Gândaci Acum, pe bune, am “decât” iMac-ul din semnătură, că din lipsă de fonduri, ce am luat pe pere (iBook G4, apoi un MacBook) am dat pe (alte) Mac-uri…
Pai, la mine sunt doua categorii: chestiile pe care le pastrez (MBP-ul din semnatura, mai am vreo 2 Mini-uri - un Core Solo si un Core Duo si respectiv chestiile pe care vreau sa le lichidez (un PowerMac G4, Xserve G4, RAID, vreo 2-3 Apple Studio Display 15”, etc, sunt prin forum postate). Sunt in cautare de Mini-uri ieftine I want more tiny things )
Am un iMac G3 Blue DV. HDD 20GB. 512Mb RAM. Combo Slot Loading, tastatura originala doar mighty maus cu fir ... E in stare de functionare si arata bine optic ...
Acum ca sotia si-a luat un netbook, o sa-l duc la scoala ca piesa de muzeu. Vreau sa-i pun sistemul original. Parca un 9 ...
Il vrea vreun colectionar la un pret modic? PM ...
- Un monitor de Apple //c (doar monitorul din păcate)
Începând de ieri acest monitor este conectat pe a doua ieșire video de la mac mini-ul de acasă (cu un adaptor miniDisplayPort la VGA și un Scan Converter de la VGA la Composite). Și merge okay (pentru valori medii ale lui okay - pute toată camera a praf ars și plastic încins și din când în când se mai descarcă traful în cușca faraday cu un mic fulger - deh - are 26 de ani săracul)
Eu mi-am schimbat lampa de 15 pe una de 17 (1.25 G4), la care i-am luat si Airport Extreme si ii caut in prezent RAM. In cateva luni o pun in functiune pe post de calculator la ala micu’. O sa pun poze cand e gata.
Eu am luat Performa-ul din semnatura cu vreo 150 ron (nu din Flavia, de la un prieten din Bucuresti). In stare perfecta, tastatura si mouse original, unitate optica SCSI externa perfect functionala (cu terminator SCSI cu tot). Nu ca aia interna nu ar fi functionala, dar na, sa fie
Am scapat de Mini-uri (si acum imi pare un pic rau dupa ele, era bun unu’ acuma), am luat in schimb doua Powerbook-uri de 12” (gemene, 1.5 GHz, 1.25 GB Ram). Am mai luat Powermac-uri de ocazie si, culmea!, datorita faptului ca activitatea a luat-o isteric in sus asa, de capu ei, in mijlocul crizei, a trebuit sa le pun pe toate la lucru: Powerbook-urile sunt folosite in regim desktop (cu monitoare ieftine de 18.5”, tastaturi si mousi) si laptop cand e nevoie, iMac-ul si Quicksilver-ul sunt calculatoare de office respectabile (ba iMac-ul mai face si temporar pe print serverul, din motive de topologie cretina a retelei), cele doua Sawtooth sunt folosite ca si guest computer, dar sunt folosite si ele aproape zilnic.
M-am trezit ca MBP-ul meu a ramas singurul Intel… Deh, ce ti-e si cu criza asta…
Ah, apropo de PowerBook-urile gemene: unul ruleaza Tiger si altul Leopard. Sunt maxed out la RAM si procesor si toti expertii zic ca ar trebui sa ruleze comparabil. Nu ii credeti. Leopardul este *mult* mai lent decat Tiger in cam toate scenariile imaginabile. Sigur, si stie mult mai putine chestii, mai ales pe PB, dar la viteza nu il prinde nimeni..
inca o vechitura la colectia mea…azi am luat cu 50 ron un PowerBook Duo 230…...functional….e super chestiuta…..trebuie sa umblu un pic la el, track-ball-ul nu merge decat stanga-dreapta….