Ok . Nu prea ma pricep la Quartz Composer . O sa incerc cu Avid . Dar , totusi , daca cumpar Final Cut Express o sa pot face efectu usor sau o sa imi ia de mai bine nici nu ma apuc ?
Ăla e făcut cu un composer nu cu editor - deci ai nevoie de Motion (din FCP) sau Shake și muncă de programare să faci efectul. Așa că dacă tot faci muncă de programare - încearcă cu Quartz Composer care e gratuit.
Workflow-ul de efect gata făcut de cineva nu cred că o sa-l găsești așa că tot muncă de programare te așteaptă în orice situație.
Iei imaginea mare, o “pixelezi” și apoi pt fiecare pixel găsești un alt filmuleț a cărei medie de culori să fie cea a pixel-ului. Și apoi animezi căile de la fiecare pixel. Ca la efectul de Mosaic din After Effects dar cu filme în loc de poze.
La fiecare cadru ... adică de 25 de ori pe secundă pt PAL.
Dar aici te ajută un soft de ăsta că îl spargi odată într-un mosaic și îi pui căte un filmuleț pe fiecare pixel cu un path de animație cum ajunge acolo și cum pleacă de acolo. Problema e cum faci acele sute de filmulețe să le varieze culoarea/liminozitatea generală în funcție de pixelul din imaginea mare unde sunt.
Am incercat dar problema e alta , cand persoana e deja in cadru merge, imparte in pixeli prea mari ( am setat sa impata in cat mai mici ) dar macar imparte , dar daca ai observat in videoclip , acei pixeli vin de undeva din nicaieri si formeaza persoana .
Am mai revenit cu cateva intrebari ....
1 . Care este cel mai bun soft pentru editare Audio ( Sony Vegas este bun pentru un incepator ? ) ?
2 . Cum se creaza ’ Efectul OTV ’ ? ( sus si jos banda de scris si pe mijloc video )
3 . Care este cel mai bun program pentru creareea Slide - Show - Urilor ?
4 . Exista vreun program care sa imi imparta un film in poze dupa un anumit interval setat de mine ?
Cred că cei care au încercat să-ți răspundă au intrat în criză epilepsică în timp cei scriau de la avatarul tău
)
Am vazut din ce ai scris mai sus ( SUS ) ca te pricepi la editare audio / video ....
Ai putea sa - mi recomanzi niste programe pentru intrebarile mele ?
Eu iti recomand sa mergi la o scoala fie ea si online de audiovizual.
Efectul ala de care tot pomenesti nu e ceva care se apeleaza pur si simplu din meniul de efecte.
In fine, exista un set de plugin-uri pentru diverse composere ( Motion, After Effects, etc ) care contine si efectul ala ...
Toate sculele de care se discuta pe net, sunt simple unelte. Ca daca ai cumpara o dalta pe care a folosit-o Brancusi, tot nu ai fi in stare sa scoti arta de la primele cioplituri. Daca vrei performante, incepi sa inveti sa le folosesti. Asta cere ani de munca, pasiune si experienta.
Ca să înțelegi mai bine - Kata4 este profesor la facultatea de film - tot ce zice el așa este
La prezentarea aia de care îți ziceam în pagina trecută au fost și cei de la U.M.A. - care ajută gratuit tineretul să învețe arta filmului - citește sit-ul ăla.
Deci revin, am luat Final Cut . Dar nu inteleg ceva , cand vreau sa adaug un efect video mi - l adauga pe toata durata materialului importat . Cum fac sa adauge acel efect doar pe o parte a clipului , exact ca la editare audio .
Si ... Cum se creaza ‘ Efectul OTV ‘ ? ( sus si jos banda de scris si pe mijloc video ) ... cred ca exista un plugin dar nu il gasesc eu .