1 din 2
1
Pareri MobileMe si solutii alternative
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

Buna,

Mi-am facut un cont de testare pentru 60 de zile pentru MobileMe., insa sunt cam dezamagit de viteza.

Pareri:
+ sincronizarea Address Book-ului pastrand si grupurile create
+ push la mail
- viteza de transfer atat la download cat si upload spre idisk (mi-a luat cam 2 ore sa transfer 300 mb!!!, la o conexiune WiFI 54 Mb/s cu abonament RDS FiberLink1)
- viteza foarte mica la upload album foto din iPhoto

Am incercat si sa-mi tin contactele in Google Contacts si sa fac sincronizarea cu ele, dar se pare ca nu stie sa le ia decat pe cele din My Contacts, nu si pe cele din grupuri si atunci nu ma avantajeaza deloc ca imi face o mare varza din toate.

As fi curios sa aflu si alte pareri despre MobileMe sau alte servicii free sau cu plata care sa-mi ofere urmatoarele:
- sincronizare Address Book din mai multe parti, de exemplu daca imi accesez Address Book-ul de pe un calculator ce modific sa se reflecte in Address Book-ul de pe celelalte calculatoare din retea
- backup online la o viteza rezonabila, sa zicem 300Mb in maxim 20 de minute ar fi ok.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Silviu Turuga - 01 Noiembrie 2009 11:31 AM

Buna,

Mi-am facut un cont de testare pentru 60 de zile pentru MobileMe., insa sunt cam dezamagit de viteza.

Pareri:
+ sincronizarea Address Book-ului pastrand si grupurile create
+ push la mail
- viteza de transfer atat la download cat si upload spre idisk (mi-a luat cam 2 ore sa transfer 300 mb!!!, la o conexiune WiFI 54 Mb/s cu abonament RDS FiberLink1)
- viteza foarte mica la upload album foto din iPhoto

Am incercat si sa-mi tin contactele in Google Contacts si sa fac sincronizarea cu ele, dar se pare ca nu stie sa le ia decat pe cele din My Contacts, nu si pe cele din grupuri si atunci nu ma avantajeaza deloc ca imi face o mare varza din toate.

As fi curios sa aflu si alte pareri despre MobileMe sau alte servicii free sau cu plata care sa-mi ofere urmatoarele:
- sincronizare Address Book din mai multe parti, de exemplu daca imi accesez Address Book-ul de pe un calculator ce modific sa se reflecte in Address Book-ul de pe celelalte calculatoare din retea
- backup online la o viteza rezonabila, sa zicem 300Mb in maxim 20 de minute ar fi ok.

1. Nu am încredere în NICIUN motor de sincronizare a datelor, oricît de lăudat este.
2. Viteza de transfer a influențată de multe detalii, nu numai de viteza lor acolo, ci și de viteza de aici, nu atît pe magistrala noastră, ci la ieșirea pe magistrala lor.
3. Nu face backup online; acest lucru a fost inventat numai și numai pt ca unii să aibă acces la datele private ale tuturor.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

1. Eu folosesc, cu destul succes si de mai multi ani de zile, Plaxo—pentru sincronizarea Address Book si iCal. In felul asta reusesc foarte simplu sa am aceleasi contacte si intrari in calendar pe toate Mac-urile, iPod-urile si chiar pe telefonul Nokia (sigur ca merge si cu masini Windows); plus ca mi-s accesibile si pe Web daca ajung cumva undeva fara niciuna din cele de mai sus. In plus se integreaza frumos si in Mail.app; in ansamblu chiar imi place.

2. Backup online—numai pentru volume mici de date, altfel chiar devine un stres. Si ar fi bine sa fie date care au sens doar pentru tine, ori sa le criptezi *inainte* de backup, ceea ce-i alta bataie de cap. Daca insisti, cauta un provider care sa fie in reteaua ta metropolitana si in care sa ai incredere, si faci rsync cu ei. Nu stiu daca ma lasa Sergiu sa-ti recomand pe cineva aici in public si n-am chef de alte avertismente.

3. Pentru iPhoto eu folosesc cu mult succes, de cel putin 4 ani de zile, un plugin pentru Picasa Web (serviciu cumparat de google). E facut de Google, e teribil de simplu de folosit si n-am avut nici macar o problema pina acum.

4. Mail push—se poate trai si fara. Sa primesti un mail cu maxim 59 de secunde mai tirziu decit daca ar fi impins e foarte rar o problema. Daca insa platesti pe trafic, aia e altceva…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

am avut 1 an jumate mobileme insa am renuntat in favoarea google apps si sunt super multumit.
google ofera cam acelasi lucru,gratuit,mai putin alternativa la idisk.
alternativa la idisk e dropbox,2gb gratuit sau skydrive de la Microsoft cu 25GB gratuit.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Folosesc de doi ani mobile.me si e cel mai complet,pagini web,stocare idisk,share video sau orice document,etc

Am si ca alternativa mozy sau dropbox dar fac numai o parte din ce face mobile.me

Inteleg mobile.me e pe bani dar e stabil am incredere in el, pe cand cele free poti lua teapa sa dispara brusc pagina de pe web si sa ramai cu buzele unflated.

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
PegasosII - 01 Noiembrie 2009 05:26 PM

Folosesc de doi ani mobile.me si e cel mai complet,pagini web,stocare idisk,share video sau orice document,etc

Am si ca alternativa mozy sau dropbox dar fac numai o parte din ce face mobile.me

Inteleg mobile.me e pe bani dar e stabil am incredere in el, pe cand cele free poti lua teapa sa dispara brusc pagina de pe web si sa ramai cu buzele unflated.

Problema la mobileme nu e neaparat pretul ci viteza extrem de mica, cel putin in testele de pana acuma de asta am cerut si parerea altora

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Viteza de transfer nu e mare ,ceea nu cred ca e un impediment pentru mine.dar daca incerci vizionarea materialelor video merg fara probleme.

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Mediafire e tăticul (sau mămica) tuturor!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
iaru - 02 Noiembrie 2009 12:30 AM

Mediafire e tăticul (sau mămica) tuturor!

Ok, asta o fi bun pentru backup online, dar partea de address book nu o rezolva si aia e cea mai importanta. Folosesc mai multe programe care stiu sa-mi importe datele din Address Book si de asta ma intereseaza o solutie ok pentru ca daca modific un contact pe un calculator sa-mi apara pe toate.

Pana acuma MobileMe vad ca e ok pentru Address Book. Problema e la upload pe idisk unde are viteza mica, dar la download se misca foarte bine

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Se rezolvă simplu: iBackup şi hopa sus pe MediaFire!
MobileMe e nesănătos de scump pentru (numai) 20 GB! Asta nu înseamnă că n-am şi eu. Dar e leeeent! Foaaaaarte leeeeeent! 70 de euro! Leeeeeeeeeent! Toalent!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.06.09

aveti vreo idee, cei care sunteti pe erdeesh cam ce viteza de upload e pe mediafire?

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

MobileMe… L-am încercat un an în care am testat mai mult share contacts între diverste mac-uri iphone. Uneori a dat bârjă dar de cele mai multe ori a funcționat impecabil. În rest de la iaru venire…. 70 eurooooooooooooo LEEEEEEENTTTT foarte lent mega lent. L-am încercat l-am apreciat Nu-mi mai fac renew la el pentru nimic în lume.
Și încă o chestie, dar asta s-ar putea sa nu fie 100% vina mobileme, adresa de mail deși nu am dat-o decat la câteva persoane este PLINĂ de spam 5-6 pe zi. Pe când cea de la google pe care o folosesc pentru aproape orice…. nu primește spam decât odată la 2-3 zile și ăla un spam rătăcit.
By By MobileMe.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Am gasit solutia la problema mea si sunt foarte multumit, unde mai pun ca e si Free pentru 5 utilizatori.

Am gasit un program util aici: http://www.addressbookserver.com. In felul asta am address book sincronizat in retea. Pentru backup decat sa dau 70 euro/an Mobile Me prefer sa-mi iau un hdd extern care imi ofera viteza si capacitatea mare.

Pentru linkuri ocazionale voi folosi dropbox care e ok la 2 gb spatiu gratuit.

In ceea ce priveste push la mail-ului Google imi ofera asa ceva.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
alxx - 01 Noiembrie 2009 01:41 PM

Nu stiu daca ma lasa Sergiu sa-ti recomand pe cineva aici in public si n-am chef de alte avertismente.

Dacă omu’ are nevoie și întreabă - da, firește, poți să-i spui.
Dacă nu are nevoie nimeni și te trezești neîntrebat să recomanzi ceva - atunci poate fi considerat reclamă.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 01.11.09

Salut!

Sa nu fie cu suparare ca intreb, dar pentru ce faceti voi backup online? Adica ma intreb, la preturile de astazi, de ce nu se achizitioneaza un hard extern si stocati acolo ce doriti.
Inteleg ca aveti nevoie de ceva documente (de ex.) sa le puteti accesa online, dar acestea de obicei au cativa mega cel mult, deci sa le uploadati nu dureaza o vesnicie. In schimb pentru fisiere mai mari (de obicei video), parerea mea este ca sunt mai “protejate” daca le tin pe ceva hard extern.
De retinut ca eu inteleg prin topicul backup, copie de siguranta si nu distribuirea de material online. Pentru ca daca distribui, acela nu mai este backup.

Celalalt topic cu push e-mail / sync este ceva ce m-ar interesa si pe mine. Pentru moment folosesc Funambol, dar in stadiul de test. Puteti testa pentru 90 de zile aceasta aplicatie free pe site-ul lor sau a doua optiune (cea pe care o folosesc eu) este sa instalezi propriul server de Funambol Opensource (din pacate doar pe platforma WIN sau GNU/Linux). Inca se lucreaza la acest soft, dar pana acum se anunta destul de OK.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Yotis - 02 Noiembrie 2009 03:59 PM

Sa nu fie cu suparare ca intreb, dar pentru ce faceti voi backup online? Adica ma intreb, la preturile de astazi, de ce nu se achizitioneaza un hard extern si stocati acolo ce doriti.
Inteleg ca aveti nevoie de ceva documente (de ex.) sa le puteti accesa online, dar acestea de obicei au cativa mega cel mult, deci sa le uploadati nu dureaza o vesnicie. In schimb pentru fisiere mai mari (de obicei video), parerea mea este ca sunt mai “protejate” daca le tin pe ceva hard extern.
De retinut ca eu inteleg prin topicul backup, copie de siguranta si nu distribuirea de material online. Pentru ca daca distribui, acela nu mai este backup.

pe mine ma interesa o solutie prin care sa am datele protejata in cazul unei caderi hardware si in acelasi timp sa pot accesa acele date de oriunde iar daca lucrez la proiecte cu altii sa le pot da drepturi de acces la acele date
m-am decis sa raman pe dropbox

Yotis - 02 Noiembrie 2009 03:59 PM

Celalalt topic cu push e-mail / sync este ceva ce m-ar interesa si pe mine. Pentru moment folosesc Funambol, dar in stadiul de test. Puteti testa pentru 90 de zile aceasta aplicatie free pe site-ul lor sau a doua optiune (cea pe care o folosesc eu) este sa instalezi propriul server de Funambol Opensource (din pacate doar pe platforma WIN sau GNU/Linux). Inca se lucreaza la acest soft, dar pana acum se anunta destul de OK.

de la Gmail e free push la mail pe iphone/ipod touch

1 din 2
1

‹‹ NeoOffice 3.0.1      simbol "per mil" ››