Placa de sunet??
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.11.09

Caut un program care sa editeze partituri si apoi sa fie compatibil cu garajeband-ul.
Asta pana sa iau ceva mai profi cu licenta.

Cum e la Mac cu placa de sunet? 
In cazul in care vreau intrare midi imi iau placa de sunet externa sau doar un device de adaptare, la care se adauga evident softurile?
merci

Semnătură 

doi virgula cincizeci si trei ghz,
intel core doiduo, patru gb
o mie saizeci si sapte mhz

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

partituri profesionale: cubase si finale
compatibil cu garageband? nu cred ca stie el partituri, poate doar importa midi.
placa de sunet este buna la auditie… si cam atat.
daca vrei doar midi in, ia un controller care are usb si e compatibil, gen m-audio sau chiar behringer, daca vrei insa ceva mai complex poti lua o interfata midi externa pe usb gen X-Midi 2x2 EMU care are 2in si 2out.
parerea mea, personala este sa iti iei un controller yamaha KX25/49/61 care are si Cubase AI4 http://www.steinberg.net/en/products/steinberg_yamaha/cubaseai5/ai5_details/ai5_details_2.html , sau un Edirol PXR-300/500/800 care are Cakewalk LE si Digital performer 5 LE.

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

multumesc pentru raspuns.

Am vazut link-ul pe care mi l-ai trimis. Este interesant.
Eu am o claviatura cu iesire midi(Kavai) dar are putine optiuni. In principiu doar claviatura.
Controller-ul pe care l-am vazut are multe optiuni. Presupun ca pori controla parametrii ai softului din controller ca la un efect de chitara.
Eu vreau sa pot scrie muzica pe partitura cu ajutorul claviaturii iar apoi sa-i attach-ez tonurile dorite, cele de orchestra.
Sti cumva ceva tutoriale pe undeva in care sa ma prind cam ce tip de soft mi s-ar potrivi cel mai bine?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

din cate imi amintesc , Cubase AI4/5 vine cu HalionOne care are o librarie mai mica decat Cubase 5, dar are ceva…
Parerea mea este sa iei insa Edirol pentru ca e mai fiabila clapa, iar controllerele sunt mult mai diverse (knob / fader / pad / joystick) si ai multe mape (poti edita mai multe setari preferentiale ale controllerelor in functie de soft, ex. mapa 2 =cubase , mapa 3 = Cakewalk etc.
Poate reusesc sa instalez Digital Performer pe PowerMacul meu sa vad ce face si sa iti dau detalii.
Iti pot da si numarul celor de la reprezentanta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Sunt destul de novice asa ca orice infomatie imi dai ma ajuta sa depasesc stadiul asta mai repede si sa ma apuc de treaba. M-am cam saturat sa imi fac piesele cu creionul chimic pe hartie:))

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

In principiu, majoritatea producerilor, lucreaza in piano roll, prin inregistrarea in timp-real a notelor cu ajutorul unui controller midi ( sau prin scrierea cu creionul , cand e de mutat, rescris 1 nota).
avantajul, este cel vizual, fata de lucratul pe sequencer-ul clapei (in care imi lua 20 de minute sa quantizez sau sa pun pe timp, o fraza midi, in timp ce in Cubase imi ia 2 secunde).
Referitor la instrumente virtuale, este foarte mult de discutat, variantele fiind foarte diverse, calitatea insa fiind si destul de scumpa, ceea ce pe mine unul m-a determinat sa trec la hardware, cand e vorba de sunete…
Partea de concept o fac in software, dar sunetele sunt din hardware, pe care il trag apoi prin placa de sunet, digital (SPDIF) in software, il mixez, etc.
Intrebarea mea este, ca sa stiu pe ce tema continui, ce vrei sa faci, care e finalitatea… vrei sa iti faci piese, sau doar scrii (dar vrei sa si auzi cum ar suna…)
Pentru ca de la o partitura la ceva finit, e cale lunga (concept>partitura>mod de lucru>tonuri sau sunete> mixaj> efecte>mastering> suport fizic).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Iti multumesc pentru profesionalismul raspunsurilor.
Incerc si eu sa o iau metodic si sa evoluez in timp. Initial vreau sa pot edita cat mai usor partituri, asa ma descurc cel mai bine in mizica, ca apoi sa le pot transpune inn sunet iar apoi sa ajung la partea de procesare a sunetului si mixaj. In final mi-ar placea sa pot face niste mixaje cu instrumente live.

Evident am multe de invatat dar cred ca cel mai bine e sa abordez problema din perspectiva pe care o cunosc cel mai bine. Si anume sa plec de la scrierea partiturii.
In timp sper sa pot trece si spre celelate etape enumerate.

Am vazut ca softurile si hardurile sunt destul de scumpe. Se gasesc si variante mai amicale in lumea muzicienilor “virtuali”? sau nu iese nimic fara tot setul de sacrificii?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Da trebuie să le cumperi, pe acest forum nu discutăm de piraterie. Poți da PM oamenilor însă să îi intrebi de unde le-au cumpărat.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

am inteles,
nu am vrut sa abuzez. ma jucam cu focul si nu e tocmai precaut…
scuze!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Imi cer scuze daca am fost inteles gresit…
Cubase AI4 mi-a venit la placa de sunet, iar Digital Performer la controllerul MIDI Edirol PCR-500.
Eu il sfatuiam sa cumpere aceste claviaturi (Yamaha KX 25/49/61 sau Edirol PCR-300/500/800) tocmai pentru a beneficia de aceste softuri de Mac incluse ca bundle.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie

Avand o claviatura KAWAI cu iesire midi ma gandeam sa iau un M-Audio Fast trak Pro dar nu are soft. La claviatura mea dezavantajul este ca e mare. Avantajul este ca are tusheu de pian si clapele de dimensiune standard.
Programe bune am cautat si cared ca si cei de la SIBELIUS (Photo Score, etc) sau variante grozave dar scumpe.
Mai caut inpirat de tine harduri cu soft la pachet.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

phonic firefly mi-a mers bine pe mac… dar nu mai stiu daca are Cubase LE1 sau LE4.. diferenta ar fi chiar scoring-ul (partiturile)
placi de sunet cu bundle:
http://www.thomann.de/de/esi_esu_22.htm
http://www.thomann.de/de/esi_ugm96.htm
http://www.thomann.de/de/esi_u24_xl.htm
http://www.thomann.de/de/yamaha_audiogram_3.htm
http://www.thomann.de/de/tascam_us_122mk2.htm
sau sa iti iei ce placa vrei tu si sa iei direct software-ul
http://www.thomann.de/de/steinberg_cubase_essential_5.htm

wink

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie

Danke Maestre!!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie

sti ceva despre softul asta?
http://www.bhphotovideo.com/c/product/548184-REG/NOTION_Music_PROTEGE2_0_PROTEGE_Music_Composition.html#features

Eu ma uit destul de des pe site-ul de la B&H. Au preturi bune. De altfel de acolo mi-am luat calculatorul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

nimic… eu lucrez de ani de zile pe Cubase (10 ani - PC/Mac), Protools (3 -Pc/Mac)  si Vegas (4 dar numai PC - doar la munca) care au tot ce imi trebuie.
Din motive financiare, acasa lucrez in Cubase LE4 (si pe PC si pe Mac).

Semnătură