mda… poti tine pantonarul pe masa…
poti converti o culoare pantone la cmyk, fara sa-i schimbi denumirea, dar daca ai o culoare oarecare in cmyk, nu poti afla pantonele
aproximarea pe care o face Corel e destul de relativa asa ca nu te poti baza prea mult pe ea
oricum cel mai bine iese din Photoshop, dar atentie la ce profil de culoare folosesti pt conversie
cea mai corecta conversie de la Pantone la CMYK si invers o faci atunci cand profilul de culoare este Euroscale
daca folosesti de ex, SWAP iti va da alte valori
nu, nu cred…
pantone are o gama restrinsa de culori, iar daca adobe ar fi facut o corespondenta pentru acest producator, ar fi trebuit sa faca si pentru altii, iar asta cred ca ar fi necesitat mult mai multe resurse decit solicita programul acuma…
Nu te poti gandi ca faci o conversie din CMYK in pantone. Gandirea este in felul urmator: Atribui acestei culori CMYK o culoare pantone.
Nici o aplicatie nu poate alege ptr tine asa ceva. Gandeste ca poti avea in documentul tau o culoare Gri - crezi ca o sa aleaga ptr tine vreun soft o culoare Argintiu? (situatie extrema in care folosesti griul in documente sa aproximezi Argintiul!)
Apoi culorile astea pantone sunt si ele de mai multe tipuri, in functie de hartia pe care o folosesti (suportul ptr acea culoare), deci nu se prea poate asa ceva sa aleaga ptr tine un soft. Decat cu mentiunea ca el aproximeaza cu ceva si apoi tu la tipar ai sa spui tipografului ce culoare pantone sa folosesca alegand dintr-un pantonar nuanta pe care ti-o doresti.
te referi prin amatori cei care mai fac cate ceva fara sa aiba habar, insa sa stii ca multi lucreaza in corel fara a fi neaparat amatori…
situatia care ai spus-o legata de gri-argintiu nu ar merge, nu asta ma interesa, ci mai degraba o culoare apropiata de cmyk-ul pe care l-as avea eu… ph stie asta si e destul ca stie…
la toate firmele mari, exista de exemplu declinari de logo: la culori pantone, la cmyk, alb-negru etc
nu intotdeauna imaginile la cmyk sunt identice cu coorespondentele din pantonar / de aceea, de cele mai multe ori se alege intii culoarea pantone, pentru a avea o referinta
the sound, ideea topicului era tocmai invers la ceea ce ai scris tu.
am inteles ca daca nu se poate nu se poate, oricum ph il am in dock si se poate deschide oricand la nevoie
plus de asta, nu am un pantonar process to pantone, si nu era ideea sa cumpar unul…