Help! Pierdut folder, gasitorului recompensa
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

asadar,

dual G5 la 2.3 cu 2.5 giga ram si sata de 250 partitionat System/Scratch/Work
sist. 10.4.7
Toast 7.0.2 (cu care am deja vreo 110 dvd-uri scrise… )
azi arhivam nr 112 si 113
fereastra de toast deschisa, linga ea fereastra de finder
trec la dvd-ul 114 fac drag&drop; folderul “X” cu 4.2 giga
inapoi in toast si “burn” moment in care zice la “verifying” ca nu gaseste “n” fisiere…...
zic da-o incolo ia sa vedem despre ce e vorba, ma duc in finder si surpriza foledrul “X” nu mai e!!!!
fizic

totul fara sa arunc ceva in trash sau sa dau vreo comanda de “empty trash”

de la prinz ma tot chinui: Tech Tool 4.1.2 a recunoscut ceva la data recovery, am inceput sa ii dau dar dupa citeva foldere cind ma duceam pe folderul urmator nimic… sau recupera citeva sute de k…
nu am facut absolut nici o operatie de scriere pe hdd si am mai incercat disk warrior, data rescue, file salvage
am instalat mult hulitul norton (care acu vreo 2 luni m-a scapat de o belea asemanatoare cind o intreaga partitie se facuse praf pe un G4 desi cu toate celelate mentionate nu am reusit mare lucru) insa nu vede hdd sata la volume….

dupa un restart am mai dat cu tech tool sa caute insa nu mai gaseste deloc folderul respectiv….

SO???

confused

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

So din cand in cand cu disk utility ii mai dai sa verifice discu si daca are bube bootezi de pe cd-ul de instalare si ii dai de acolo cu disk utility sa le repare ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
MaC® - 07 Iulie 2006 01:03 AM

asadar,

dual G5 la 2.3 cu 2.5 giga ram si sata de 250 partitionat System/Scratch/Work
sist. 10.4.7
Toast 7.0.2 (cu care am deja vreo 110 dvd-uri scrise… )
azi arhivam nr 112 si 113
fereastra de toast deschisa, linga ea fereastra de finder
trec la dvd-ul 114 fac drag&drop; folderul “X” cu 4.2 giga
inapoi in toast si “burn” moment in care zice la “verifying” ca nu gaseste “n” fisiere…...
zic da-o incolo ia sa vedem despre ce e vorba, ma duc in finder si surpriza foledrul “X” nu mai e!!!!
fizic

totul fara sa arunc ceva in trash sau sa dau vreo comanda de “empty trash”

de la prinz ma tot chinui: Tech Tool 4.1.2 a recunoscut ceva la data recovery, am inceput sa ii dau dar dupa citeva foldere cind ma duceam pe folderul urmator nimic… sau recupera citeva sute de k…
nu am facut absolut nici o operatie de scriere pe hdd si am mai incercat disk warrior, data rescue, file salvage
am instalat mult hulitul norton (care acu vreo 2 luni m-a scapat de o belea asemanatoare cind o intreaga partitie se facuse praf pe un G4 desi cu toate celelate mentionate nu am reusit mare lucru) insa nu vede hdd sata la volume….

dupa un restart am mai dat cu tech tool sa caute insa nu mai gaseste deloc folderul respectiv….

SO???

confused

Poate nu e cazul, dar uneori mi se întîmplă să-mi scape mîna alături și, în loc să mut un fișier sau un folder unde vreau „pică” unde greșește mîna. Dacă mai ții minte cum se numea directorul sau ceva din el dă-i un find pe hdd… Am toate motivele să cred că „l-ai scăpat” în alt director și nu-l mai vezi.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.01.06

incearca cu data rescue

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sergiu, calculatorul are 3 saptamini….sau o luna…. si nici nu prea s-a forjat pe el in luna asta….in plus imediat dupa buba asta am dat disk utility si no problem…
periodic fac curatenie-cam la 2-3 luni- (dar asta era pe g5-ul vechi…) iar pe asta am instalat tech tool odata cu sistemul
in ziua de curatenie “aspir praful” cu disk utility si pe urma “dau cu mopul”- cu tech tool.
repet am testat pe g4 de acasa mai multe programe (am 2 hdd si unul este ” de testare” ma joc cu instalari/dezinstalari de sietm/programe/utilitare) si Onyx si TinkerTool System, am mai testat drive10 (care e abandonat si e tot al lui micromat), disk warrior, data rescue, file salvage.

cattus, stiu, si mie mi se mai intimpla… sa “ascund” folderul prin alt folder…..
asta am crezut in prima faza ca s-a intimplat….i-am dat imediat find si nimic… (era un folder din Clienti…. iar numele dvd-ului urma sa fie “114_Clientul_ICS”)

m-am tot gindit ca poate l-am sters din greseala…, ar fi trebuit sa apas mar+backspace deci 1 operatie si pe urma sa mai fac o miscare si sa dau “empty trash” ceea ce nu avea cum sa se intimple decit daca sintem cumva in twilight zone….

bazindu-ma pe experienta anterioara (tech tool a recuperat 40G de pe un g4…) dupa ce am cautat folderul sa vad daca nu l-am ascuns si dupa un disk utility m-am bazat tot pe el dar acum a avut un comportament bizar… in acel folder “Clientul_ICS” erau alte foldere: “poster promotie”; “flyer cutare” etc.,  a reusit sa recupereze primul folder de 860 mega - dar dupa aia o lua razna adica afisa continutul folderului urmator total eronat (alt client, alta lucrare)

l-am lasat peste noapte sa mai caute….. de data asta am bootat cu eDrive de pe alt hdd pe care l-am bagat suplimentar (de pe g5-ul celalalt)

poate ma repet.. nu am mai facut nimic pe partitia aia.. am lucrat ce a fost de lucru pe scratch..

a, a fost nevoie la un moment dat sa se copieze un folder pe g5-ul celalalt (oare operatia asta si faptul ce s-a intrat de pe retea sa fie operatie de scriere pe acea partitie???

asa ca ...
uiși mi lac!...

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
MaC® - 07 Iulie 2006 03:28 AM

sergiu, calculatorul are 3 saptamini….sau o luna…. si nici nu prea s-a forjat pe el in luna asta….in plus imediat dupa buba asta am dat disk utility si no problem…
periodic fac curatenie-cam la 2-3 luni- (dar asta era pe g5-ul vechi…) iar pe asta am instalat tech tool odata cu sistemul
in ziua de curatenie “aspir praful” cu disk utility si pe urma “dau cu mopul”- cu tech tool.
repet am testat pe g4 de acasa mai multe programe (am 2 hdd si unul este ” de testare” ma joc cu instalari/dezinstalari de sietm/programe/utilitare) si Onyx si TinkerTool System, am mai testat drive10 (care e abandonat si e tot al lui micromat), disk warrior, data rescue, file salvage.

cattus, stiu, si mie mi se mai intimpla… sa “ascund” folderul prin alt folder…..
asta am crezut in prima faza ca s-a intimplat….i-am dat imediat find si nimic… (era un folder din Clienti…. iar numele dvd-ului urma sa fie “114_Clientul_ICS”)

m-am tot gindit ca poate l-am sters din greseala…, ar fi trebuit sa apas mar+backspace deci 1 operatie si pe urma sa mai fac o miscare si sa dau “empty trash” ceea ce nu avea cum sa se intimple decit daca sintem cumva in twilight zone….

bazindu-ma pe experienta anterioara (tech tool a recuperat 40G de pe un g4…) dupa ce am cautat folderul sa vad daca nu l-am ascuns si dupa un disk utility m-am bazat tot pe el dar acum a avut un comportament bizar… in acel folder “Clientul_ICS” erau alte foldere: “poster promotie”; “flyer cutare” etc.,  a reusit sa recupereze primul folder de 860 mega - dar dupa aia o lua razna adica afisa continutul folderului urmator total eronat (alt client, alta lucrare)

l-am lasat peste noapte sa mai caute….. de data asta am bootat cu eDrive de pe alt hdd pe care l-am bagat suplimentar (de pe g5-ul celalalt)

poate ma repet.. nu am mai facut nimic pe partitia aia.. am lucrat ce a fost de lucru pe scratch..

a, a fost nevoie la un moment dat sa se copieze un folder pe g5-ul celalalt (oare operatia asta si faptul ce s-a intrat de pe retea sa fie operatie de scriere pe acea partitie???

asa ca ...
uiși mi lac!...

Eu zic, totuși, că fu eroare umană, nu eroare de sistem… mai cată și zi (dacă nu cumva dăduși empty trash).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

se poate…

o fi nevoie de vreun concediu ceva??  wink
azi n-am avut o zi prea buna…
am inceput de dimineata o batalie cu “sistemul ticalosit”.... cheese  am stat 2 ore la coada la administratia financiara…
si frati mechintoshisti, AM ÎNFRÎNT!
ups, sint cam off topic…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

E foarte ciudat ce ai patit, nu am mai auzit asa ceva.

Ma scarpin si eu in cap si zic: poate a devenit invizibil folderul ala (s-a pus un punct in fata numelui)? S-or fi busit permisiunile lui (fa-te root si cauta-l asa)?...

Chiar sunt curios, sa ne tii la curent.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ei, dupa o noapte agitata, a aparut?
ia incearca si asta:http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/2895