Problema casti iPhone
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.11.09

A fost odata ca-n povesti, a fost ca niciodata,
Un iPhone 3G cumparat de la Orange
Cu factura, casti, adaptor, cutie sigilata toata.

Ce mi s-a parut la inceput ciudat a fost ca erau foarte albe castile (eu le stiam pe alea de la iPod cu fir gri).
Am zis ok si le-am folosit. Se auzeau ok. (ok, nu f bine, ca alea de ipod)
Am incercat iPhone-ul si cu alte casti care se auzeau MULT mai bine.

Si le-am folosit eu in conditii normale vreo 2 luni. (intre timp au ajuns firele la culoarea gri cunoscuta)
Si incep sa faca probleme:
Si se strica.
Si-mi cumpar altele (de la Orange)
Si se strica si alea dupa 2 luni.
Si-mi cumpar altele (tot de la Orange).
Si incep si astea sa dea aceleasi semne dupa 2 saptamani de folosire.

Cum adica “se strica”:

Pasul 1: Cand le folosesti pe post de handsfree, lumea iti reproseaza ca se aud cu ecou.
(posibila explicatie: se suprapun firele de casca dreapta si microfon)

Pasul 2: Mic “tac-tac” ritmic in una din casti (probabil la bas)

Pasul 3: Casca cu “tac-tac” incepe sa nu mai mearga. Cand merge, cand nu merge.

Pasul 4: Casca cu “tac-tac” cedeaza. Iti mai ramane una. De obicei, cea cu microfon se strica prima.

Pasul 5: Iti bagi piciorul de cateva ori in ele de casti care deja nu se mai aud deloc.

Pasul 6: Dupa secventa de pasi 1-5 de inca 2 ori, te hotarasti sa scrii pe macuser.ro sa vezi daca si restul lumii a avut aceeasi problema ca tine.

Dragi macofili, macfanatici, macamatori,

Sunt eu cel mai ghinionist detinator de iPhone, sau asta e o problema general valabila cu castile de iPhone si ar trebui sa-mi iau alte casti cu care doar sa ascult muzica la o calitate oricum mai buna decat a headset-ului?

Stiti cum se zice: “Fool me one, shame on you. Fool me twice, shame on me.”
Eu deja sunt destul de fool.

Voi?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti, Sectorul 6
Macuser din: 14.04.09

Castile stock Apple nu sunt recunoscute pentru auditia de calitate, asta-i clar smile
Ce-ti pot confirma, insa, este faptul ca TOATE castile Apple au firul alb. Nu gri. Singurul element gri este cilindrul de cauciuc de pe fiecare casca, cel din partea inferioara, prin care “iese” firul.
Acum 2 ani, am trecut prin cele ce veneau bundled cu 2G-ul in vreo 3 luni. Initial s-a tocit banda de cauciuc din jurul diafragmei metalice dupa care s-a intrerupt cablul de la casca dreapta, cea cu microfonul.
Nu cred ca trebuie sa-ti faci mari griji in privinta asta, sunt consumabile. Iti recomand o pereche de in-ear-uri decente, de la oricare dintre reseller-i Apple. MacAlley sunt solutii bune la pret decent. Poti merge pana la chestiuni ceva mai exotice ca sunet si pret si aici ma gandesc la M-Audio IE-xx smile

Semnătură 

1 x MB Pro 13 2011 (i5 2.3, 8GB DDR3, SSD+HDD Optibay)
1 x MB Pro 13 2015 (i5 2.7, 16GB DDR3, 1TB PCIe SSD)
1 x iMac 2014 27” (i7, 16 GB DDR, 1 TB HDD)
1 x iPhone 6S 16 GB.
1 x Apple TV 3rd Gen
1 x Apple TV 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

Cred ca ar trebui sa iti indrepti atentia si spre mufa de la iPhone.
De cand s-a lansat iPhone-ul am folosit 3 casti. Cele de la primul iPhone sunt folosite de un coleg caruia i le-am dat sa le foloseasca la ipod touch. Voiam sa le arunc dupa ce incepuse sa cedeze banda de cauciuc, si plasticul de la mufa incepuse sa se largeasca. M-au tinut 2 ani. Apoi am cumparat altele pe care le-am vandut odata cu primul iPhone. Cred ca si acum merg bine-merci. In prezent am un 3G cu castile lui si nu am nici o problema de aproape 6 luni.
Depinde si de modul cum te comporti cu ele.

[ Modificat: 02 Noiembrie 2009 12:51 PM de amenono ]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 02.11.09

Multumesc de sugestie. O sa iau in calcul si casti MacAlley cand o sa fac o noua achizitie.

Si nu, nu m-am purtat urat cu ele. Erau ale mele si ne intelegeam bine. Eu n-am fost violent, nu le-am bruscat. Le-am acceptat defectele ca asa se face intr-o relatie. Cu toate astea, ele m-au parasit pe mine, nu invers.

In orice caz, castile stock iPhone nu pot fi de incredere.
Parere personala.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

In ear sunt extrem de incomode cand vrei sa vorbesti la telefon (cel putin cele Apple). Din cauza conducerii osoase, cand vorbesti nu mai poti auzi nimic in ele.
Si pe mine m-au tinut casti de iPod si iPhone destul de mult. Adica s-a tocit plasticul, s-a mancat cauciucul gri (topit ca lipiciul) si de auzit se auzeau la fel de bine.

tabacitul are un ghinion feroce sau e o bias de selectie, castile alea n-au nici o vina dar injura tot timpul ziua in care au fost cumparate de el…

Oricum ar fi, ai garantie la ele. Macar un an si ar trebui sa le poti schimba fara probleme. Se strica la 2 saptamani? Pai atunci o sa ai 25 de perechi pe an. Gratis, in garantie…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

:) :)
1 Mufa este lipită cu scotch
2 Protecțiile pentru fire de la căști nu mai există
3 Căștile aveau un mic inel de silicon/cauciuc… AVEAU
4 Se aud ca în prima zi (nimeni nu zice că se aud bine în prima zi)

Sunt căștile originale iPhone 1st generation și datează din perioada decembrie 2007 :)
Din păcate destul de curând o să-și dea obsteșcul sfărșit… unde e scotch-ul acum nu prea mai am cum să lipesc firele…. (ar fi a 5-a sau a 6-a lipitură).
Deja strâng banul pentru niște alte căști… în nici un caz cele originale Apple.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

ai putea totuși să salvezi căștile cumpărând o mufă nouă și să lipești firele direct în mufă smile

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
Fmac - 04 Noiembrie 2009 01:19 PM

ai putea totuși să salvezi căștile cumpărând o mufă nouă și să lipești firele direct în mufă smile

Este modelul la care apple s-a gândit să facă mufă specială smile dacă e mufă normală trebuie “cioplită” să intre.  E 1st gen cel cu spate de aluminu.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Eu am primit azi asa ceva :D http://www.amazon.com/Sony-MDRNC33-Noise-Canceling-Earbuds/dp/B002M78JAM

Si s-au gandit sa faca mufa subtirica pentru iPhone, la fel erau si cele de dinainte tot Sony.
Nu le-am testat in autobuz sau metrou inca, dar se aud clar mai bine pentru ca au diametru mare al difuzoarelor.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09
grEEnlighter - 04 Noiembrie 2009 01:56 PM

Este modelul la care apple s-a gândit să facă mufă specială smile dacă e mufă normală trebuie “cioplită” să intre.  E 1st gen cel cu spate de aluminu.

ei, chiar nu știam faza asta smile

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

urasc in ear-urile…ai impresia ca iti bagi o buturuga in ureche…

[ Modificat: 26 Noiembrie 2009 11:08 AM de Administrator ]
 Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Omu se adapteaza, daca ai purta cateva zile castile te-ai adapta.

Apropo de castile cu noise reduction, ca a mai fost odata discutie, nu va luati ca nu functioneaza, cel putin astea in-ear. esti izolat f bine chiar si in metrourile vechi, dar nu datorita circuitului electronic, ala pur si simplu nu face nicio diferenta. In avion n-am ocazia sa incerc, dar pe strada, metrou sau autobuz nu reduc nimic.

ps: uitati la astea cum arata LOL http://www.bhphotovideo.com/c/product/533636-REG/Klipsch_IMAGE_X10_Image_X10_In_Ear_Stereo.html

[ Modificat: 19 Noiembrie 2009 11:13 AM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…