8 din 8
8
Publicatie Mac în România - proiect fezabil?
  [ Ignoră ]   [ # 106 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

He - misto idee!

[ Ignoră ]   [ # 107 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06
iaru - 03 Februarie 2007 09:45 PM

Pe de alta parte, daca voiam sa fiu la curent, ma uitam pe MacWorld. Da’ acu’ ma doare sa dau 20 de euro, mai baieti! Asa ca nu mai iau! Dar mi-ar placea o revista bine facuta.
Cel mai simplu ar fi daca s-ar stringe macuserii din zona (Bulgaria, Romania, Ungaria si - eventual - Polonia) si ar face o revista comuna (cu aparitie in limbi diferite, dar cu continut identic). Ar fi mai usor!

Sau in ESPERANDO ... ca ar costa mai putin.

Iar .... ma bag in ciorba.
Parerea mea este ca ar trebui sa vorbim cu una din cele mai reprezentative reviste de IT din tara ( cu barosanii trustului respectiv ), si sa facem acea revista ca un “adendum” la revista mama. Se va vinde o idee mai scump tot pachetul. Si asa nu exista revista de IT care sa nu aiba in proportie destul de mare, umplutura, ca sa ajunga la numarul de pagini din ce in ce mai mare.
Asa ... DTP-istul (istii) si toata infrastructura, s-ar folosi de la “revista mama”. Distributia, una din cele mai importante, este deja dezvoltata. Preturile de regie, ar fi mult mai mici, etc.
Poate ca in acea “brosura atasata” ar fi bine sa se coopteze si comunitatea LINUX, ca tot pe “soseaua” UNIX merg si ei.
Articolele ar trebui clar platite, caci altfel, de amorul artei, nu te poti baza pe nimeni. De exemplu, la mine daca apare un bussines si nu mai am timp de articol, ramane pagina goala si nu ma poate acuza nimeni de neseriozitate. Mai trebuie sa si mancam ... nu?

Eu stiu ca in romania inca se mai incearca exploatarea hobby-urilor unor oameni pasionati, dar treziti-va fratilor !!! Cunostintele dobandite prin sacrificii de orice natura, oriunde in lume ... COSTA !!!

[ Ignoră ]   [ # 108 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am mai discutat despre “alipirea” la o alta revista, cum ar fi Chip. Problema e ca totul ramane la stadiul de vorbe pana cand nu avem:
- o echipa stabila care sa scrie articole; ar trebui sa avem gata scrise articole pentru macar vreo 6 numere.
- un contact la o astfel de revista; aici as vedea Irisul implicat.

Si se face mult si ca voluntariat. Chiar forumul asta e un exemplu: nimeni nu castiga bani aici, Tudor chiar da bani pentru functionare. Si toti ne punem cunostintele la dispozitie. Ceea ce e cool.

[ Ignoră ]   [ # 109 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Este ... dar aici nimeni nu are un deadline, nimeni nu are o obligatie morala sau de alta natura. Scrie cine vrea, citeste cine poate.

Eu cred ca pana nu se vehiculeaza un buget, nu se poate discuta de ceva STABIL, cu o structura. Atunci se pot incheia contracte si se poate vorbi ceva concret. Pana atunci ... e doar vant.

Nu mai sariti sa faceti voluntariat pentru cei care castiga bani. Ca nu va vor ridica statuie. Ca ne ajutam reciproc aici cum putem, asta e altceva. Dar sa propavaduiesti macul ca sa faci vanzare unora, asta e altceva ... si costa.

[ Ignoră ]   [ # 110 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Internetul este dușmanul numărul unu al publicațiilor tipărite, mai ales al celor din domeniul IT. Întrebați-i pe cei care scot revistele Chip, PC World câți cumpărători mai au acum, în comparație cu perioada anilor ‘90. Pe vremea aia țin minte că mă trezeam dimineața devreme ca să apuc să cumpăr PC Report. A fost bătaie pe numărul care conținea ca supliment o DISKETĂ cu Windows ‘95 Demo. cool smirk

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 111 ]
RankRankRankRank
Administrator

Absolut de acord Kata! Daca e sa iasa bani, trebuie sa dai bani. Daca o revista ar scoate bani din articolele “noastre”, trebuie sa plateasca, evident. E chiar obligatoriu si pentru ei, in felul asta avand un contract cu scriitorii si o siguranta ca primesc material de calitate si la termen.
Vorbeam de voluntariat in general, se fac foarte multe din pasiune sau din bunavointa.

8 din 8
8