Execută un Speed Disc (cu DriveGenius sau TechToolPro) și o să meargă. Sau fă-ți o clonă pe un alt hard și reclonează la loc, fișierele vor veni în ordine. Sau transferă documentele mari pe un alt hard. Deși, după cum zice BootCamp, ai părți din sistem acolo unde vrea să facă partția.
Execută un Speed Disc (cu DriveGenius sau TechToolPro) și o să meargă. Sau fă-ți o clonă pe un alt hard și reclonează la loc, fișierele vor veni în ordine. Sau transferă documentele mari pe un alt hard. Deși, după cum zice BootCamp, ai părți din sistem acolo unde vrea să facă partția.
Iaru, deci ar fi mai indicat să mut fișierele mari (4-8 Gb) pe un HDD extern/DVDuri? Asta ar “echivala” oarecum cu o defragmentare? Întreb pentru că am destule pe hard (totuși free space 100 Gb din 320) dar sistemul merge bine încă. Mulțumesc.
Am încercat iDefrag/Repair Permissions/Apple Jack - la fel.
Nu-mi surâde gândul să fac ce spune acolo întrucât mănâncă timp, de aceea vreau să o păstrez ca o ultimă alternativă.
Ce e de făcut ? Și în primul rând de ce ?
Mesajul ăsta apare, de regulă, cînd discul e prea fragmentat, este și motivul pt care partiția pt uindăuz trebuie făcute relativ repede după instalare MAC OS X, să nu apuce să se fragmenteze. Dacă zici că ai defragmentat și face la fel, mi-e teamă că va trebui cumva să reinstalezi prin ras, tuns și refrizat discul de la zero, apoi imediat să rulezi și Boot Camp.
Am încercat tactica lui n0ny și bineînțeles că nu a mers.
Cattus, așa am gândit și eu, nu poate aloca o serie continuă de biți pentru a forma o nouă partiție pentru că nu găsește.
Dar încerc altceva, voi copia vreo 300GB într-un hard extern, după care defragmentez disk-ul și dau un 1 pass erase free space.
Florine, asta e echivalent cu un bun backup, apoi reinstalare.
Am încercat tactica lui n0ny și bineînțeles că nu a mers.
Cattus, așa am gândit și eu, nu poate aloca o serie continuă de biți pentru a forma o nouă partiție pentru că nu găsește.
Dar încerc altceva, voi copia vreo 300GB într-un hard extern, după care defragmentez disk-ul și dau un 1 pass erase free space.
Dacă nici așa nu merge, rad tot.
E relativ frecventă și relativ știută hiba asta. Încearcă, pînă acuma o rezolvai dacă salvai, rădeai și reinstalai.
Păi asta spuneam şi eu. Dar, dacă are un DriveGenius butabil a rezolvat fără probleme. La copiere/recopiere, fişierele se defragmentează.
Iată unde e SpeedDiscul (defrag)
P.S.: Defragmentarea NU o poţi executa pe discul de boot.
Am înțeles, crezi că ar rula bine un OS pe un HDD extern ?
MAC OS da, un pic mai încet decît pe discul intern, desigur. Alt OS nu cred că rulează așa ușor, poate doar acele linux-uri gîndite pt a rula de pe flash drive.
MAC OS da, un pic mai încet decît pe discul intern, desigur. Alt OS nu cred că rulează așa ușor, poate doar acele linux-uri gîndite pt a rula de pe flash drive.
Chiar dacă am avea un HDD pe FireWire 800? Că am văzut unul pe la 300 de lei.
Chiar dacă am avea un HDD pe FireWire 800? Că am văzut unul pe la 300 de lei.
Insistența cu care revii la întrebare mă face să cred că aștepți un răspuns de tipul „da, MAC OS X va rula mai repede de pe un disc extern conectat prin FW 800”. Am rulat ani de zile MAC OS X de pe discuri externe și știu ce spun. E drept, nu de pe fw 800, dar nu poci crede că poate rula mai repede decît însuși sistemul de pe discul intern. Pe anumite secvențe, nu vei observa diferența, depinde ce vrei de la un asemenea sistem.