4 din 4
4
Mac powerPC G3-foarte lent
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca n-ai nimic important, atunci sterge-l si instaleaza proaspat, fara fonturi chinezesti, coreene sau imprimante de tot felul! Iti vei da seama imediat ce trebuie istalat daca dai “Customize” (nu stiu cum ii zice in italiana, cumva “personalizzare”?

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
fadrina - 13 Iulie 2006 01:22 PM

.Acum m-ati convins…chiar daca gresesc formatez hardul si o iau de la cap…e vreo problema?Cate formatari poate suporta?

daca formatezi, e ca si cum ai un calculator nou / va trebui sa reinstalezi toate programele, sa refaci toate setarile…

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.05.06
dacuBurebista - 13 Iulie 2006 07:57 PM

.Acum m-ati convins…chiar daca gresesc formatez hardul si o iau de la cap…e vreo problema?Cate formatari poate suporta?

daca formatezi, e ca si cum ai un calculator nou / va trebui sa reinstalezi toate programele, sa refaci toate setarile…

da stiu….nu stiam daca poate suporta mai multe formatari deoarece a mai fost formatat de doua ori.Nu am nimic ce n-as putea reinstala

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Administrator

atunci nu ar trebui sa ai probleme - bafta!

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

dacule, cu iBackup (care mie îmi place ăl mai mult) sau cu alta similară, salvarea TUTUROR setărilor durează cam 1/2 minut, iar - după instalare - cam tot atît. Sigur, unele aplicații trebuie reinstalate, dar numai cele „speciale”, care cer imperativ acest lucru. Dacă ai 2 partiții, reinstalarea se reduce la maxim 30 minute pe un G4/G5/mactel.
Eu am rămas adeptul invariabil al unei duble partiții, care reduce foarte mult timpul necesar reinstalării și refacerii setărilor. După ceva experimente, reinstalarea durează mai puțin de o oră, inclusiv readucerea setărilor la faza anterioară.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRankRank
Administrator

mda, eu stiam toate astea…:-)

doar subliniam un fapt, pentru o doamna, casnica, in italia… ar fi fost jenant sa nu mai gaseasca un program sau sa nu mai stie setarile providerului, nu?

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
dacuBurebista - 14 Iulie 2006 01:35 PM

mda, eu stiam toate astea…:-)

doar subliniam un fapt, pentru o doamna, casnica, in italia… ar fi fost jenant sa nu mai gaseasca un program sau sa nu mai stie setarile providerului, nu?

e o aluzie?faptul ca sunt casnica in acest moment nu ma coboara la un nivel inferior…am facut o postliceeala in domeniu(presupun ca multi dintre voi au facultate) si sunt autodidacta…problema e ca aprofundez ceea ce ma pasioneaza.Cu mac am facut cunostiinta acum un an cand l-am cunoscut pe sotul meu si sincera sa fiu nu mi-a placut din prima clipa(mac).Acum s-a schimbat situatia.Imi cer scuze daca am inteles gresit aluzia ta dar stiu care e conceptia barbatilor despre o doamna…casnica,in italia.Nu are rost sa aprofundez discutia pentru ca imi muta Tudor topicul…

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRankRank
Administrator

te-ai suparat degeaba, nu era nici o aluzie si nici nu ai de unde sa stii conceptia mea despre orice…

dar imi vine destul de greu sa-i ajut pe copii mei (care -apropo - sunt in verona) atunci cind au probleme cu calculatoarele lor / discutiile la telefon sunt inutile daca ei nu pot avea un soft anume sau conexiune la net sau eu nu stiu ce setari au ei acolo…
am presupus ca acolo nu ai acces la o comunitate de macuseri care sa te ajute si cu altceva decit cu sfaturi / daca ai fi fost, de exemplu - in bucuresti, s-ar fi rezolvat totul mult mai repede, nu crezi?
sau daca ai fi lucrat intr-un birou unde sa mai fi fost 2-3 macuri…
imi pare rau daca ai inteles altceva, dar eu ma gindeam la greutatea de a ajunge la ‘resurse’, de a avea inca un calculator pe care sa faci backup, de lipsa unui banal cablu etc…

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

mi-am cerut scuze anticipat dar imi mai cer odata…si rectific-parerea anumitor barbati,nu vb.de tine in special.Mda..ai dreptate in privinta accesul la informatie.Din fericire eu sunt inconjurata de o multime de carti in domeniu dar e mai rapida solutia cu forumul in limba romana.Ma descurc acceptabil cu engleza si italiana dar sunt multi termeni care ma depasesc si se pot face erori.Si in plus mai e si sotul meu care ma ajuta dar majoritatea timpului nu e acasa.

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Cattus Thraex - 14 Iulie 2006 12:53 AM

dacule, cu iBackup (care mie îmi place ăl mai mult) sau cu alta similară, salvarea TUTUROR setărilor durează cam 1/2 minut, iar - după instalare - cam tot atît. Sigur, unele aplicații trebuie reinstalate, dar numai cele „speciale”, care cer imperativ acest lucru. Dacă ai 2 partiții, reinstalarea se reduce la maxim 30 minute pe un G4/G5/mactel.
Eu am rămas adeptul invariabil al unei duble partiții, care reduce foarte mult timpul necesar reinstalării și refacerii setărilor. După ceva experimente, reinstalarea durează mai puțin de o oră, inclusiv readucerea setărilor la faza anterioară.

mai nou noi folosim SilverKeeper-cauta si imi salveaza doar ceea ce am modificat.E f.rapid

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
fadrina - 14 Iulie 2006 03:17 PM
Cattus Thraex - 14 Iulie 2006 12:53 AM

mai nou noi folosim SilverKeeper-cauta si imi salveaza doar ceea ce am modificat.E f.rapid

l-am folosit he,he de mult… silver Keeper nu cred că salvează „fișiere ascunse”, de sistem. dar, repet, asta era acum doi ani, nu mai țin minte. între timp, am trecut ferm la iBackup, ese oricum mult peste Silver Keeper.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

4 din 4
4