste nimic.

Oricum, nu asta ma deranjeaza. Eu nu vreau sa tin imprimanta conectata la MacBook si sa tiparesc la ea din OC ci excat invers: sa tiparesc fisiere din MacBook la imprimanta conectata la PC. Si nu merge! Oricum, avand in vedere ca sherarea de fisiere merge ok, o sa copiez fisierul din Mac in directorul sharuit din PC si tiparesc din PC sau, pur si simplu scot imprimanta din portul USB al PC-ului si o conectez pe portul USB al MacBook-ului. In cel de-al doilea caz, poti tipari si fisierele create in Pages sau Numbers fara a fi nevoie sa le convertesc in .DOC sau .XLS.

Multumesc oricum, tuturor pentru ajutor. Am mai invatat cate ceva…

Da, sincer am uitat cum rezolvasem problema asta acum ceva ani, dar am rezolvat-o… Sigur mergea cu DAVE, sigur mergea în rețea MAC OS-Linux, indiferent unde puneai imprimanta. da, țin minte că era un șpil cu uindăuz, dar am uitat cum se făcea.
Cel mai comod, în situația dată, este să salvezi ca PDF și să ai Adobe Reader pe uindăuz, după care printezi de acolo, e simplu.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member

Da, buna idee cu tiparirea la convertor PDF si salvarea direct in directorul sharuit din Windows.

Mersi!

Semnătură 

Valentin Voica

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
felippe - 06 Martie 2008 12:56 AM

Da, buna idee cu tiparirea la convertor PDF si salvarea direct in directorul sharuit din Windows.

Mersi!

aaa, păi asta e standard, că în MAC OS X poți face PDF din orice aplicație!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 06 Martie 2008 01:32 AM
felippe - 06 Martie 2008 12:56 AM

Mersi!

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/10645/

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

...

Da, stiam ca e standard. O folosesc chiar frecvent…

Semnătură 

Valentin Voica

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
felippe - 06 Martie 2008 06:59 AM

...

Da, stiam ca e standard. O folosesc chiar frecvent…

Da, cred că mi-am adus aminte ce făceam pe vremea cînd aveam mac și pc: conectam imprimanta la mac, dacă era conectată la windows nu mergea print din MAC OS. Nu mai țin minte detalii, dar asta țin minte, că era o hibă în Windows, așa că nu am mai insistat. E totul OK și bi-direcțional print mac-linux, poți pune imprimanta oriunde, merge print prin rețea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Eu cred ca, pe mac, trebuie sa sharuiesti intii pt Windows, iar masina Win sa intre MACAR O DATA pe mac. dupa aia, totul e simplu, chiar si fara Bonjour!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
felippe - 05 Martie 2008 10:56 PM

imi apare urmatorul mesaj: “You do not have sufficient access to your computer to connect to the selected printer.”

Buba la windows ...
Ai instalat imprimanta ca Administrator pe windoze sau ca user chior ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member
psergiu - 07 Martie 2008 02:23 AM

...
Ai instalat imprimanta ca Administrator pe windoze sau ca user chior ?

Este un user cu drepturi de Admin.

Acum mi-a trecut un gand: sa fie legat de faptul ca pe PC-ul cu Win2k acest user nu are parola si autentificarea se face automat? La instalare, cand mi-a cerut parola de administrator am apasat Enter (ideea e ca nu am ce parola atat vreme cat acest calculator nu este folosit decat la navigarea pe net; nici macar un amarat de fisier text personal nu exista pe el).

Semnătură 

Valentin Voica

2 din 2
2

‹‹ (!) Troian pt OS X (!)      limitare speed ››