ibook poate boota?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.08.08

Salut .. am o intrebare..ibook g3 poate face boot la un usb stick cu Linux pe el? daca da cum ..eu imi chinui tartacuta de 2 zile.
Multumesc smile
Edit : stick(usb) cu cd’ul de la linux facut bootabil si gata de instalat ca de pe cd.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
winckler - 10 Noiembrie 2009 09:36 AM

Salut .. am o intrebare..ibook g3 poate face boot la un usb stick cu Linux pe el? daca da cum ..eu imi chinui tartacuta de 2 zile.
Multumesc smile
Edit : stick(usb) cu cd’ul de la linux facut bootabil si gata de instalat ca de pe cd.

Nu, s-a mai tot spus, mac-urile PPC fac boot doar de pe SCSI (generația veche, pînă în 1999) sau firewire (generația nouă, începînd cu 1999). Acel linux trebuie să fie linux PPC și, oricum, nu pus pe un flash USB, că nu faci nimic cu el.
Înainte să te chinui, tu citești documentația aferentă? (în general vorbesc, nu de alta, dar te poți chinui și ani de zile în felul ăsta).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.08.08

Ma gandeam eu ca nu se poate am mai incercat o treaba cu fdisk crezand ca il fac butabil dar tot nu, asa ca ma las pagubas cu flash usb’ul si rup un cdiu si gata multumesc fain, acu inca ceva ... ar merge mai bine ubuntu 8.04 (sa zicem) fata de Mac Os Tiger pe 500mhz cu 386 ram
Imi cer scuze daca e offtopic.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
winckler - 10 Noiembrie 2009 04:07 PM

Ma gandeam eu ca nu se poate am mai incercat o treaba cu fdisk crezand ca il fac butabil dar tot nu, asa ca ma las pagubas cu flash usb’ul si rup un cdiu si gata multumesc fain, acu inca ceva ... ar merge mai bine ubuntu 8.04 (sa zicem) fata de Mac Os Tiger pe 500mhz cu 386 ram
Imi cer scuze daca e offtopic.

Nu pot răspunde în locul altora, eu zic chiar că Ubuntu 9 ar putea bate, eventual, 10.2.9, nici măcar pe 10.3 nu-l bate, cu atît mai puțin pe Tigru.
Părerea mea.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Da, se poate face boot pe USB pe iBook G3

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9929/

Greeeu cu Search-ul pe forumul ăsta

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP