2 din 4
2
Mac powerPC G3-foarte lent
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.05.06
dacuBurebista - 10 Iulie 2006 02:44 PM

dar daca ii faci update la sistem, iti pastreaza toate setarile tale si cistigi spatiu si timp…

poate ma inveti si cum sa fac update smile

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai iti trebuie intii un disc cu sistemul 10.4 //  cind faci install, ai citeva optiuni: clean instal, arhive&instal;, update //  la fiecare din optiunile astea ai scrise niste explicatii despre ce inseamna

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Cattus Thraex - 10 Iulie 2006 02:27 PM
fadrina - 10 Iulie 2006 02:10 PM
Cattus Thraex - 10 Iulie 2006 01:58 PM

La caracteristice citate, în nici un caz nu trebuie să fie „enervant de lent”. Poate rula frumos și Tiger. Nu ai răspuns dacă e lent în general sau e lent doar pe web. Încearcă să reinstalezi 10.3.9 combo, apoi cu Disk Utility dai Repair Permissions. Poate te decizi la un upgrade la tiger.

Am folosit disk utility si am reparat permisiunile.Spre exemplu daca sunt pe skype sau pe yahoo(de amandoua impreuna nici vorba de pe asta) nu pot sa deschid nici un document si nici alta pagina de web ca mi se blocheaza.Plus ca se aude f.prost si web cam nu merge.
Calc asta il “forjeaza” fiica-mea care il foloseste sa vb pe net,sa descarce muzica si sa isi stocheze foto.Ma gandeam sa ii fac o defragmentare,am scris in alt topic despre asta,crezi ca ajuta?

Știu și eu? Tot nu mi-ai spus dacă merg toate lent sau numai cele de web?! Dă un Empty cache în Safari.

asta ma facut in primul rand. E lent pe web dar v-am spus ca cel mai rau ma doare ca se blocheaza cand folosesc mess si skype.Le folosesc impreuna pt web cam si microfon cand vb.acasa cu ai mei(nu se descurca excelent cu tastatura).Daca nu as fi vazut comparatia- celalalt mac merge excelent cu skype si mess concomitent-ziceam ca e conflict de “interese” intre cele doua dar nu e asta problema din cate se pare.Posibilitate sa fac upgrade o am dar nu prea ma descurc.Imi place IT dar nu cunosc decat ceea ce am invatat din mers,si inca mai invat (de la cratita fug la calc de la calc la piata… si asa mai departe tongue wink )oricum va multumesc ca sunteti aici si ca aveti rabdare…..

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
dacuBurebista - 10 Iulie 2006 02:53 PM

pai iti trebuie intii un disc cu sistemul 10.4 //  cind faci install, ai citeva optiuni: clean instal, arhive&instal;, update //  la fiecare din optiunile astea ai scrise niste explicatii despre ce inseamna

grazie…ma duc sa caut CD-ul si te anunt ce am rezolvat

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
alxx - 10 Iulie 2006 12:56 AM

In loc de Yahoo Messenger foloseste Adium—se misca mult mai rapid.

pot folosi web cam si microfon ?

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
fadrina - 10 Iulie 2006 03:43 PM
alxx - 10 Iulie 2006 12:56 AM

In loc de Yahoo Messenger foloseste Adium—se misca mult mai rapid.

pot folosi web cam si microfon ?

se pare ca nu merge :error gaime! oricum skype nu e asa ca nu e util
mie imi e necesar microfon si webcam.Ai mei nu se descurca cu tastatura si vor sa ma si auda in timp ce ma vad…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cu Adium nu poti folosi nici microfon si nici webcam.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

de ce nu folosesti iChat (care merge foarte ok si rapid pe imac) si aol instant mess pe windows? Trebuie neaparat yahoo + skype?

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
D.O.R.U.T.Z. - 10 Iulie 2006 08:06 PM

de ce nu folosesti iChat (care merge foarte ok si rapid pe imac) si aol instant mess pe windows? Trebuie neaparat yahoo + skype?

pai ai mei au xp….si nu se pricepe niciunul la instalare software,abia am reusit sa il fac pe frate-meu sa priceapa cum se instaleaza skype si dupa aia pana s-a obisnuit sa il foloseasca.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Din nefericire, tu nu raspunzi la intrebari: e lent in general sau e lent numai pe web?
La 1G RAM, chiar si un G3 ar trebui sa mearga.
De aceea, hai sa incercam citeva manevre:
1. IA TOT FOLDERUL Preferences din Users/numele tau/library (nu stiu care sint termenii in italiana) si pune-l pe desktop. Restarteaza. Merge mai bine?
Daca nu, pune-l la loc si:
Restarteaza din nou si tine apasate tastele Mar (Command) si S. Apoi, dupa ce calculatorul se opreste din scris prostii, da-i urmatoarea comanda:
fsck -fy (exact asa cum am scris, cu pauza dupa k) si apasa enter!
Asteapta sa vezi ce spune. Daca zice System modified, e bine, la sfirsit scrii Reboot si apesi tasta enter.
Daca nu, da jos de pe internet Onyx 1.5.3 (pentru ca ai Panther) si curata toate cache-urile (absolut tot!)
Ei, daca nici asa nu-si revine, atunci sînt doua posibilitati:
1. E un defect hard
2. E un fisier de sistem bulit.
Cum nu cred ca ai DiskWarrior sau DriveGenius, cel mai bun lucru, ajunsa aici, e sa reformatezi hardul si sa reinstalezi totul.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ocupă mult dacă îl lași să instaleze tot ce poate, adică vreo 2 giga de drivere de imprimantă etc. o instalare custom, de unde tai localizările, driverele cu pricina, fonturile etc. ocupă vreo 1.8 giga, doar ceva mai mult decît Panther. dacă îl lași să pună tot ce vrea el, ajungi la 4,5 giga.

numai 4.5? mie imi ocupa 8.
fadrina nu stiu cat hard si cat spatiu liber mai ai dar iti spun din experienta ca mai putin de 5G liberi din 80 a fost jale.

*diverele de imprimanta le pot scoate acum dupa ce s-au copiat pe hard? cum?
fadrina nu stiu cat hard si cat spatiu liber mai ai dar iti spun din experienta ca mai putin de 5G liberi din 80 a fost jale.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
.ral:cr - 12 Iulie 2006 10:47 AM

ocupă mult dacă îl lași să instaleze tot ce poate, adică vreo 2 giga de drivere de imprimantă etc. o instalare custom, de unde tai localizările, driverele cu pricina, fonturile etc. ocupă vreo 1.8 giga, doar ceva mai mult decît Panther. dacă îl lași să pună tot ce vrea el, ajungi la 4,5 giga.

eu zic, după cele spuse și, mai ales, smulse, că - neștiind cum să instalezi, updatezi, upgradezi etc. că e cam zăpăcit sistemul ăla al tău și s-ar impune o instalare curată, eventual de cineva care se pricepe la asta. poate se oferă cineva, inclusiv eu, dacă ne dai detalii ce și cum.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
iaru - 12 Iulie 2006 07:20 AM

Din nefericire, tu nu raspunzi la intrebari: e lent in general sau e lent numai pe web?
La 1G RAM, chiar si un G3 ar trebui sa mearga.
De aceea, hai sa incercam citeva manevre:
1. IA TOT FOLDERUL Preferences din Users/numele tau/library (nu stiu care sint termenii in italiana) si pune-l pe desktop. Restarteaza. Merge mai bine?
Daca nu, pune-l la loc si:
Restarteaza din nou si tine apasate tastele Mar (Command) si S. Apoi, dupa ce calculatorul se opreste din scris prostii, da-i urmatoarea comanda:
fsck -fy (exact asa cum am scris, cu pauza dupa k) si apasa enter!
Asteapta sa vezi ce spune. Daca zice System modified, e bine, la sfirsit scrii Reboot si apesi tasta enter.
Daca nu, da jos de pe internet Onyx 1.5.3 (pentru ca ai Panther) si curata toate cache-urile (absolut tot!)
Ei, daca nici asa nu-si revine, atunci sînt doua posibilitati:
1. E un defect hard
2. E un fisier de sistem bulit.
Cum nu cred ca ai DiskWarrior sau DriveGenius, cel mai bun lucru, ajunsa aici, e sa reformatezi hardul si sa reinstalezi totul.

Raspunsesem mai sus:” E lent pe web dar v-am spus ca cel mai rau ma doare ca se blocheaza cand folosesc mess si skype.Le folosesc impreuna pt web cam si microfon cand vb.acasa cu ai mei(nu se descurca excelent cu tastatura).Daca nu as fi vazut comparatia- celalalt mac merge excelent cu skype si mess concomitent..”
Am Onyx .L-am pus la treaba si acum astept sa vad ce se intampla.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Onyx e bun… dar m-aș mira să rezolve cestiunea. Așa mă mir eu, din principiu, onyxește.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Cattus Thraex - 12 Iulie 2006 06:17 PM

Onyx e bun… dar m-aș mira să rezolve cestiunea. Așa mă mir eu, din principiu, onyxește.

si ai dreptate…e la fel.Deci problema se rezuma acum doar la yahoo si mess.Cand le deschid concomitent e urgie…scrie in reluare,nu imi deschide nici un document,nu pot sa vizualizez nimic pentru ca merge fff.greu,asta in cazul in care nu se blocheaza.V-am zis,pe celalalt mac merge bine.Atata timp cat nu deschid microfonul pe skype totul merge bine.

2 din 4
2