6 din 8
6
Publicatie Mac în România - proiect fezabil?
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Aici intram intr-o arie de pareri personale. Mie (repet, personal) imi plac CHIP si XTremPC. Am abonam. la XTremPC pt. ca acopera toate aspectele (software, hardware, teste comparative, jocuri etc.) iar CHIP-ul il cumpar din cand in cand pt. partea tehnica, de hardware. Atat!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mda, eu de ani buni nu mai cumpar nici o revista PC, dupa cum am zis, toate informatiile mi le iau exclusiv de pe internet.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

N-am mai postat la topicul asta, ca mi-am dat seama ca nu ma pricep si ca sunt altii mult mai in tema decat mine.
Dar mie tot mi-ar face placere o revista frumoasa, pe hartie. Daca prin cumpararea ei as sustine, cumva, MacUser.ro, ar fi perfect.

Dar fiind vorba de pareri personale:
- si mie imi plac cel mai mult Chip si Xtrem PC.
- in Chip am vazut cele mai multe si mai lipsite de greseli articole despre Mac. Inca o data, eu am banuiala ca Mihai Barbat e cel putin admirator Mac. Adica, s-ar putea sa i se indeplineasca un vis daca ar fi desemnat sa se ocupe de o rubrice Mac.

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

pentru chip votez si eu, e mai populara si mai usor de asimilat..

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ei, vedeti ca am ajuns la o concluzie partiala? Si eu cred ca se poate asa! In felul asta, revista s-ar mai captusi cu vreo 200-500 de cititori/platitori noi!

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.10.05

Ce ziceti sa facem o revista a macuserilor.ro
20-24 de pagini, in tiraj de 200 300 de exemplare
cu aparitie lunara sau o data la 2 luni

Cu anuntzuri, cu noutatzi, cu activitatzile macuserilor,
cu realizarile macuserilor, cu proiecte,
care sa contina si informatii utile despre apple
cum ar fi noi aparitii, caracteristici, teste,
avantaje-dezavantaje, si tot felul de chestii

Si cred ca nu este mult sa dam 5 Lei pe luna sau o
data la 2 luni si sa avem si noi cu ce ne prezenta
la prieteni, la colegi. Si am putea apela si la o
sponsorizare daca este necesar.

Daca ducem o politica de promvare apple
am putea cere o sponsorizare si de la apple!

Cred ca sunt destule persoane pe forum
capabile de editat si de scris in ea.
Si daca bine stiu sunt si tipografi.

Ce parere avetzi.

Facem o lista cu cine vrea sa se implice
si o lista cu cine vrea sa se aboneze,

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

calimac, ai citit ce sa scris in topicul asta?

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRankRank
Administrator

calimac, da-ne inside news & photos din Cupertino !
Daca promiti ca dai o bomba pe luna, te punem sef pe revista… smile

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.10.05
szhoul - 15 Iulie 2006 11:27 PM

calimac, ai citit ce sa scris in topicul asta?

Am citit ce s-a scris si initial am vrut sa deschid
un topic nou, dar pana la urma am scris aici.

Asa cm am spus propunerea mea este sa scoatem
o revista a macuserilor, petru macuseri, sa avem
sa dam si noi la un prieten, la un coleg, si sa largim
comunitatea apple.

Daca vretzi putem face si un partid parlamentar,
vad ca la vorbe se pricepe lumea!!!!
Daca Gigi Becali a reusit, noi de ce nu!!!
:D snake

Poze o sa va trimit saptamana viitoare daca
suntetzi asa de nerabdatori.

Saptamana aceasta nu am mai trecut pe la apple,
pentru ca sunt asa de multe chestii de vizitat, si
deocamdata am avut timp berechet asa ca am
profitat de asta si am vizitat tot ce s-a putut.
Le-am dat ochilor sa vada cat m-au dus picioarele
si masinile!!!

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.08.06
altero - 14 Iulie 2006 05:13 PM

N-am mai postat la topicul asta, ca mi-am dat seama ca nu ma pricep si ca sunt altii mult mai in tema decat mine.
Dar mie tot mi-ar face placere o revista frumoasa, pe hartie. Daca prin cumpararea ei as sustine, cumva, MacUser.ro, ar fi perfect.

Dar fiind vorba de pareri personale:
- si mie imi plac cel mai mult Chip si Xtrem PC.
- in Chip am vazut cele mai multe si mai lipsite de greseli articole despre Mac. Inca o data, eu am banuiala ca Mihai Barbat e cel putin admirator Mac. Adica, s-ar putea sa i se indeplineasca un vis daca ar fi desemnat sa se ocupe de o rubrice Mac.

smile salut

Dap sunt un admirator Mac. Is that obvious? smile

aruncati si voi un ochi aici http://forum.chip.ro/showthread.php?t=72397

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

bine ai venit si speram sa mai ramai pe aici.
eu am citit toata discutia, in special partea cu opinia abonatilor…

intrebarea urmatoare este asta: in loc sa inlocuiti unele pagini necesare sa zicem, de ce nu adaugati si numiti simplu sectiunea mac? poate chiar si la sfarsit, dar va fi acolo… costuri da… dar se mai poate aseza ceva reclama pe acolo ma gandesc eu…
sau din cand in cand, cand este ceva cu adevarat important, un sistem de operare, windows pe mac sau ce-o mai fi, o parte din coperta lasata pt mac?

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

grin yes, it is! Si tu, ca un redactor al unei reviste de IT, revista care, zic eu, este in topul preferintelor cititorilor, nu ai facut switch-ul? Abia acum ai dat cu nasu’ de el? Ntz, ntz, ntz. Da, desi nu s-a mai postat in acest thread de-o luna, nu cred ca iseea a murit inainte de a se naste. Problema (inca) o reprezinta finantarea. Daca ai citit tot thread-ul sti deja ca s-au propus n-shpe variante ale acestei reviste, de la revista de 48 de pagini, pana la un articol pus lunar intr-o revista de profil (care, pentru inceput, ar fi cea mai fezabila varianta). Mai ales acum cand s-au lansat atatea chestii (Mac-urile cu Intel, MacBook Pro, MacPro etc.) cred ca ar prinde. Si, uite cat de rapizi suntem, in timp ce eu iti scriu acest mesaj, deja musiu szhoul a postat inaintea mea tongue laugh Poate ne ajuti tu si propui o astfel de rubrica lunara. Ce zici?

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Interesanta discutia de pe frumul Chip. O singura mentiune am de facut (as fi scris-o acolo dar mi-e lene sa ma inregistrez).

Photoshopul ar fi iesit mai repede pentru Mac-urile cu x86 numai ca uneltele de dezvoltare puse la dispozitie de Apple (xCode) nu sunt inca capabile sa tina un proiect de rangul photoshopului…sau cel putin asta era situatia acum cateva luni

Explicaţia e greşită. Xcode poate să ducă proiecte mai mari ca Photoshopul - a se vedea suitele software profesionale pe care le scoate Apple. Adobe (ca şi majoritatea producătorilor de soft “mare” pentru Mac) a folosit până nu demult CodeWarrior pentru dezvoltarea aplicaţilor sale. CodeWarrior nu poate scoate decât binare pentru PowerPC, aşa că firmele de soft care doresc să ofere versiuni Universal Binary au o singură şansă: să treacă la Xcode. Această trecere este foarte migăloasă în cazul unui soft cum e Photoshop, şi tocmai din această cauză se întârzia atâta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

aferim!
si mie-mi venea lenea sa tot repet asta unor “fani” ai anumitor SO…

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRankRank
Administrator
Mihai Barbat - 16 August 2006 09:36 PM

Dap sunt un admirator Mac. Is that obvius? smile

Eh, este obvious, tu ce credeai? Nu mi-a venit sa cred cand citeam prezentarea ta despre PowerBook: ziceai ca te-ai saturat de gigahertzi, de benchmark-uri, ca apreciezi experienta completa care include aspectul, ergonomia sistemului etc. (citez si eu din memorie, ca articolul a fost de mult). O atitudine opusa utilizatorului de PC obisnuit! Mai incolo ai inceput sa lauzi si minimalismul… a fost clar cu cine votezi.
Misto ca “te lasa” sa scrii si despre Mac, cu toate rezultatele studiilor de piata. Acuma, si studiile astea: voi sunteti o revista de PC, ba mai mult, o revista de Windows; asa va vede lumea. Stiu ca mai bagati si Linucsi, dar renumele vostru e legat de Windows. Ei, daca unui public de Windows useri le dai altceva, e normal ca doar putini sa aprecieze asta. Zic si eu, nu ma pricep la marketing…

Cat despre partea ailalta, cu promovarea Macului: bai fratilor, e normal ca un redactor sa se duca sa ceara Macuri??? Ar fi trebuit ca MacGallery si/sau IRIS sa le dea in fiecare luna cate ceva cu care sa se joace, mai ales ca au vazut ca e cineva interesat la Chip. Ba chiar sa dea si spaga, numai sa apara articole despre Mac. Bun, glumesc, dar ideea e ca este evident ca nimeni nu e interesat in promovarea Macului in Romania, in mod sistematic si profesionist. Eu chiar am scris prin blogul meu (vezi semnatura) cum am aflat eu despre Mac, in 2003: 100% prin internet si datorita curiozitatii mele.
(Sa nu se inteleaga ca am ceva cu cineva. Cei de la MacGallery chiar imi sunt simpatici si m-am inteles bine cu ei, iar cei pe care ii stiu de la IRIS sunt deasemenea pasionati. Dar poate ca nu-i de ajuns).

Anyway, poate ca lucrurile o sa se miste si la noi. Si asta nu pentru ca as vrea sa fiu in ‘mainstream’. Pe bune ca ma simt foarte bine asa, in nisa asta, fara virusi, cu un mic sentiment elitist care ma gadila… Jocurile nu m-au pasionat niciodata, asa ca de vreo 6 luni chiar am desfiintat vechiul PC, ii folosesc HDDul pentru backup. Doar ca as vrea ca lumea sa stie ca exista si alternative. Doar atat. Dupa care alegerea e a lor (si intr-adevar, exemplul Firefox-ului e edificator pentru cat de impietriti sunt majoritatea: 80% inca folosesc IE, un dinozaur de program…!)

P.S. Mihai Barbat, ne anunti si tu pe aici cand mai apare ceva despre Mac in Chip? Ca sa-l cumparam si noi wink
Si daca vedem greseli, sa stii ca iti sarim in cap… smile

6 din 8
6