Salut,
După vreo 8 ani de butonat pc-uri am decis să renunţ la ele cât pot şi să trec pe Mac. Din păcate finanţele nu îmi permit ceva nou, aşa că privirile mele s-au abătut către un PowerMac Dual G4 800, cu 1 GB de Ram, DVD-RW, HDD 40 GB şi GeForce ca video. Care PowerMac costă cam vreo 400 de euro, cu garanţie un an.
Nu vreau să mă grăbesc însă şi să mă trezesc că nu pot face mai nimic cu el, aşa că vă întreb pe voi cam care sunt performanţele sale. Am căutat şi pe forum, şi pe net, însă graficele frumoase şi colorate nu-mi spun mai nimic şi aş prefera să aud de la oameni care lucrează cu aşa ceva.
Cerinţele mele nu sunt mari: fac programare (C++, Mono), şi aici nu cred că o să am probleme mari cu viteza IDE-ului de la Apple. De asemenea, folosesc Photoshop (CS) şi Fireworks (MX 2004) pentru editare de grafică pentru web sau retuşare poze proprii. Nu depăşesc imagini de vreo 30 de mega. Ocazional un Dreamweaver, deşi de obicei folosesc editoare text. Pentru programarea web pe care o fac am nevoie de Python şi Php. Eventual Ruby. Aici am văzut că nu voi avea probleme cu vitezele.
Mai ascult muzică, mă mai uit la un film / dvd. Chestii uzuale.
Merită să trec de la ce am eu acum (Sempron 3200+) la acest Dual G4? Sunt conştient că viteza probabil nu va fi comparabilă, dar daca nu stau să mă uit la iconiţa curcubeu (frumoasă, ce-i drept) prea mult, aş zice că e ok.
O altă idee pe care am avut-o e să îmi fac un pc de la 0, după indicaţiile de pe forum OSX86Project, care să ruleze varianta de x86 a MacOS. Ar fi mai ieftină metoda asta, deşi am dubii legate de performanţă, mai ales prin programele ce rulează cu Rosetta.
Păreri, sfaturi?
Vă mulţumesc,
Andu
Edit: văd că am postat unde nu trebuia. Scuze.