Astazi am facut upgrade de RAM cu inca 1GB
Ptr. cei interesati, am gasit KingMax DDR2 SO-DIM bus speed 667, exact ce trebuie. Am facut toate testele posibile inclusiv cu memtest inTerminal
Partea interesanta este pretul = 3000.000 lei. la Tricorp. Ptr. cei din Bucuresti puteti suna la tel. 2300152
si eu tot pe asta am comandat-o la Oktal (sunt la 2 strazi de biroul meu). Spune-ne cum functioneaza. Eu am obs ca Illustrator (asta il folosesc cel mai des) si Photoshop, cand le deschid si stau o gramada nu ridica nici unul din procesoare peste 50%, insa se desdhid ca melcul din cauza ram-ului. Zi-ne cum ruleaza cele 2 aplicatii buclucase cu mai mult ram.
Scuza-ma Alex de intirziiere dar dupa ce i-am pus RAM-ul m-am apucat de lucru, si nu am mai fost atent la forum.
Vreau sa-ti spun ca, lucreaza intr-o veselie cu toate appl. deschise din CS2, plus ParalelDesktop-ul (alocat 512RAM )ptr. Corel sub Win.XP.
Am lucrat asa pentru ca am avut fisiere si Corel Draw si Paint si Ilustrator si Photoshop, un amalgam destul de mare(la mine nu merge Corel Draw-ul pe intel?!!!).Totul a fost OK.
Sunt fff mutumit si cred ca la banii astia mai cumpar 1GB.
Pai daca la 1,5 GB merge ok inseamna ca m-am scos. Abia astept sa-mi ajunga ram-ul saptamana viitoare ca sa pot simti si eu cu adevarat ca am un iMac cu 2 procesoare, nu inca un Mac mini. :D
Eu care am de amandoua pot sa iti zic asa:
- iMac Core DUO merge MULT MULT mai repede decat un mini G4 la chestiile UB. La alea cu roseta se misca comparativ cu un iMac G3 (si nici G3-ul ala foarte rapid).
Pai e usor normal ca un procesor la ~2GHz cu 2 core-uri sa functioneze mai rapid decat un 1.42 (sau 1.33), fie el si PowerPC, atunci cand ruleaza aplicatiile native.
iMacul vine din fabrica cu pc2-5300 iar memoria de care spui tu este pc-5300.Exista vreo diferenta intre pc2 si pc?Intreb asta pentru ca sunt interesat sa cumpar si eu o placuta de 1 giga.
Eu de curand am facut upgrde la macbook si acum am 1GB pc-5300 cu 256Mb pc2-5300 (originala), si nu vad sa fie vreo problema, sistemul le vede ok, functionale.
Eu de curand am facut upgrde la macbook si acum am 1GB pc-5300 cu 256Mb pc2-5300 (originala), si nu vad sa fie vreo problema, sistemul le vede ok, functionale.
Chiar voiam sa le dau exemplul tau. Si eu tot Kingmax din ala mi-am comandat. Cica ajunge maine.
Credetima pe cuvânt, se misca incredibil de repede fata de 512. Referitor la mesajul lui Psergiu eu cred ca el compara merele cu perele!Am facut testele in paralel cu G4 dual de 125(unul din cele mai reusite Mac-uri nu?) cu 1GB.RAM ,in Photoshop cu acelasi fisier si am aplicat acelasi filtru. Am scos -3 secunde cu Duo!!
V-am mai scris, ca ce este uluitor, sunt performantele grafice obținute cu Corel in Parallels, fiind deschise simultan in OSX: Photoshop-ul, Illustratorul,Indesignul si culmea si iTuns-ul!!!!
Jocurile emulate in Rosetta se mișcă precum melcul strivit.
Diversele alte programele & plugin-uri emulate fie merg greu, fie deloc.
Si programele de la apple (de ex iChat-ul) crapă în moduri ciudate care pe PowerPC existau.
Peste un an cand o sa fie versiuni UB la tot ce misca - o sa fie perfect. Acuma insa ...
din ce a mirosit ratu’ meu.. in OSX 10.4, 512 de RAM este cam pe acolo cu 192 in Windows XP Pro ...
deci trecerea la 1 GB macar de ram in OSX e destul de sesizabila. pacat insa ca aritectura de iMac Intel e limitata la 2 )
partea imbucuratoare la OSX e ca stie sa faca management la RAM. m-a pus dracu intr-o zi ..ca n-aveam ce face, deh.. si am deschis mai tot ce aveam “halitoare de resurse”, si tin sa zic ca al “dracu” mac, se misca destul de bine… surprinzator.
adevarat, imi trecea prin cap.. ce sa fac oare nene sa il blochez ) :D deh.. tot sadic de pe urma XP-ului am ramas