Parerea mea - sa nu dispara aceasta sectiune.
Eu zic sa o lasati asa..Cosmin si ceilalti isi fac treaba bine, chiar daca le mananca mult timp.
Si pentru bisnitari exista BAN si lista cu utilzatorii neseriosi. Userii seriosi si vechi se stiu (intre) ei.. Stiu ca e de munca cu aceasta sectiune, dar nici fara nu se poate..
Sincer nu inteleg care e problema cu sectiunea de vanzari. Ma indoiesc ca exista chiar asa multe incalcari. Exista forumuri cu sectiuni de vanzari mult mai mari, unde se posteaza sute de anunturi zilnic si nu au probleme.
Este unul dintre putinele locuri unde se vand numai produse apple sau compatibile.
... ăsta nu e un forum dedicat vânzărilor
de câte ori pe zi/săptămână accesezi secțiunea respectivă?
este o componentă importantă!
mergi pe mica publicitate de fiecare dată când ai ceva de luat, de dat… mai mergi și când îți intră, nesperat, o sumă de bani și vrei s-o utilizezi util, și cauți, ceri…
comerțul este parte a societății, indiferent de locație geografică, temporală sau culturală.
Sa ramanem on topic! Intrebarea era cum poate sa functioneze mai bine.
Exista multe incalcari. Foarte multe.
Unele duc la ban,
altele la proteste (de ce mi-a fost sters anuntul?),
altele cu PM de avertizare (alt cronofag) care duce la intrebari suplimentare “da pe ala de ce nu si pe mine da?”; “eu zic ca e normal sa pot sa dau UP!”, “e mai bine pentru cumparatori ca anuntul meu de vanzari sa fie (mai) vizibil, nu?” etc
altele, cele mai multe, duc la duplicarea anuntului si stergerea inca o data, si inca o data…
E mult de munca, poate se vede ca e curat, dar daca s-ar lasa “la liber” o saptamana ar fi haos. Cred ca am curata o luna dupa o saptamana de incalcari de reguli nesanctionate, fara sa mai bagam in calcul si schimbarea atitudinii (soarecii pe masa, blabla).
Asa cum sunt regulile acum, stranse, sunt in medie o avertizare si alte 5 topicuri stese pe zi la vanzari. Si 2 banari la 3 zile, tot din cauza vazarilor.
Ca e mult de munca nu e asa de rau, dar e disproportionat de mult de munca la vanzari. La fel si cu frustrarile, sunt majoritatea aici.
Vad ca majoritatea celor care au comentat vrea sa ramana anunturile pe loc. Intrebarea e: cat de mult tinem la chilipiruri astfel incat sa permitem fenomenul de inscriere pentru post unic, de vanzare? Ca eu simt ca acolo vine discriminarea maxima cu beneficiul maxim.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Am mai spus-o si la intilnirea de la SB.
Sectiunile de vinzari , pe toate forumurile (de marci de masini, de biciclete, etc.) exista si sint printre cele mai vizitate (motivul ar fi ca okazii e perceput precum tirgul din vitan, dar forumul “tau” iti da o oarecare siguranta). Deci un NU clar pt interzicere… (e primul pas spre dictatura, la urma urmei de ce sa nu fie interzisa si alta arie care eventual va da batai de cap, etc.etc.)
Se poate pune regula 7 (un up la minim 7 zile). Deci moderatorii intervin cu un post simplu, de exemplu: ” up 9nov - up 5nov = 4 zile, 4<7, se inchide”
fara comentarii, fara nimic (incalcare clara)
Munca moderatorilor poate fi usurata de comunitate. Macuser e ca un organism viu cu capacitate de autoreglare’ nu e nevoie de 100 de moderatori, e suficient ca cineva sa raporteze “up neregulamentar”
Cazurile in care discutiile pot degenera: bah, ceri prea mult! / ok, si ce te f… grija?/ ba, pe-a ma-tii! sint rare si, mai devreme sau mai tirziu, vor fi observate de globulele albe ale organismului si vor fi raportate moderatorilor…
am sa incerc sa explic putin mai in detaliu situatia deoarece ma cam priveste de vreme ce proiectul macpedia imi apartine.
la fel ca multi dintre voi, nici eu n-am rupt lantul cand a fost vorba de contribuit la sectiunea wiki, nici la intalniri nu am semnat condica prea des si la fel de mult ma scot din sarite threadurile noi cu probleme discutate si rasdiscutate si fara o minima “search-uiala” inainte insa ori nu bag in seama, ori incerc sa nu fiu foarte marlan cu omu. “forumistul” e un specimen aparte de internaut, desi vorbim de spatiu virtual, are un simt al proprietatii destul de ridicat si ii sare mustarul f repede
pt ca nu sunt programator dar odata cu criza am si foarte mult timp liber, am demarat acest proiect si dupa mai bine de 6 luni pot sa spun ca e cam gata. as fi putut in tot acest timp sa scriu pt forumul nostru cate un articol pe zi insa n-as fi invatat multe alte lucruri. forumul nostru are un statut aparte fata de mizeria softpedia sau altele si din cauza asta “nu se pot” niste lucruri. lucrurile astea s-ar putea intampla pe macpedia care poate fi privit ca o extensie a forumului.
zona de anunturi este tot un forum, un soft asemanator cu ce avem aici. regulile sunt in mare parte asemanatoare si in plus are niste optiuni pe care le doriti si aici nu le puteti avea: reply-uri, up-uri dar evident ca intr-o anumita masura. si asta se intampla pt ca eu imi pot dedica toata ziua acestui proiect.
solutia care sa multumeasca pe toata lumea e cea cu cele mai putine restrictii insa asta mananca timp, timp care in final se traduce-n bani. cati dintre voi n-ati cumparat acele produse miglia?! daca era activa optiunea de a avea acces la sectiunea anunturi doar dupa X posturi, ati msi fi cumparat careva ceva?
cati dintre userii “de incredere” vand sau cumpara ceva in fiecare saptamana? pana la proba contrarie, nu poti acuza pe nimeni de nimic. foarte usor se pot face cateva verificari ale unui user nou si pt ca nu exista o rata mare de postari noi, am suficient timp sa ma asigur ca forumul va fi curat.
tot ceea ce trebuie facut e sa va faceti din nou un user si ar fi indicat sa corespunda cu cel de aici si astfel veti sti care e “de incredere”.
asa cum sugera Boly pe pagina anterioara, schimbarea propusa si supusa discutiilor de catre Administrator, e mai mult una tehnica: nu se posteaza aici, se posteaza dincolo. oamenii sunt tot aia, difera designul, in proportie de 90% e acelasi lucru.
Eu ma descurc la publicitate. Nu mi se pare asa greu cum spun unii. Mie imi convine cum e acum, fara reply. Singura recomandare ar fi sa facem fara reply-uri si celelalte rubrici, asa ar fi corect.
Mi se pare utilă rubrica de vînzări a macuser.ro fie şi dintr-un singur motiv: ai ceva mai multă încredere într-unul care lucrează cu macul de mai mulţi ani.
Mi se pare utilă restricţionarea anunţurilor pentru newbies dintr-un motiv real: se înscriu doar ca să vîndă, deci fac primul motiv inutil.
Mi se pare utilă formula de acum: no reply.
Eu ma descurc la publicitate. Nu mi se pare asa greu cum spun unii. Mie imi convine cum e acum, fara reply. Singura recomandare ar fi sa facem fara reply-uri si celelalte rubrici, asa ar fi corect.
Nevrozel - tu și ceilalți moderatori actuali sunteți excepționali - nu am zis nimic de voi. Nu știm însă dacă mai găsim alții ca voi dacă va crește volumul de muncă. Am încercat noi să vă selectăm cu mouse-ul și să dăm Command+D da’ nu merge….
pot sa va impartasesc putin din experienta mea privind descoperirea acestui forum.
personal mi-am luat un macbook in clipa in care mi s-a stricat pc-ul deja batranel si nu am putut sa-mi fac o rata la un laptop HP de 26 de milioane. am gasit macbook-ul care-l am acum pe okazii si l-am luat. motivatia a fost simpla, am folosit intotdeauna un ipod si nu am nevoie mare de un computer cu windows acasa asa ca mi s-a parut foaaarte interesant sa am un mac. problema intervine aici: un mac nou nu-mi permit/permiteam si nu as fi ajuns niciodata sa folosesc unul. mi-am luat macul asta, am intrat pe forumul asta si citesc aproape zilnic sectiunea publicitate(uneori doar pentru ca aflu de aici de existenta a diverse produse apple despre care nu stiam nimic) . am gasit cateva mac-uri ca al meu la preturi apropiate de cel pe care l-am platit eu deci daca as fi descoperit forumul inainte, sau daca as fi vrut neaparat sa-mi iau un mac, sigur l-as fi gasit aici. cu alte cuvinte, cine-si ia un mac nou il ia pentru ca ii trebuie neaparat acel mac, nu pentru ca ar vrea sa incerce viata cu macOS, drept urmare, puteti privi sectiunea asta ca o modalitate simpla de a largi comunitatea(am gasit un g4 la 18 mil zilele trecute, pentru un laptop de inceput mi se pare foarte rezonabil). daca va e teama ca se umple comunitatea de diversi si diverse pe care nu-i doriti in ea, eu cred ca nu aveti de ce sa va faceti griji. cand mi-am cumparat macul(la un pret foarte bun) vanzatorul a spus: frate, io nu ma inteleg cu el, nu stiu cum merge alea. deci comunitatea are un sistem autonom de mentenanta(se curata singura).
revenind la problema ridicata.
forum fara bazar ar fi absurd.
forum de mac cu 7 sectiuni(auto, moto, velo, foto, prostii) ar fi si mai absurd.
formatul de acum(post fara reply) e perfect pentru prevenirea bisnitei pentru ca cine vrea sa cumpere ceva aparte trebuie sa foloseasca search-ul sau sa se uite pe toate paginile altfel va vedea doar “oferta saptamanii”.
consider ca ar fi mai utila o regula privind intretinerea posturilor. un edit la fiecare saptamana care sa precizeze daca anuntul este inca valabil sau editare in caz ca se schimba un pret sau ceva. astfel se aduce un post in prima pagina doar daca spune ceva care sa-l faca sa merite sa fie acolo. un produs a ajuns pe pagina 10 in 2 saptamani pentru ca nu s-a dat la pretul postat, daca mai cobori pretul merita sa urce inapoi saaau, daca a trecut o saptamana, are voie sa revina pe prima pagina. am vazut cateva lucruri interesante care s-au dus 3-4 pagini mai jos si am uitat de ele sau m-am intrebat daca mai sunt actuale. asta ar implica automat ca moderatorii pot sterge anunturile inchise, mai vechi decat x zile/luni/orice.
și eu mi-am luat macul prin intermediul secțiunii de vânzări și citesc rubrica regulat, deci consider că rubrica trebuie să rămână
o soluție ar putea fi crearea unui șablon (limitat prin soft) pe care să-l respecte cel care postează în această rubrică, dar asta se poate face doar cu ajutorul unui programator macuser sau plătit
cred ca stergerea thread-urilor inchise ar fi cea mai buna solutie. asta ar cere de la utilizatori o responsabilitate crescuta asupra postarii(sa inchida thread-urile). cred ca postul meu de mai sus a distrus paginarea, la mine, fereastra se deschide cu un imens scrol bar orizontal si postul se intinde pe doua pagini si jumatate in laterale. si nu am buton de edit sa dau manual cate un enter. scuze..