iWeb - tips & tricks
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Valcea
Macuser din: 05.12.06

Salutari.

Am inceput sa reinitiez proiecte cu iWeb. Si as vrea sa va intreb daca se poate sa am comments, fara cont mobileme. Si pentru blog, si pentru pictures. Se poate ?

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

2. Vreau sa schimb content-ul site-ului (ex: in loc de 700 px, sa fie de 900 px). Cand schimb din Page > layout, intr-adevar se modifica si devine latimea pe care o setez, dar se strica templatul. Se deformeaza. Cum pot edita templateul? ca sa prelungesc bara meniului, etc…

3. Font - sunt fonturi care nu merg pe alte computere. Ceea ce mi se pare super interesant, ca la ultimele templaturi adaugate odata cu ultima versiune, la fonturile zapfino si Handwritting Dakota, face shapeimage la publicarea site-ului, asa incat pe site se vad corect, dar de fapt el le-a facut poze (altfel, cei care n-au aceste fonturi, nu le-ar vedea corect). Poate cineva sa-mi spuna cum este shapeimage - poate sa fie aplicat acest principiu si la alte fonturi?
Spre ex: fontul - Hoefler Text - cu siguranta nu merge pe toate computerele, mai ales pe pc-uri. Sunt o gramada de fonturi frumoase, dar cand faci un site trebuie sa te gandesti ca sunt altii care nu le vor vedea si trece pe un alt font. :( Deci, cum functioneaza shapeimage-ul acesta? Stie cineva?

Thanks a lot !

[ Modificat: 10 Noiembrie 2009 02:47 PM de Gregory ]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

1. din cate stiu eu iweb face pagini statice, deci fara mobileme nu ai sa poti.
2. iWeb e pe baza de what you see is what you get, deci daca nu stii sa tragi cu mouseul de elemente sa le faci cum vrei, mai cerceteaza.
3. Presupun ca shapeimage face imagini din toate fonturile care nu sunt standard, poti sa faci f simplu un test.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Am și eu o întrebare - cum aș putea face în iWeb 3 ca atunci când dau click pe o poză să mi-o deschidă mare în altă fereastră - așa cum făcea iWeb 1 ? Are cineva vre-o idee ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

http://web.mac.com/ijasonwhite/iwebunlimited/Tips_Blog/Tips_Blog.html

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

@haris: Multumesc. Foarte bun link-ul.
Pentru bara de meniu - a creat ceva care sa inlocuiasca, dar nu o inlocuieste, pt ca este meniu sub forma de lista. Eu am nevoie de un meniu care sa fiu asa cum este in iWeb. Dar vreau sa-l pot edita: sa-i schimb fontul textului, marimea textului, backgroundul etc. Acum nu se poate decat sa tragi si sa-l latesti sau sa-l micsorezi, si - sa-i schimbi pozitia. Dar in interior, nu poti face nimic.

@psergiu: si eu as vrea sa stiu cum se poate face. este foarte interesanta si utila deschiderea pozei intr-o alta fereastra.

1. Fara comments la blog, este mare minus. Daca nu poti sa primesti reactii la ceea ce scrii, ... ... ...
2. Pentru modificari de dimensiuni ale layout-ului, cred ca este nevoie de schimbari ale template-ului, pe care le poate face doar cine stie coding. aici e vorba de structura templatului. I think…
3. Ar fi grozav - sa faca shapeimage pentru toate fonturile. Asa incat si fonturi cum ar fi: Hoefler text…, sa se vada corect pe pc-uri, sau alte comp.

4. La adaugarea unei melodii pe o pagina, prin drag&drop;, in iWeb apare odata cu melodia un loc unde cere sa fie pusa o poza. Intrebare1: cum se poate ca sa nu pui poza? Intrebare2: am pus un icon, dar nu mi-l face mai mic de width 75 px. Vreau ceva mai mic, un icon micut, dragut, nu asa de mare…

Multumesc pentru ajutor! Sper ca impreuna sa gasesc mai multe oportunitati pentru a folosi eficient iWeb. Thanks again.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Gregory - 12 Noiembrie 2009 11:51 AM

Fara comments la blog, este mare minus. Daca nu poti sa primesti reactii la ceea ce scrii, ... ... ...

Comments si contorul (si altele, parca), merg daca ai cont .Me.

Dar sunt solutii; pentru comments, iComment (nu l-am testat, am .Me)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

@psergiu:  http://iwebunlimited.com/iwebtips/Entries/2009/8/22_19-_Shadowbox_in_iWeb.html

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

.

[ Modificat: 14 Mai 2010 09:30 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

iWeb nu este bun pentru blog. Mi-am facut blog cu WordPress.
iWeb imi place foarte mult, personalizezi si creezi orice, are posibilitati multiple. Poate fi un site foarte bun. Are perspectiva. (dar nu blog). ci altfel de site.