File Sharing prin Windows
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 06.07.06

Salut.

Cand mi-am luat powerbookul, am activat la sharing ftp si am transferat tot de pe PC pe laptop prin ftp. Aproape tot. Acum cand amia m foarte putin de transferat ca sa scap de imensul si virusatul PC, nu mai merge. Bag parola, zice “Geting contents of folder” si imi da eroare de permisii. M-am uitat la permisii si pare ok.

Aveti vre’o idee ce s-a intamplat ? Sau aveto vre’p solutie de transfer mai buna ? Oare am cum vedea si folodi dropbox-ul din windows ?

Merci

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca vrei sa accesezi un share din Windows, in OS X te duci in Finder si dai Go -> Connect to server…
Acolo scrii ceva de genul: smb://NumeComputer/NumeShare/ si click Connect
Sau daca vrei tot discul C, scrii: smb://NumeComputer/c$
Evident, banuiesc ca ai username/pass de admin pe Windows.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Hmm, stai ca eu ma gandem la transfer invers.

Hai ca incerc acum asa, dar presupun ca trebuie sa pun parola la userul de la XP.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pai nu conteaza cum accesezi computerele, important e sa ai o legatura intre ele, ca transferul de fisiere se poate face in orice directie. Da, iti trebuie user/pass pe xp.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Pai am nevoie ca cineva sa se conecteze la mine, pentru ca prietena mea se tot conecteaza de la ea de acasa la mine, si-mi pune filme (sau ma rog, sa ne conecta cand eram pe PC). Ar fi peste mana sa ma sune de fiecare data sa imi spuna sa intru la ea si sa iau un film.

Aia cu smb nu merge. Stau si stau si stau si la sfarsit imi zice cannot connect

EDIT: Am utiat sa precizez ca chiar daca suntem in retea, avem ipuri total diferite.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Total diferite, nu doar partial diferite! (iertare, nu m-am putut abtine).

Daca IP-ul prietenei tale este 192.168.1.1, atunci trebuie sa te conectezi din Tiger asa: smb://192.168.1.1/c$ si sa stii parola de administrator pe Windows-ul pe care te conectezi.

Evident, in loc de c$ poti scrie d$ si-asa mai departe, daca filmele zac pe alta partitie.

Daca tot nu merge, ai putea rula o comanda din Terminal ca sa vezi cum sta treaba. Incearca: smbclient -L 192.168.1.1 -I 192.168.1.1 pentru a vedea ce partajeaza calculatorul respectiv in retea.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

192.168.1.1 si 192.168.1.2 sunt diferite intr-un fel si
83.103.172.107 (ipul pc-ului) si 86.106.131.117 sunt diferite in alt fel.

am incercat ce ai zis. uite outputul

86-106-131-117:~ andistancu$ smbclient -L 83.103.172.107 -I 83.103.172.107
timeout connecting to 83.103.172.107:445
timeout connecting to 83.103.172.107:139
Error connecting to 83.103.172.107 (Operation already in progress)
Connection to 83.103.172.107 failed

Am dat si un ping la acelasi IP (luat cu copy/paste) si raspunde.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Apai s-ar parea ca tu prin “aceeasi retea” intelegi insusi Internetul (sau ma rog, cel mult acelasi provider).

In cazul tau, as paria ca traficul pe porturile respective e blocat de provider din firewall, din motive de securitate, si ca FTP-ul sau un share web e o optiune mai fezabila.

IP-urile diferite sint IP-uri diferite. Daca fac parte din aceeasi clasa, nu le face diferite “in alt fel”, la fel cum Andi e diferit de Alex cu toate ca vin tot de la Alexandru (cred). Ce vreau sa spun e ca protocolul TCP/IP nu defineste gradul de diferenta al IP-urilor smile

Ce-ar fi sa instalezi pe Windows un server de FTP, securizat cit de cit, la care sa te poti conecta cind ai tu chef si sa-ti iei filme? (Evident, presupunind ca providerul permite macar asta, adica trafic FTP pasiv ori activ pe ceva porturi oarecare).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Este vorba de o retea de cartier care are mai multe clase. suntem in retea, intram in aceleasi switchuri, doar ca IP-urile ede afara coincid cu cele din interior. si pentru ca ea a intrat mai tarziu in retea, sau laptopul a intrat mai tarziu in retea, au ipuri din alta clasa.

Este ciudat ca a mers. la inceput. FTP-ul mi se pare si mie cea mai buna solutie. Dar sa fie pe mac. Serverul FTP din 10.4.7 a mers la inceput, dar nu-mi dau seama de ce nu mai merge acum.