Cum merge conexiunea? Se conecteaza rapid? Da erori? Deconectari, ceva?
Tudor-
Din experienta mea cu un Z010, merge destul de bine la download. La upload poti sa uiti. De conectat se conecteaza repede (3-5 secunde) dar are o problema de care m-am prins destul de tirziu. Daca ai deschise iChat, Adium, Skype… astea incearca sa se conecteze imediat ce o conexiune e deshisa. Din cauza asta daca IM-urile incearca sa se conecteze in primele secunde crapa conexiunea. Acum m-am prins ca de aici crapa si le pun pe offline cind ma conectez cu Zapp-ul. Asa merge din prima iar odata conectat nu mai crapa, sau crapa foarte rar.
La Z010 exista drivere pentru OS X? sau se rezolva tot cu un script? Pentru conexiunea prin telefoane, Zapp ofera suport, drivere si manuale pentru OS X, dar pentru cele doua modemuri eu nu am gasit nici o informatie oficiala. Vreau sa-mi iau un Z020, dar mai intai as vrea sa stiu sigur ca functioneaza pe Mac.
Totusi cred ca cel mai bine e sa mergeti la o reprezentanta Zapp si sa testati conexiunea. Daca o vrei pentru download e… acceptabila, daca o vrei sa o ai in caz de urgenta (la mare, la munte) e perfecta.
Va recomand Zapp de pe mosilor. Chiar daca tipul nu vazuse in viata lui un Mac, si nici eu nu stiam prea multe despre, a stat cu mine pana am reusit sa-l fac, si a fost foart politicos.
Si inca ceva. Modemul are drivere pe minicd. asa ca daca se ofera sa traga sh-ul pe un stick usb de la zapp, conectati-l inainte sa deschideti calculatorul. Mia crapat sistemul de 2 ori pana m-am prins :D
Din ce vad eu, pe Windows exista un program care iti permite sa primesti SMS-uri si mesaje vocale pe Z020. Banuiesc ca nu ti-au dat asa ceva si pe Mac, nu?
La Z010 exista drivere pentru OS X? sau se rezolva tot cu un script? Pentru conexiunea prin telefoane, Zapp ofera suport, drivere si manuale pentru OS X, dar pentru cele doua modemuri eu nu am gasit nici o informatie oficiala. Vreau sa-mi iau un Z020, dar mai intai as vrea sa stiu sigur ca functioneaza pe Mac.
La Z101 exista niste drivere de OSX si o documentatie cam subtire. Instalarea se face manual prin copierea unor fisiere. Am gasit cu greu ca modemul trebuie sa fie un Sony (vezi atasat). Cel care se instaleaza implicit nu merge. Cit despre viteza, cam 20KB upload si 8KB download.
La Z101 exista niste drivere de OSX si o documentatie cam subtire. Instalarea se face manual prin copierea unor fisiere. Am gasit cu greu ca modemul trebuie sa fie un Sony (vezi atasat). Cel care se instaleaza implicit nu merge. Cit despre viteza, cam 20KB upload si 8KB download.
te-am prevenit că la zapp o iei băbește, pe încercatelea, dar de mers merge pînă la urmă și deloc rău.
Si io am un Z010 si v-as ruga sa-mi dati detalii daca sa poate, da mai pas cu pas ca nu prea pricep. Si vro doua link-uri ar fi foarte bine daca ati putea pune pt script-urile elea si ce mai stiti voi (zicea cineva de un ghid de instalare mai sus?).
Chiar nu stiam ca sa poate folosi zappu si pe mac. Ar fi o chestie excelenta sa-l fac sa mearga ca m-am cam saturat de browsing pe internet de pe pisii.
Multam fain.
PS mere foarte bine modemu asta, io is foarte multumit de viteza, semnal etc. Si stau la tara!
Pana acum am folosit un Zapp Z010 pe Mac, am fost foarte multumit de el. Mi-am facut acum abonament la Z020, am luat scriptul care a fost postat mai sus ... dar nu stiu cum sa il rulez. Ma puteti ajuta si pe mine putin baieti ? Multumesc
Da, nici io n-am reusit cu z010. Am copiat fisirele elea, nu s-o petrecut nimic. Nu stiu io poate cum sa ruleaza scripturile elea.
O mana de ajutor de la vreun suflet mare?
Multam.