O mica problema ptr. unii, una mare ptr. mine.
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 07.05.08

Buna ziua,
Tocmai am revenit si eu un rand cu lumea (mi-am redobandit MAC-ul) ...dupa o lunga perioada si sunt happy:)....de cateva zile am instalat pe Mac-ul meu si Windows 7 (am avut ceva probleme cu wirlessu cu Windows XP (nu ma conectam la reteaua wireles decat din an in pasti chiar daca o vedeam tot timpul))..toate bune si frumoase cu Windows 7 pana cand a fost necesara sa port o discutie cu cineva pe Skype/YM. si nu ma auzea, eu il auzeam dar el nu ma auzea cand vorbeam. Vroiam sa stiu daca este ceva smecherie sau e ceva special sa pot sa vb. pe skype/ym prin casti. Pentru ca daca stau sa inregistrez vocea mea folosing sound recorderu Windowsului functioneaza si castile si microfonul de la casti, cand dau pe skype/ym nu mai functioneaza decat castile (sa aud) dar sa vb. cu microfonul de la casti nu imi da voie, nu se aude nimic :(.Si la Skype si la YM am setat castile ca default ptr. vb/ascultat.Exista ceva pont sa rezolv problema asta? Ar ramane dator smile (pana data viitoare).Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

e simplu, restartezi în mac os x și nu mai ai nici o problemă smile

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
keepmylove - 07 Noiembrie 2009 05:53 PM

Vroiam sa stiu daca este ceva smecherie sau e ceva special sa pot sa vb. pe skype/ym prin casti.

Cred că e o întrebare pentru un forum de Windows, nu de MAC OS.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ce fel de căști ai ? Macbook-urile nu au intrare de microfon, ci doar de line-in.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
psergiu - 07 Noiembrie 2009 08:48 PM

Ce fel de căști ai ? Macbook-urile nu au intrare de microfon, ci doar de line-in.

=
Am 2 perechi de casti, chiar 3, ce-i drept, inca alea pe USB nu le-am incercat. Am casti Microsoft USB si Microsoft (mufa ptr. casti/microfon) si o pereche naspa de 2 lei doar ptr. microfon si casti…..Oare sa fie cum zici ca n-au line in ptr. microfon? Si daca n-au line in ptr. micrfon cum fac sa vb. pe skype de la microfonul incorporat in laptop? Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Fmac - 07 Noiembrie 2009 08:07 PM

e simplu, restartezi în mac os x și nu mai ai nici o problemă smile

=========
Vreau sa folosesc Window chiar daca folosesc un MacBook Pro…. in unele cazuri chiar am nevoie de Windows. Propuneri la problema mare?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Cattus Thraex - 07 Noiembrie 2009 08:27 PM
keepmylove - 07 Noiembrie 2009 05:53 PM

Vroiam sa stiu daca este ceva smecherie sau e ceva special sa pot sa vb. pe skype/ym prin casti.

Cred că e o întrebare pentru un forum de Windows, nu de MAC OS.

==========
Parerea ta nu e o chestie rea, doar fiind un laptop MacBook Pro am dreptul (cred) sa intreb si pe forum de MAC…fiind un loc si pentru sectiunea Windows pe MAC am tot dreptul…acuma fiecare priveste lucrurile cum vrea…Deci?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Ca orice program cu inputuri , Skype are setarile de input ..verifica acolo daca iti vede microfonul.

Nu ai spus cum rulezi 7-ele in Bootcamp sau VmWare?

Eu rulez sparadic windoawse in vmware si nu am probleme daca setez corespunzator caile de input.

Nu ai nevoie pe MacBookPro de casca si microfon….casa poti folosi sa nu deranjezi dar microfonul este acolo sus langa ochiul camerei daca nu stii….

PS:Poti folosi o casca BT pentru chat si ai scapat si de fire.

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
PegasosII - 08 Noiembrie 2009 05:30 AM

Ca orice program cu inputuri , Skype are setarile de input ..verifica acolo daca iti vede microfonul.

Nu ai spus cum rulezi 7-ele in Bootcamp sau VmWare?

Eu rulez sparadic windoawse in vmware si nu am probleme daca setez corespunzator caile de input.

Nu ai nevoie pe MacBookPro de casca si microfon….casa poti folosi sa nu deranjezi dar microfonul este acolo sus langa ochiul camerei daca nu stii….

PS:Poti folosi o casca BT pentru chat si ai scapat si de fire.

==============
Multumesc pentru sfat.
Windows 7-le in rulez in BootCamp iar la partea cu Skype am incercat toate setarile posibile, nu vede microfonul.
Stiu unde-i microfonul la MacBook problema e ca nu pot sa vb. cu el…cand si unde am nevoie.Acuma ca am aflat ca nu are line in ptr. microfon separat…..nu stiu ce sa mai zic, asta e o chestie naspa teoretic…in fine. Multumesc pentru raspuns smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Folosește căștile cu USB

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
psergiu - 08 Noiembrie 2009 03:57 PM

Folosește căștile cu USB

===
Da, am incercat castile cu USB si functioneaza. Pot sa vb. pe skype sau pe yahoo cu castile prin USB. E bine de stiut pe viitor.
Dar, exista in vrun shop ceva casti speciale pentru Apple sa ma pot conecta prin mufa ptr. casti si sa fie incorporate in mufa respectiva si un microfon? Informativ doar. Problema mea cu castile a fost cam rezolvata, dar nah, vroiam si alte casti ..sa nu incurc firmele (Microsoft (castile) / Apple ( laptop ) ) smile.
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Îți trebuie un preamplificator între microfon și mufa de line-in de la mac - dar este mai ieftină o “placă de sunet USB” chinezească care arată ca un stick USB cu 2 mufe jack pe el.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 04.08.09

mie mi se pare ca fiind mufa line-in e normal sa nu o poata folosi in skype pentru ca el cauta mufa de microfon. daca windows-ul preia informatia corecta, anume ca aia e o mufa line-in, va trebui sa ii spui lui skype sa foloseasca line-in nu microphone. mie-mi suna plauzibil.

Semnătură 

Nu semnez dom’le nimic

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie

Uhm, uite ca am vizitat din nou forumul, doar cand e necaz sau ceva de vandut si am uitat sa adaug ca problema am rezolvat-o pe vremea aia, facand update la bootcamp, aveam o versiune pentru 32bits (windows) si eu foloseam 64 bits. Newbie ce sunt. Oricum, pentru cei care posibil sa aiba problema asta, sa stie pe viitor. Multumesc.

‹‹ bios      scriere dvd bootabil ››