Indesign cele 2 enter sau doar unul
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Salut,

2 probleme cu speranta unor raspunsuri pozitive smile

1. Imac cu SL pe el si CS4. Indesign: file->place>in fereastra de import, atunci cand selectez o anume pagina, ultimul enter de ok da asta e, da-i place odata nu vrea cel de la numpad.
Intrebarea este de ce? Este deranjant sa tastez un numar de pagina 112 sa zicem si apoi sa plec cu mana la enter-ul de langa litere.
Se poate mapa sau schimba sa pot folosi cel de langa cifre?
Cum nu cunosc diferenta intre cele 2 enter (mie imi par enter si pe peceu merg) dar stiu ca este una luminati-ma daca se poate sau nu.

2. Urmatoarea intrebare nu are legatura cu indesign direct dar nu are rost sa fac mai multe topicuri iar daca are o sa mai fac unul smile
Tot SL instalat recent. O sa expun varianta de windows ca sa imi ziceti daca merge pt SL.
Click dreapta pe un fisier ->send to->o partitia x share-uita pe un anume calculator din retea.
Pot face ceva asemanator pe mac?

Cum fac acum eu pe mac: mar+ka, login as guest, select partitia respectiva, drag and drop ce vreau in acea partitie dupa ce a fost mapata.

Mersi!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05
szhoul - 28 Octombrie 2009 04:14 PM

ultimul enter de ok da asta e, da-i place odata nu vrea cel de la numpad.

Nu vrei sa reformulezi? Ca parca nu e chiar in romaneste :)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
alxx - 28 Octombrie 2009 04:52 PM
szhoul - 28 Octombrie 2009 04:14 PM

ultimul enter de ok da asta e, da-i place odata nu vrea cel de la numpad.

Nu vrei sa reformulezi? Ca parca nu e chiar in romaneste smile

Sigur

ultimul enter de “ok da asta e, da-i place odata” nu vrea cel de la numpad. Ai si un raspuns sau doar nu iti suna romaneste?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

În Indesign enterul (cel din grupul cifrelor) este shortcut-ul pentru column break. Ai încercat să vezi dacă se poate schimba din Edit -> Keyboard Shortcuts?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05
szhoul - 28 Octombrie 2009 05:04 PM

Sigur

ultimul enter de “ok da asta e, da-i place odata” nu vrea cel de la numpad. Ai si un raspuns sau doar nu iti suna romaneste?

Nu te supara, dar eu nici asa nu inteleg. Poate o fi ceva sintaxa speciala de indesign, dar nu ma prind si gata. Poate cu “da-i pace”?

In orice caz, in ce priveste a doua intrebare, cel putin partial te-ar putea ajuta urmatoarea secventa Applescript:

tell application "Finder"

mount volume "smb://utilizator:parola@server/volum"
end tell 

Evident inlocuind cuvintele romanesti.

In felul asta nu mai trebuie sa montezi manual volumul pe care copiezi, poti atasa scriptul asta la un keyboard shortcut sau unde ai chef. Are avantajul ca functioneaza si in cazul montarii unui volum printr-un cont cu parola, unde ai avea mai mult de scris, clici de dat etc.

Prin extensie, folosind folder actions poti avea un icon in Dock in care tragi fisiere de oriunde; in momentul in care le dai drumul acolo, sistemul se conecteaza automat la serverul respectiv si copiaza fisierele cu pricina acolo. Pentru asta ai putea folosi Automator si instructiuni de felul astora.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc Alxx pt raspuns, o sa incerc maine la servici. Cam asta este ce voiam.
Da-i pace nu smile Nu sunt ardelean de mic si nu folosesc momentan expresia, sa mai prind “vechime” aici si apoi.
Era vorba de “place”. Se gaseste in meniul file si importa un fisier. Era o vorba mai la nervi de genul: asta e fisierul da -> place! (de fapt ok este butonul)

Legat de shortcuts am dat o vizita pe acolo si nu stiam unde sa merg. Apoi am scris aici. Dupa raspunsul lui Tudor am mai dat o vizita dar pe pc (unde nu am nevoie de modificari, oare de ce macul vrea ceva in plus? ). Cred ca am gasit, mai postez maine de la servici cu ce am rezolvat.

Mersi pentru raspunsuri.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
tell application "Finder"

mount volume "smb://utilizator:parola@server/volum"
end tell 

Am gasit chiar o varianta mai usoara decat asta: am mapat partitia si am tras-o in dock. De cate ori vreau sa trimit ceva pe ea, trag acel ceva pe iconul din dock.

Despre Indd nu a mers de la shortcut sa schimb enterul. Deci nu m-a ajutat “vezi shortcuts” pentru ca nu am dat de cap. Nu reusesc sa inteleg de ce au gandit tastatura asa cand toate cele de windows sunt “normale” adica asa cum vreau eu.

‹‹ FreeFreehand.org      Intrebare webdesign ››