Eu nu am fost de acord cu restrictionarea posturilor in aria de Vanzari. Acum m-am obisnuit si nu ma deranjeaza. Din partea mea poate sa dispara dar parerea mea ca fiind un forum axat pe discutarea unor produse comerciale are rostul ei. Deoarece din cand in cand mai am cateva lucruri de vanzare am preferat sa fac asta prin intermediul okazii (platforma solida, copie ebay, feedback etc.).
Singurul meu sfat este sa va uitati ce au facut si altii poate va vin idei. Eu mai frecventez urmatoarele forumuri:
- macuser.de (Sectiune de anunturi separata de forum, disponibila direct din portal, userii posteaza, nu exista posibilitate de reply, un fel de mica publicitate http://www.macuser.de/anzeigen/index.php - in germana
Nu cred ca inchiderea acestor sectiuni e necesara. Eu votez pentru restrictionarea celor care au voie sa posteze. Un numar nimim de x posturi sau o vechime de ț saptamani mi se pare cea mai eleganta solutie.
Sunt de acord cu mentinerea no-reply-urilor dar sa fie introdusa si posibiliatea stergerii anunturilor vechi -sau- sa fie sterse automat dupa 2 saptamani de exemplu. E o solutie si cu mutarea acestor sectiuni pe un alt forum/site dar asta o recomand ca ultima solutie si oricum nu ar rezolva problemele ci ar exista 2 site-uri separate iar administratorii/moderatorii de acolo ar avea la fel de mult de munca.
Ce cred eu : e nevoie de mai multi moderatori pe aria de publicitate , de un set concis de reguli clare dupa care sa se modereze , e nevoie de dat drept de reply pe aria de publicitate.
De ce asa : e mai usor de supravegheat un numar limitat de moderatori atunci cand exista niste reguli clare . Daca e voie sa dai reply pe aria de publicitate stim cand nu mai e actual anuntul .
Ce cred eu : e nevoie de mai multi moderatori pe aria de publicitate , de un set concis de reguli clare dupa care sa se modereze , e nevoie de dat drept de reply pe aria de publicitate.
De ce asa : e mai usor de supravegheat un numar limitat de moderatori atunci cand exista niste reguli clare . Daca e voie sa dai reply pe aria de publicitate stim cand nu mai e actual anuntul .
Regulamentul este foarte clar deci asta nu e o problema.
inteleg ca problema cea mai mare este legata de costuri. eu as fi dispus sa ma ofer sa fac manual o curatare a posturilor din sectiunea vanzari. iau ultima pagina si sterg ce e inchis iar unde vad ca nu e inchis dar este foarte vechi sterg. unde nu e clar, intreb. cu alte cuvinte, am putea fiecare sa ajutam putin. ar putea fi creata o clasa de moderatori, curatenie sectiunea vanzari. astfel, moderatorii deja desemnati pentru acea sectiune se ocupa de moderarea zilnica si cativa se ocupa de curatenie. suna aiurea?
eu nu inteleg, care e problema cu posturile vechi? cum ce va ajuta stergerea lor sa previna duplicarea anunturilor, UPurile fortate, punerea in vanzare de obiecte care n-au nici o legatura cu forumul, bijnița cu macuri aduse de afara „pe comanda”?
sincer eu l-as lasa asa la cat de mica este aceasta sectiune.
daca vreti ceva cu reguli foarte clare, as adopta modelul computergames in aria de publicitate, inclusiv toate regulile de acolo. un singur om, cu regulile acelea, ar putea curata zilnic thread-urile fara probleme.
in nici un caz nu ar trebui inchisa aceasta sectiune pentru ca, sincer, prefer sa cumpar/vand ceva aici decat din alta parte.
Personal optez pentru subînchirierea lui altui site. Motivul ar fi unul şi extrem de simplu. Aceasta comunitate este destul de restrânsă în ce priveşte opţiunile de cumpărare/vanzare. Mă inspir din experienţa personală. Am luat un mac din această comunitate, acum cam un an, iar acum daca vreau să-l vând am primit 20% din valoarea cu care l-am cumpărat. Într-o comunitate mai mare, sau pe un site specializat în aşa ceva oferta si cererea ar fi ceva mai mari. Şansele să-l vând la un preţ ceva mai mare cresc. În plus şi oferta de macuri second este ceva mai variată.
Eu nu prea as vrea sa dispara sectiunea de vanzare sau cumparare.
Daca vreau sa cumpar ceva de aici, parca am incredere mai multa decat in unul de pe okazii.ro. Comunitatea e mai mica, ne cam cunoastem unii cu altii si e altceva. Nu inseamna nu sunt cocalari care vand porcarii si dau up-uri aiurea, dubland posturile de vanzare, dar, orisicat. Cum i-as mai fi vandut lui Cattus o tastatura, de exemplu? )))
Eu votez sa ramana neschimbata, si asa suntem putini (activi) si in afara de okazii care are o reputatie indoielnica, macuser e singurul de incredere de unde se mai poate cumpara sau vinde ceva. Daca up-urile sunt deranjante, atunci propun sa se scoata definitiv sectiunea ‘Schimburi’, sa se imbine cu ‘Vanzari’ si sa nu existe up. Adica cine vrea schimb, scrie “schimb” in titlul anuntului si gata. In rest, nu vad nicio problema.
[ Modificat: 10 Noiembrie 2009 10:53 AM de vance ]
Personal optez pentru subînchirierea lui altui site.
Motivul ar fi unul şi extrem de simplu. Aceasta comunitate este destul de restrânsă în ce priveşte
opţiunile de cumpărare/vanzare. Mă inspir din experienţa personală. Am luat un mac din această
comunitate, acum cam un an, iar acum daca vreau să-l vând am primit 20% din valoarea cu care
l-am cumpărat. Într-o comunitate mai mare, sau pe un site specializat în aşa ceva oferta si cererea
ar fi ceva mai mari. Şansele să-l vând la un preţ ceva mai mare cresc. În plus şi oferta de macuri
second este ceva mai variată.
nu te-a obligat nimeni sa iti vinzi mac-ul aici. puteai sa pui anuntul in comunitatea mai mare sau pe
situl specializat. mie mi se pare ca in afara de cateva exceptii, majoritatea de aici vor sa vanda
in cadrul comunitatii.
am fost sa vad un iphone 3g postat aici si m-am trezit ca in loc de vanzator a venit tatal lui care
nu a putut sa-mi explice de ce pe ecran erau pixeli, un blemish, a durat peste 5 minute boot-ul
si telefonul nu si-a luat semnal timp de 10 minute… explicatia fiind, iti spun eu ca merge bine,
nu stiu ce are acum dar merge bine, si pixelii se curata cu un program. evident ca am plecat fara sa-l iau.
asta depinde de fiecare om si nu ai cum sa previi fara sa creezi niste inconveniente pentru ceilalti useri.
eu de exemplu nu consider ca e o solutie buna sa ceri peste 200 de posturi pentru a putea posta in bazar.
eu nu sunt un user care posteaza asa mult, citesc, citesc si pe net si intreb ceva doar daca chiar nu ma duce
capul sa ma descurc singur. sau daca e o intrebare legata de localizare. mutarea sectiunii pe un alt sit, care sa nu fie
similar ca si user base cu macuser nu ar insemna decat inchiderea sectiunii aici. ar fi ca si cum ai posta pe ocazii sau cg
(scuze daca fac reclama) unde toata lumea are cont si unde e haos(mai mult pe okazii). Sunt cateva produse legate de mac
pe care as prefera sa le iau de aici, cum ar fi un timecapsule sau airport. Observ ca nu mai posteaza nimeni din staff?
si mai e o chestie de care sunt curios. din ce am observat eu, nu sunt atat de multe posturi in sectiunea asta. apar maxim 10-20 de anunturi noi in aceasta sectiune. as putea si eu sa ma uit peste ele si sa moderez ce nu corespunde.
[ Modificat: 10 Noiembrie 2009 01:47 PM de silencer ]
si concluzia la aceasta discutie este ............
poate ar fi mai bine daca topicul ar fi pe prima pagina sau un link ceva, orice dar sa vada lumea ca aici este un topic interesant.
Concluzia mea pentru acest topic este că unul dintre planurile mele pe care le aveam pentru Macuser acum câțiva ani s-a materializat între timp. Este vorba de MacMarket.ro, un site dedicat exclusiv anunțurilor de mică publicitate referitoare la produse Apple și compatibile. Pe lângă anunțuri, am mai făcut un forum în care voi publica mici ghiduri pentru cei care vor să-și ia un Mac, mai ales pentru cei începători.
“Beta-testerii” sunt bineveniți. Pentru publicarea anunțurilor nu e nevoie de înregistrare. Citiți vă rog regulamentul și pagina de ajutor pentru a pricepe ce și cum. Întrebări și discuții - acolo pe forum.
parerea mea este sa ramana, cu optiunea ca userul sa primeasca PM cu oferte si in cazul in care a terminat vanzarea/cumpararea/schimbul sa poata edita in “inchis”.
De ce?
Pai hai sa vedem evolutia mea datorita acestui topic:
PC> mac mini g4 > imag G5> powermac G5> ... cine stie
sunt sigur ca multi nu si-au permis un Mac nou din prima, si acest topic e una din sansele de “inmultire” a macuserilor.
Cat despre cat sa ramana… sa zicem 2 luni, dupa care sa se inchida.
Eu personal am un amic care si-a luat un laptop de la pagina 11-12 nu de la pagina 1.
Asa ca si “durata” e discutabila.
Intradevar faptul ca s-a scos reply-ul e o chestie buna, pt ca se ajunsese la unele conflicte.
Concluzia mea pentru acest topic este că unul dintre planurile mele pe care le aveam pentru Macuser acum câțiva ani s-a materializat între timp. Este vorba de MacMarket.ro, un site dedicat exclusiv anunțurilor de mică publicitate referitoare la produse Apple și compatibile. Pe lângă anunțuri, am mai făcut un forum în care voi publica mici ghiduri pentru cei care vor să-și ia un Mac, mai ales pentru cei începători.
“Beta-testerii” sunt bineveniți. Pentru publicarea anunțurilor nu e nevoie de înregistrare. Citiți vă rog regulamentul și pagina de ajutor pentru a pricepe ce și cum. Întrebări și discuții - acolo pe forum.
E perfect dacă acest site devine un site de vînzări/cumpărări/schimburi numai pt produse mac. În acest caz, evident că rubricile de aici pot fi eliminate (nu obligatoriu, dar deja nu ar mai fi un mare impediment).
Văd că site-ul e gol, deocamdată. Cînd începi să-l populezi? Sau deja poate fi populat?