1 din 6
1
Consultare publica Macuser.ro - Forum Vânzări/Cumpărări/Schimburi
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Incercăm să aflăm opinia macuserilor înainte de a lua o decizie importantă cu privire la forumurile de vânzări.

Problema: moderarea ariei manâncă 90-95% din timpul de muncă al administratorilor și moderatorilor. 3/4 din sancțiunile cu suspendare se datorează abaterilor din aceste secțiuni.
Și pentru macuseri este frustrant: pentru seniori că nu pot face UP, pentru newbie ca sunt banati prea des pentru activități permise pe alte forumuri.

Posibilele soluții se întind pe o plajă largă de opțiuni:
- de la inchiderea definitivă și interzicerea oricarui anunț
- la restricționarea/discriminarea macuserilor care au voie sa posteze
- stăvilirea spamerilor și vânzătorilor de profesie prin restrictionarea dreptului de postare cu numarul de mesaje pe forum sau cu vechimea contului, i.e. no newbies.
- subcontractarea secțiunii unui alt site specializat, gen http://www.macpedia.ro/mactrimoniale/
- lărgirea permisiunilor și angajarea de moderatori numeroși care să aibă drepturi extinse de moderare și chiar banare.

Așa că vă cerem opinia: cum vedeți viitorul secțiunii? Vă rog să prezentați o versiune viabilă atât pentru forum cât si pentru macuseri.

Rămâneți la subiect. Dacă o să fie nevoie, organizăm și un poll să vedem dacă există un trend spre o anumită variantă propusă de voi.

[ Modificat: 24 Noiembrie 2009 09:38 AM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.05.07

Personal cred ca majoritatea problemelor apar din cauza limitarii posibilitati de reply la thread-uri.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj napoca
Macuser din: 12.03.07

eu zic inchiderea definitivă și interzicerea oricarui anunț . de ce? pentru ca mananca foarte mult spatiu, iar pe prima pagina la discutii recente, orice post interesant dispare foarte repede ptr ca apar n anunturi. la fel va fi si cu acest post. nu stiu cati macuseri vor apuca sa il vada ptr ca vor aparea anunturile. Si odata iesit din discutii recente, slabe sanse sunt ca sa mai fie luat in seama un post.

Semnătură 

“La următoarea abatere cât de mică ai ban.”

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu as lasa-o la liber si supravegheata asa din cand in cand.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
stef - 08 Noiembrie 2009 07:50 PM

Personal cred ca majoritatea problemelor apar din cauza limitarii posibilitati de reply la thread-uri.

eu cred ca daca s-ar activa posibilitatea reply-urilor, activitatea in zona Informații site/forum ar fi foarte intensa. foarte usor se ajunge la tiganeli de doi lei pentru ca toata lumea uita un lucru elementar: prost nu e cel care cere!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Reintroducerea reply-urilor și adăugarea de moderatori.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.04.07

Si daca inchideti vanzarile-cumpararile-schimburile de unde mai imi cumpar eu un macbookpro gri dupa ce-mi vand imacul cel alb? Daca e problema de spatiu poate ar trebui sterse automat topicurile inchise. Eventual sa aiba drept de postare doar cei care-si completeaza profilul complet. Ca un pic de triere n-ar strica.

Semnătură 

iMac core2duo 20 3g
Macbook Pro 2ghz

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
faby_hanu - 08 Noiembrie 2009 07:54 PM

eu zic inchiderea definitivă și interzicerea oricarui anunț . de ce? pentru ca mananca foarte mult spatiu, iar pe prima pagina la discutii recente, orice post interesant dispare foarte repede ptr ca apar n anunturi. la fel va fi si cu acest post. nu stiu cati macuseri vor apuca sa il vada ptr ca vor aparea anunturile. Si odata iesit din discutii recente, slabe sanse sunt ca sa mai fie luat in seama un post.

NU se poate face ca sa nu mai apara la prima pagina schimbari/postari? in acest mod, cine vrea s avada ce e de vanzare se duce la sectiunea dedicata, fara sa mai “incurce” pe altii
Recunoc ca personal am cumparat de destule ori de pe forum. Am mai multa incredere de a cumpara de la memmbrii unei comunitati - nu vreau sa-i spun elitista, dar mai “clean” in sensul bun al cuvantului.
O solutie contra vanzatorilor de profesie ar fi sa nu poata posta decat un anunt de vanzare pe luna, sa zicem.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj napoca
Macuser din: 12.03.07
macold - 08 Noiembrie 2009 08:25 PM

NU se poate face ca sa nu mai apara la prima pagina schimbari/postari? in acest mod, cine vrea s avada ce e de vanzare se duce la sectiunea dedicata, fara sa mai “incurce” pe altii
Recunoc ca personal am cumparat de destule ori de pe forum. Am mai multa incredere de a cumpara de la memmbrii unei comunitati - nu vreau sa-i spun elitista, dar mai “clean” in sensul bun al cuvantului.
O solutie contra vanzatorilor de profesie ar fi sa nu poata posta decat un anunt de vanzare pe luna, sa zicem.

o idee foarte buna.

Semnătură 

“La următoarea abatere cât de mică ai ban.”

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

- Nu prea se poate face ca sa nu mai apara la prima pagina schimbari/postari ... implică modificări mari de cod EE ... care nu are cine să le facă și să le îngrijească la fiecare upgrade :(
- Nu se poate limita numărul de topic-uri noi într-o perioadă doar într-uni singur loc
- Drepturi de reply se vor da decât cu mulți moderatori ce vor avea dreptul să dea instant ban permanent pentru cine sare calul. Chiar nu mai dorim scandaluri. Problema e că moderatori dispuși să facă munca asta de jos gratuit - și să nu se plictisească după ceva vreme - mai greu de găsit.
- Nu putem lăsa zona la liber și nesupravegheată. Eu personal am șters spam-uri și banat clase de IP-uri din China ... (au mai scăzut însă spam-urile de când întrebările de la înregistrarea pe forum sunt în română smile )

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Unii au muncit din greu să apară acest forum. După ce că e singurul de la noi, îi mai punem și restricții. De ce? Se vor încinge spiritele, vor fi unii care vor face comentarii aiurea etc. etc. ei și? Atît timp cît nu e nimic insolent, vulgar ori de altfel din categoria asta, eu zic că trebuie lăsați oamenii să discute, să comenteze, chiar dacă – uneori – aiurea.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Schwelm, Deutschland
Macuser din: 07.12.08

Eu zic sa permiteti doar userilor cu peste 50 de posturi (aprox) sa posteze la “Vanzari”. Astfel scapam de spameri smile

Semnătură 

MacBook Pro 17”, 2.2GHz quad i7, 4GB ram
MacBook 13,3”, 2.4GHz, 4GB ram, 10.6
iPhone 3GS White; 32 GB
iPod Nano first Gen.; 2 GB
iPod Shuffle first Gen.; 1 GB
Canon EOS 450D

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

eu as vota pentru inchis…...PERSONAL, nu am citit never aceasta sectiune !

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08
Boly - 08 Noiembrie 2009 09:37 PM

eu as vota pentru inchis…...PERSONAL, nu am citit never aceasta sectiune !

daca intr-adevar maninca 90-95 % din timpul moderatorilor, ce rost mai are !?!?
sunt alte lucruri mai bune de facut
parerea mea moncher !

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.01.09

Sunt site-uri specializate pentru vânzări/cumpărări, gen okazii.ro, nu cred că are rost să aducem aici toți bișnițarii, chiar dacă asta înseamnă să îi încurcăm și pe cei care vor să își vândă calculatorul de care s-au atașat unuia din comunitate, doar ca să ajungă pe mâini bune.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
jeffe - 08 Noiembrie 2009 09:41 PM

Sunt site-uri specializate pentru vânzări/cumpărări, gen okazii.ro, nu cred că are rost să aducem aici toți bișnițarii, chiar dacă asta înseamnă să îi încurcăm și pe cei care vor să își vândă calculatorul de care s-au atașat unuia din comunitate, doar ca să ajungă pe mâini bune.

Eu nu cred că rolul nostru aici este să fim justițiari și să eliminăm posibilele șmecherii, doar să le limităm.
E o idee ca la vînzări/cumpărări să poată scrie doar cei cu un nr. minim de mesaje, nu cineva care intră o dată și gata, deși și aici e de discutat.
De fapt, care-i baiul? s-a întîmplat ceva recent la rubricile astea și nu am observat eu? pare o zonă relativ liniștită...

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

1 din 6
1