Apropo de programele vechi: cea mai bună versiune de Fireworks este 4 (făcută de Macromedia, merge numai în Classic). Are tot ce-i trebuie pentru web design, fără chestii inutile, și merge foarte rapid (pe un PowerMac G5 cu Tiger și Classic e ca fulgerul). Are interfața nativă Mac OS, nu are prostii de paneluri făcute în Flash așa cum au versiunile mai noi. Prin comparație, Adobe Fireworks CS4 se mișcă îngrozitor de lent pe un computer de vreo 2x mai rapid (teoretic). Ăsta-i progres, măi oameni buni?
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
hehehe
iaru a pus 2 (DOUA) texte… unu’ sus si unu’ jos…
hai, mai incrementeaza numaratoarea de la illustrator…
la matale e 1,2,3 si gata jumateeee….
1/2
sau 50%
cum vrei…
Portable Document Format (PDF) is a file format created by Adobe Systems in 1993 for document exchange…
Formerly a proprietary format, PDF was officially released as an open standard on July 1, 2008, and published by the International Organization for Standardization as ISO/IEC 32000-1:2008
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
si ca sa completez:
tocmai de aceea Freehand, a carui ultima versiune (2003, MX mai iezact) are unele probleme (asa cum bine a precizat domn’ Iaru)
Dar nu insurmontabile
Chiar si-acu’ dupa 6 ani…
Portable Document Format (PDF) is a file format created by Adobe Systems in 1993 for document exchange…
Formerly a proprietary format, PDF was officially released as an open standard on July 1, 2008, and published by the International Organization for Standardization as ISO/IEC 32000-1:2008
asa, ca sa se stie
Dacă este standard ISO, mie de ce Preview, de la Tiger inclusiv încoace, nu mi-l mai întoarce în oglindă și e nevoie să fac tumbe ca să-i dau „flip horizontal” (am mai scris despre asta), lucru extrem de simplu pînă la Panther inclusiv, pe cînd PDF nu era open ISO.
Dacă este standard ISO, mie de ce Preview, de la Tiger inclusiv încoace, nu mi-l mai întoarce în oglindă și e nevoie să fac tumbe ca să-i dau „flip horizontal” (am mai scris despre asta), lucru extrem de simplu pînă la Panther inclusiv, pe cînd PDF nu era open ISO.
Poate din aceleași motive din care nu mai poți următoarele:
- Command+D pe un CD montat pe desktop ca să îl copiezi
- Copierea unui CD Audio cu Disk Utility
- Trimiterea de SMS-uri printr-un telefon cu BlueTooth din Address Book
- Folosirea de Plugin-uri & encodere/decodere 3rd party în iMovie ‘08 și iMovie ‘09
...
Poate din aceleași motive din care nu mai poți următoarele:
- Command+D pe un CD montat pe desktop ca să îl copiezi
- Copierea unui CD Audio cu Disk Utility
- Trimiterea de SMS-uri printr-un telefon cu BlueTooth din Address Book
- Folosirea de Plugin-uri & encodere/decodere 3rd party în iMovie ‘08 și iMovie ‘09
...
- command-D a fost o hibă în tiger, rezolvată în Leo și e OK și în SL (nu am testat recent cu un CD, dar cu imagini e OK)
- aia cu Cd audio am bănuiala că e o chestie de copyright, iese mereu mai mare CD-ul și nu încape un CD original, decît dacă faci copie CD la CD, deci trebuie două unități optice (țin minte că le-am scris și eu la cupertino pe tema asta, să fie vreo 3-4 ani, și cam așa ceva mi-au răspuns)
- ultimele două cred că așa este, nu prea le folosesc
Nu, Cattus, nu mai poţi copia CD-uri… Cu DU, fireşte. Cu TOATE celelalte se poate. Pînă şi cele mai simple, precum Burn şi Liquid CD.
Cît despre scrisul în cerc, în acelaşi cerc, în direcţii opuse, poate-mi explică şi mie cineva cum se face în Illustrator! Ştiu cum se DESCHIDE în Illustrator, nu cum se face!
Hehe… O fază interesantă. Trialul de Freehand MX de la Adobe nu merge pe Snow Leopard decât dacă i se aplică soluția dată tot de Adobe aici. Dar… această soluție transformă varianta trial în “volume license” care “expires: never”.
Se dă gratis acum, să înțeleg?