hello,
am un pdf cu 400 si ceva de pagini care trebuie editat textul. Stiu ca pot sa il trag in ilustrator si sa editez asa dar la 400 si de pagini ma apuca anu nou la birou stiu ca indesign are import multipage pdf ca script si il face ok cu o singura problema: il aduce ca grafic object adica ca poza. mie imi trebuie sa pot edita textul. In illustrator pot sa editez textul deci nu e flatten. aveti vreo idee cum pot face import la un multi page pdf cu text in indesign si sa imi ramana textul editabil?
multumesc,
ursulakis
hello,
am un pdf cu 400 si ceva de pagini care trebuie editat textul. Stiu ca pot sa il trag in ilustrator si sa editez asa dar la 400 si de pagini ma apuca anu nou la birou stiu ca indesign are import multipage pdf ca script si il face ok cu o singura problema: il aduce ca grafic object adica ca poza. mie imi trebuie sa pot edita textul. In illustrator pot sa editez textul deci nu e flatten. aveti vreo idee cum pot face import la un multi page pdf cu text in indesign si sa imi ramana textul editabil?
multumesc,
ursulakis
Nu știu să lucrez așa ceva cu InDesign dar, dacă vrei să editezi ca document deschis un PDF, poți folosi Pagehand (nu știu dacă face asta cu orice fișier, dar face cu cele scrise de el) ori, cred, cu PDFClerk Pro.
Dacă PDF-ul nu e încuiat, se poate copia textul prin copy-paste și edita într-o aplicație gen Work ori OpenOffice.
multumesc,
nu ma ajuta nici unul din cele doua pagehand nu stie decat pdf uri facute de el, pdf clerk nu stie sa inlocuiasca text poate face alt box de text dar nu ma ajuta ca am text peste poze de exemplu.
multumesc,
nu ma ajuta nici unul din cele doua pagehand nu stie decat pdf uri facute de el, pdf clerk nu stie sa inlocuiasca text poate face alt box de text dar nu ma ajuta ca am text peste poze de exemplu.
PDF-ul este, prin definiție, un format needitabil, deși în ultimul timp tendința este spre editabilitate, fie și limitată. Nu cred că e ușor ceea ce vrei tu, asta în măsura în care PDF-ul cu pricina nu e încuiat, caz în care nu se poate nimeni atinge de el.
in functie de ce ai de facut in pagina, poti edita direct in pdf
sau
poti dechide pagina care are nevoie de editare majora in ilustrator - acolo faci modificarile de text de care ai nevoie
poti apoi face copy/paste in pdf sau, in functie de ce ai schimbat, sa salvezi pagina respectiva ca pdf, urmand sa faci corectiile necesare in documentul sursa
o sa incerc Readiris luni la birou, desi acum nu mi dau seama cum ma poate ajuta un soft de ocr. dar orice sfat e binevenit, incerc orice decat sa stau sa repaginez 400 si de pagini multumesc tuturor.
1. Dacă bugetul permite se poate folosi un plugin (destul de scump) care are şi trial mode. Enfocus PitStop Pro – (http://www.enfocus.com/product.php?id=855).
2. Pdf-ul respectiv poate fi exportat (daca deţii o variantă recentă de Acrobat, File > Export).
3. Succes.
Modificări minore pot fi aduse unuii fișier PDF, dar să te apuci să schimbi tabele de pe o pagină pe alta, să înlocuiești blocuri întregi de text sau mai stiu eu ce asemenea treburi… e muncă de chinez bătrân și rezultatul s-ar putea să nu fie unul profesional. Am avut de aface cu asemenea treburi și am preferat să refac documentul de la zero pentru că sursa nu mai exista.
400 de pagini e cam multicel de modificat mai ales dacă sunt motificări majore ce nu pot fi automatizate într-un pitstop. Dacă ai modificări majore structurale… cu regret te informez că nu prea se poate repede. By hand and By page.
Încă un aspect, nu cred să existe un program în care să încarci un PDF și sa-ți facă link la blocurile de text exact așa cum erau în sursă.
exista un plug-in pt ID CS4 (nu stiu daca merge si pe variante mai vechi) numit PDF2ID
e destul de costumizabil si face foarte multe chesti bine, l-am testat cu cateva pdf-uri, unele exportate din id unde aveam fisierele sursa, si altele la care nu si s-a comportat foarte bine. totusi tot trebuie sa verifici documentul pentru ca mai da si rateuri dar in general recunoaste text-flow-ul