Ptr. Posesori iMac CoreDuo!
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 12.11.05

Astazi am facut upgrade de RAM cu inca 1GB
Ptr. cei interesati, am gasit KingMax DDR2 SO-DIM bus speed 667, exact ce trebuie. Am facut toate testele posibile inclusiv cu memtest inTerminal
Partea interesanta este pretul = 3000.000 lei. la Tricorp. Ptr. cei din Bucuresti puteti suna la tel. 2300152

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

si eu tot pe asta am comandat-o la Oktal (sunt la 2 strazi de biroul meu). Spune-ne cum functioneaza. Eu am obs ca Illustrator (asta il folosesc cel mai des) si Photoshop, cand le deschid si stau o gramada nu ridica nici unul din procesoare peste 50%, insa se desdhid ca melcul din cauza ram-ului. Zi-ne cum ruleaza cele 2 aplicatii buclucase cu mai mult ram.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Scuza-ma Alex de intirziiere dar dupa ce i-am pus RAM-ul m-am apucat de lucru, si nu am mai fost atent la forum.
Vreau sa-ti spun ca, lucreaza intr-o veselie cu toate appl. deschise din CS2, plus ParalelDesktop-ul (alocat 512RAM )ptr. Corel sub Win.XP.
Am lucrat asa pentru ca am avut fisiere si Corel Draw si Paint si Ilustrator si Photoshop, un amalgam destul de mare(la mine nu merge Corel Draw-ul pe intel?!!!).Totul a fost OK.
Sunt fff mutumit si cred ca la banii astia mai cumpar 1GB.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai daca la 1,5 GB merge ok inseamna ca m-am scos. Abia astept sa-mi ajunga ram-ul saptamana viitoare ca sa pot simti si eu cu adevarat ca am un iMac cu 2 procesoare, nu inca un Mac mini. :D

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Eu care am de amandoua pot sa iti zic asa:
- iMac Core DUO merge MULT MULT mai repede decat un mini G4 la chestiile UB. La alea cu roseta se misca comparativ cu un iMac G3 (si nici G3-ul ala foarte rapid).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Pai e usor normal ca un procesor la ~2GHz cu 2 core-uri sa functioneze mai rapid decat un 1.42 (sau 1.33), fie el si PowerPC, atunci cand ruleaza aplicatiile native.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.11.05

iMacul vine din fabrica cu pc2-5300 iar memoria de care spui tu este pc-5300.Exista vreo diferenta intre pc2 si pc?Intreb asta pentru ca sunt interesat sa cumpar si eu o placuta de 1 giga.

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sper sa nu fie… ca am belit-o. oricum le-am zis celor de la OKTAL ca vreau PC2.. si nu au zis nimic. Deci.. cred ca merge.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.11.05

Cum facem sa aflam sigur asta?Am cautat pe google dar nu imi dau seama de diferenta.

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Eu de curand am facut upgrde la macbook si acum am 1GB pc-5300 cu 256Mb pc2-5300 (originala), si nu vad sa fie vreo problema, sistemul le vede ok, functionale.

Semnătură 

Mac Pro - Dual Quad-Core 2.26Mhz / 18GB Ram / GTX 480

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mike.b - 10 Iulie 2006 08:11 PM

Eu de curand am facut upgrde la macbook si acum am 1GB pc-5300 cu 256Mb pc2-5300 (originala), si nu vad sa fie vreo problema, sistemul le vede ok, functionale.

Chiar voiam sa le dau exemplul tau. Si eu tot Kingmax din ala mi-am comandat. Cica ajunge maine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Credetima pe cuvânt, se misca incredibil de repede fata de 512. Referitor la mesajul lui Psergiu eu cred ca el compara merele cu perele!Am facut testele in paralel cu G4 dual de 125(unul din cele mai reusite Mac-uri nu?)  cu 1GB.RAM ,in Photoshop cu acelasi fisier si am aplicat acelasi filtru. Am scos -3 secunde cu Duo!!
V-am mai scris, ca ce este uluitor, sunt performantele grafice obținute cu Corel in Parallels, fiind deschise simultan in OSX: Photoshop-ul, Illustratorul,Indesignul si culmea si iTuns-ul!!!!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Jocurile emulate in Rosetta se mișcă precum melcul strivit.
Diversele alte programele & plugin-uri emulate fie merg greu, fie deloc.
Si programele de la apple (de ex iChat-ul) crapă în moduri ciudate care pe PowerPC existau.
Peste un an cand o sa fie versiuni UB la tot ce misca - o sa fie perfect. Acuma insa ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

din ce a mirosit ratu’ meu.. in OSX 10.4, 512 de RAM este cam pe acolo cu 192 in Windows XP Pro ...

deci trecerea la 1 GB macar de ram in OSX e destul de sesizabila. pacat insa ca aritectura de iMac Intel e limitata la 2 wink)

partea imbucuratoare la OSX e ca stie sa faca management la RAM. m-a pus dracu intr-o zi ..ca n-aveam ce face, deh.. si am deschis mai tot ce aveam “halitoare de resurse”, si tin sa zic ca al “dracu” mac, se misca destul de bine… surprinzator.

adevarat, imi trecea prin cap.. ce sa fac oare nene sa il blochez wink) :D deh.. tot sadic de pe urma XP-ului am ramas raspberry

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •