2 din 2
2
Pareri MobileMe si solutii alternative
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Eu mi-am facut cont imediat ce s-a relansat pentru ca am putut gasi adresa de mail pe care o doream de tip .. Dupa trial am incarcat un cod si acum in decembrie ma pregatesc sa il reinnoiesc.

Folosesc intens mail, sync (address book, calendars) si photo gallery si sunt multumit. Mai am si un mini site gazduit cu domeniul meu. 60$ (ebay) pe an pentru toate astea cred ca e o suma rezonabila.

Inainte am avut adresa de mail personala la gmail timp de 4 ani, am reuntat si pentru a nu ii mai da dlui Google informatii personale gratuite.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Pentru sincronizarea adreselor din Address book, calendarelor din iCal si bookmark-urilor din Safari, va recomand cu caldura fruux http://fruux.com/ Este free (donationware). Nu am avut probleme cu el pana acum, chair daca este beta.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 01.11.09

Discutia m-a pus pe ganduri si pe cautat o solutie care sa ma satisfaca. Am gasit un produs (free) de la Novell care se numeste iFolder. Pentru mine este excelent fiind o solutie care se poate folosi si pe LAN, datele fiind stocate unde doresc eu si nu aiurea prin “cloud”. Solutia functioneaza atat pentru LAN, in cazul in care aveti o retea, dar si peste Internet. Avantajul este in cazul in care aveti 2 sisteme in LAN, sincronizarea se face foarte rapid si nu ocupa din banda catre Internet.
Dezavantajul este ca serverul iFolder are nevoie de o masina cu Linux, in schimb clienti iFolder exista pentru Mac, Win si Linux. Interfata grafica este bine finisata pentru un produs free si clientii (cel putin pentru Mac) se comporta bine. Datele pot fi accesate si cu ajutorul unui browser. Protectia este oferita de user / parola , dar am vazut ca se si pot cripta foldere (inca nu am testat).
Recunosc ca nu se compara cu solutii gen Dropbox, dar totusi este free si daca cineva este interesat, isa imi dea un mesaj pentru detalii despre instalare si functionare.

2 din 2
2

‹‹ NeoOffice 3.0.1      simbol "per mil" ››