photoshop pe macbook
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: timisoara
Macuser din: 25.08.09

salutare macbook 2 gb (mai mult din cate stiu nu merge ) si photoshop cs4 astept pana la o modificare sau cand dau save si poza e destul de mare 8 mp adeserori format raw   ... parca s in windows si am un virusel ,nici pe pc normal care nu este depare de configuratia mac ului merge mai bine .... deci ce e de facut ? nu mai stiu m am saturat sa astept si sa dau cu brush ul si sa astept pana se misca si baiatu in reluare ... astept raspuns

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
acumoriniciodata - 24 Octombrie 2009 08:40 AM

salutare macbook 2 gb (mai mult din cate stiu nu merge ) si photoshop cs4 astept pana la o modificare sau cand dau save si poza e destul de mare 8 mp adeserori format raw   ... parca s in windows si am un virusel ,nici pe pc normal care nu este depare de configuratia mac ului merge mai bine .... deci ce e de facut ? nu mai stiu m am saturat sa astept si sa dau cu brush ul si sa astept pana se misca si baiatu in reluare ... astept raspuns

- „macbook 2 gb (mai mult din cate stiu nu merge” - ba merge, depinde de macbook, la ultimele modele bate 6, nu știu la ăla lansat alaltăieri, o fi ajuns la 8
- „si photoshop cs4 astept pana la o modificare” - ? poți traduce ce vruși a spune?
- „parca s in windows si am un virusel” - poți reveni oricînd

MB nu e pt lucru la greu cu produse Adobe. Nu e vorba numai de procesor aici, poate nici de memorie (probabil pe acel model, nu dai detalii, vei putea pune 2 x 2 = 4), ci și de placa grafică (de ex., pe MB modelele ante-iunie 2009, fețele se văd negre dacă joci Sims 3).
În rest, sfaturi îți pot da cei care folosesc uzual produse Adobe. Dacă vrei un portabil care să fie și stație de lucru cu monitor extern cînd ești acasă, atunci aș zice orice din familia pro, inclusiv MBP 13 inci cu măcar 4 GB memorie.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.09.08

Treci pe CS3 sau investeste in 3 gb de ram (maximul acceptat de macbook). Alta solutie pt tine ar fi Lightroom daca faci doar cromatica pe poze.

Semnătură 

MacBookPro 15”
2.2 Ghz i7
8 Gb ram
750 Gb hdd
1 Gb video

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

si eu zic ca ar fi mai ok photoshop 3
dar, pina iti rezolvi upgrade-ul de memorie, citeste cu atentie in linkurile astea

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1134/

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9832/

wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 15.11.08

Macbook-ul daca e de la late 2007 incoace suporta chiar si 6 gb de RAM. In rest nu am inteles nimic din ce ai zis, in afara de faptul ca ti se misca in reluare.

Semnătură 

Setup: cateva produse Apple pe care nu simt nevoia sa mi le afisez aici.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.05.09

ce editie /model e Mac-ul tau ? uite eu am un macbook late 07 si cu 4 Gb ram imi merge ok CS4.
in cazul tau ori faci upgrade de ram (in cazul in care nu stii iti recomand “Mactracker”), sau CS3 wink bafta wink

Semnătură 

MBP 13 Late 2017
iMac 27 5K, Late 2015

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
andreilupen - 24 Octombrie 2009 09:41 AM

ce editie /model e Mac-ul tau ? uite eu am un macbook late 07 si cu 4 Gb ram imi merge ok CS4.
in cazul tau ori faci upgrade de ram (in cazul in care nu stii iti recomand “Mactracker”), sau CS3 wink bafta wink

Confirm ce ai scris. La mine pe MB mid 2008 tot cu 4GB(din care vede insă doar 3…) merge bine CS4.

@acumoriniciodata: ce sistem de operare ai ce versiune de macbook ai și cum ai procurat CS4? Dacă e luat de pe torenți…mi-e să nu te fi pricopsit și cu altceva pe acolo.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Alex Toderascu - 24 Octombrie 2009 12:33 PM

\

@acumoriniciodata: ce sistem de operare ai ce versiune de macbook ai și cum ai procurat CS4? Dacă e luat de pe torenți…mi-e să nu te fi pricopsit și cu altceva pe acolo.

Și eu am bănuiala că e ceva în neregulă cu aplicația și/sau cu sistemul… Or fi 2 GB puțini, dar nu așa de puțini că se miște în reluare. Acuma depinde și ce procesa… dacă erau poze de rezoluție mare și la mulți mp, nu am dubiu că se mișcă greu.
Resping gîndul că e un microsoftist împătimit care, cum prinde ocazia, trage o flegmă pe mac… îs și d-ăștia.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Am mai văzut un caz asemănător, respectivul se plângea că-i merge greu Macbook-ul, dar uitase să spună că pe lângă Photoshop mai avea vreo 10 torrente la download/seed și alte chestii…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 24 Octombrie 2009 04:32 PM

Am mai văzut un caz asemănător, respectivul se plângea că-i merge greu Macbook-ul, dar uitase să spună că pe lângă Photoshop mai avea vreo 10 torrente la download/seed și alte chestii…

De cele mai multe ori, lucrurilor greu de explicat ori inexplicabile le lipsește tocmai detaliul cel mai important. Dacă el zice că îi merge chiar așa de greu, ori are 10 aplicații deschise simultan, între care și cs4, ori are altceva la sistem, de ex. puțin spațiu pe disc sau alte alea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
Alex Toderascu - 24 Octombrie 2009 12:33 PM

Confirm ce ai scris. La mine pe MB mid 2008 tot cu 4GB(din care vede insă doar 3…) merge bine CS4.

Rectific: MB-ul meu e mid 2007 nu 2008. Am scris la repezeală și abia acum mi-am dat seama că nu ar fi avut niciun sens menționarea MB-ului dacă era din 2008.

@acumoriniciodata(dacă mai este pe aici…): până la urmă, ce model de macbook ai? Aveai și alte programe care rulau? Procesorul ce frecvență are? Aveai clientul de torrent deschis?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

o fi trantit mb-u de pereti si nu mai poate intra sa ne lamureasca. eu am primul mb, 2g si ma descurc lejer. in afara de niste filtre speciale la care poate dura si zeci de secunde.
acum il folosesc fara baterie, am inteles ca scade puterea de procesare intentionat? sau nu mai este asa?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

fă și tu o probă, la aceeași imagine, același filtru, cu și fără baterie…
în colțul din stinga. jos, dai show timming
wink

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: timisoara
Macuser din: 25.08.09

ok deci e macbook 1.1 nu duce saracutu mai mult de 2gb :-( stiu trist ... si in legatura cu cs4 .... baiatu foloseste cam 4 si un pic ram nu i fraier deloc ... posibil sa uit sa specific c poze e de doar 8 pix si format raw nu jpg vreau toate detaliile .. na acuma mi am raspuns singur ... si mi dau un sfat cs4 cere mult deci ori e macbook pro la mai mult de 4 g ram si procesor in forma de mar, sau unitate grafica