1 din 2
1
Soft generare oferte
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

Salut,

Ma intereseaza ce solutii software exista pentru a putea genera oferte comerciale de genul celor care vin in posta de la diverse firme (Cora, Metro, etc). Ma gandesc ca totusi nu ia cineva produsele si le pune manual in oferta. Ar trebui sa exista o solutie automatizata pentru asta in functie de categoriile din care fac parte produsele.

O alta chestie interesanta ar fi un program care sa-mi gestioneze produsele comercializate de genul si sa-mi poata genera o oferta doar cu text conform unui sablon pe care sa-l pot edita.

Multumesc,
Silviu

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

in programul de gestiune a stocurilor din supermarket, tot ce se apropie de termenul de garantie sau tot ce nu se misca in 2-3 luni, se scoate la oferta
acuma, toate informatiile ale sunt gestionate, de obicei, de cei de la marketing

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Da, insa ma intrebam in ce program fac acele oferte ca nu cred ca sta cineva si pozitioneaza manual produsele, ma gandesc la o baza de date in spate si in momentul in care se bifeza ca un produs e la oferta sa apara automat in acel pliant…sau cel putin o astfel de solutie caut eu

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

smile
tehnoredactarea pliantelor sau a revistelor cu oferte, e putin mai complicata decit ce vrei tu…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

era un program, parcă, apăsai un buton și făcea tot ce vroiai…
dar parcă era pe mac, nu știu sigur.

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Eu nu vreau pliante neaparat ca cele pe care le primesc in posta, ci m-ar interesa sa-mi poata genera o lista de preturi si produse dintr-o baza de date intr-un format pe care pot sa-l modific dupa propriul plac. Ceva la fel cum sunt albumele pentru poze digitale doar ca aici vor fi produsele, preturile si caracteristicile luate dintr-o baza de date

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

văd că de glumă nu ai înțeles…
ce vrei tu înseamnă olecuță de muncă. te poate ajuta un soft de baze de date, gen file maker pro - poate. în principiu, lucrezi în indesign și pui ce vrei cu mărime și font vrei, mai bagi o poză și ai oferta.

faza de dinainte, cu butonul și programul, i-am servit-o unui fost șef care vroia “și pe mă-sa și pe tac-su” într-un minut, ceva ce dura pe puțin o săptămână de muncit ca robul…
a căutat pe la toți cunoscuții și pe la toate firmele… după două luni m-a chemat în biroul lui să mă întrebe dacă am ceva cu el?! :D

spor!!!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
haris - 09 Noiembrie 2009 02:57 PM

faza de dinainte, cu butonul și programul, i-am servit-o unui fost șef care vroia “și pe mă-sa și pe tac-su” într-un minut, ceva ce dura pe puțin o săptămână de muncit ca robul…
a căutat pe la toți cunoscuții și pe la toate firmele… după două luni m-a chemat în biroul lui să mă întrebe dacă am ceva cu el?!

Păi nu era una din zicerile de duh ale lui Murphy: prostia și incompetența cresc pe măsură ce urci în ierarhia socială.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Şi după ce pierzi un an din viaţă, căutînd piatra filosofală, tot tu te superi pe cel care-ţi spunea cum se face.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Nu stiu sa existe un soft dedicat pentru asa ceva, dar programul de gestiune poate fi setat sa ofere anumite informatii pe baza carora se pot lua astfel de decizii.
Pana si o simpla sortare in excel face cam ce inteleg eu ca vrei tu, dar program dedicat pentru a genera oferte… n-am auzit. Si daca ar fi (uite o idee pentru programatori macuseri) ar trebui sa fie vre-un sistem expert si mai mult ca sigur ar costa 2-3 caciuli de bani.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Ce ma intereseaza pe mine ca poate n-am fost prea bine inteles:

sa presupunem ca am in baza de date urmatoarele:

Produs | Categorie | Caracteristici | Pret

As vrea ca sa pot automat genera 2 lucruri:
1. Oferta generala sortata dupa Categorie de exemplu, ma intereseaza sa aiba o anumita formatare in pagina, un anumit antet etc.
2. O oferta special,  gen pliant daca selectez cateva produse sa-mi poate aplica un sablon la ele si sa-mi genereze in final un pdf sau o imagine pe care sa o pot printa

Voi incerca sa-mi implementez eu un astfel de modul pentru OpenCart.

De exemplu pentru facturi folosesc Invoice3 care imi genereaza din cateva clickuri o factura conform template-ului ales. Ceva in genul asta caut pentru generat oferte

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

tu stii mai bine ce vrei
poate nu intelegem noi ce insemna ‘oferta’ in limbajul tau
dar daca te referi la o hirtie tiparita, atunci nu poti evita un detepist
e de munca, chiar daca ai un template dupa care sa lucrezi

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ai și pozele în baza de date ?

Ai acele șabloane făcute ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

In baza de date se afla linkuri catre locatia fizica a pozelor.

Nu m-ar deranja nici sa gasesc un program care are propria baza de date si sa introduc toate produsele+descrierile sau sa stie sa-mi faca vreun import

Sabloanele depind de solutia pe care o voi gasi, daca nu gasesc nimica o sa-mi fac eu o solutie in php.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

păi când găsești o soluție, spune-ne și nouă
wink

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Aaaaa - de ce nu ai zis că știi PHP smile Există pluginuri/clase de PHP pentru a genera PDF-uri.

Am googluit după: php pdf brochure si uite ce am găsit:

http://support.open-realty.org/showthread.php?t=22803
http://support.open-realty.org/showthread.php?t=8463

http://www.phpbuilder.com/columns/perugini20001026.php3?print_mode=1

Enjoy la făcut șabloanele așa cum le dorești.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

1 din 2
1