Am nevoie de un sfat: Dual G4 800
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.07.06

Salut,

După vreo 8 ani de butonat pc-uri am decis să renunţ la ele cât pot şi să trec pe Mac. Din păcate finanţele nu îmi permit ceva nou, aşa că privirile mele s-au abătut către un PowerMac Dual G4 800, cu 1 GB de Ram, DVD-RW, HDD 40 GB şi GeForce ca video. Care PowerMac costă cam vreo 400 de euro, cu garanţie un an.
Nu vreau să mă grăbesc însă şi să mă trezesc că nu pot face mai nimic cu el, aşa că vă întreb pe voi cam care sunt performanţele sale. Am căutat şi pe forum, şi pe net, însă graficele frumoase şi colorate nu-mi spun mai nimic şi aş prefera să aud de la oameni care lucrează cu aşa ceva.
Cerinţele mele nu sunt mari: fac programare (C++, Mono), şi aici nu cred că o să am probleme mari cu viteza IDE-ului de la Apple. De asemenea, folosesc Photoshop (CS) şi Fireworks (MX 2004) pentru editare de grafică pentru web sau retuşare poze proprii. Nu depăşesc imagini de vreo 30 de mega. Ocazional un Dreamweaver, deşi de obicei folosesc editoare text. Pentru programarea web pe care o fac am nevoie de Python şi Php. Eventual Ruby. Aici am văzut că nu voi avea probleme cu vitezele.
Mai ascult muzică, mă mai uit la un film / dvd. Chestii uzuale.

Merită să trec de la ce am eu acum (Sempron 3200+) la acest Dual G4? Sunt conştient că viteza probabil nu va fi comparabilă, dar daca nu stau să mă uit la iconiţa curcubeu (frumoasă, ce-i drept) prea mult, aş zice că e ok.

O altă idee pe care am avut-o e să îmi fac un pc de la 0, după indicaţiile de pe forum OSX86Project, care să ruleze varianta de x86 a MacOS. Ar fi mai ieftină metoda asta, deşi am dubii legate de performanţă, mai ales prin programele ce rulează cu Rosetta.

Păreri, sfaturi?

Vă mulţumesc,
Andu

Edit: văd că am postat unde nu trebuia. Scuze.

Semnătură 

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

ba ai postat foarte bine. pot sa iti spun asa: de ceea ce ai nevoie tu este suficient, va merge foarte bine, nu ai probleme cu el…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
szhoul - 08 Iulie 2006 08:01 PM

ba ai postat foarte bine.

L-am mutat eu smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Tudor - 08 Iulie 2006 08:20 PM
szhoul - 08 Iulie 2006 08:01 PM

ba ai postat foarte bine.

L-am mutat eu smile

chiar ma intrebam de ce zice asta dar am zis sa o iau asa cum vad…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

e o masina foarte buna la banii aia / iar daca ii mai pui 1G ram, o sa se miste foarte bine photoshopul cu pozele mari

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.06

Acum aproape 1 luna am facut si eu trecerea la un sistem identic cu cel mentionat de tine (atata ca i-am mai pus un hdd de 80 GB), de la un PC P4/3GHz, 1.5 GB RAM, etc etc. Mac-ul e un pic mai lent in programele de grafica. In rest RULEZ!
Fireworks se misca ceva mai lent decat pe PC, dar se poate lucra fluid. Eu il folosesc foarte mult si e in regula.
In rest, la capitolul software, ai tot ce ai nevoie si mult mai mult.

In plus, pentru a compensa diferenta de viteza, Mac-ul ofera atat de multe chestii in plus… pe care le descoperi treptat.

Go for it!

Semnătură 

jobber - joburi in IT
jobberBase - open source job board software

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.07.06

Mulţumesc tuturor pentru informaţii. Până la urmă am ales să păstrez pc-ul curent şi să-mi iau un iBook.
Uraţi-mi bun venit în lumea Apple.  LOL

Semnătură 

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

sa-ti mearga bine! cool smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Acu’ e tîrziu. Sfatul meu ar fi fost catre un iMac G5 (la un pret putin mai ridicat, e drept, da’, dupa performanta, net superior lui G4 Dual).
iBook la mîna a doua? Ca nu se mai face.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Andu - 21 Iulie 2006 03:19 PM

Mulţumesc tuturor pentru informaţii. Până la urmă am ales să păstrez pc-ul curent şi să-mi iau un iBook.
Uraţi-mi bun venit în lumea Apple.  LOL

Nu e rău nici ăsta, e mai ieftin, mai sunt pe stoc, dar - dacă mergi spre ultima generație - mai degrabă Macbook (fără pro, care e scumpișor). Dar, mă rog, pui întrebări și cumperi exact pe de-a-ndoaselea decît zic ăia mai cu experiență.
E bine oricum, fii bine venit.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ mac g4 dual la 500hz      sfapt eMac G3 ››