Caractere românești într-un filmuleț Flash
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Salutare.

Folosesc plug-in-ul wp-cumulus pe site-ul meu. Am reușit să-l integrez în designul lui ușor. Nu e foarte funcțional, dar îmi place. Singura problemă e că nu știe să afișeze corect ș, ț, ă, î și â. I-am scris celui care l-a făcut și mi-a dat link-ul ăsta.

Am urmat pașii, dar cred că nu am caracterele românești instalate în Flash sau ceva (nu le am cu astea deloc). S-a schimbat un singur lucru, și anume că “mașini” nu mai sînt “maini”, ci ș-ul e afișat ca un pătrat - la fel la restul diacriticelor.

Deci, e cineva dispus să mă ajute? Să facă embedd la caracterele românești în .fla, să-l compileze și să mi-l trimită?

Mersi.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

este vreo diferenta de Kb intre swf exportat pt romana si cel fara? Daca ai ales arial nu are cum sa nu mearga. Este un trick pentru fonturile folosite ca symbol in librarie, si apoi creat textfieldul din cod, dar cu metoda aia nu este nevoie.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 11 Noiembrie 2009 04:34 PM

este vreo diferenta de Kb intre swf exportat pt romana si cel fara? Daca ai ales arial nu are cum sa nu mearga. Este un trick pentru fonturile folosite ca symbol in librarie, si apoi creat textfieldul din cod, dar cu metoda aia nu este nevoie.

Diferența e de vreo 10 Kb. Am lăsat pe Arial, nu mi-am băgat nasol la alte setări. Acum, ca și set de caracterele am mai selectat în plus, față de cele default, cum ar veni, toate care erau cu Latin. Atunci au apărut pătrățelele. În rest mai am o mulțime de chinese, greek și cyrillic. Nimic east-european sau ceva care să-mi dea un hint unde ar fi diacriticele românești…

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Arial-ul din Leopard și snow Leopard precum și (cred) cel din vista și din W7 au un repertoriu mult mai bogat decît versiunile anterioare. Depinde însă ce ai și ce nu pe calculatorul ăla.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 11 Noiembrie 2009 05:43 PM

Arial-ul din Leopard și snow Leopard precum și (cred) cel din vista și din W7 au un repertoriu mult mai bogat decît versiunile anterioare. Depinde însă ce ai și ce nu pe calculatorul ăla.

Eu zic că am fonturile bune, pe care, de altfel, le am pe toate macurile mele. Am vreo 700, luate de pe macul unui art de la Publimedia, unde chiar aveau nevoie pentru toate revistele și ziarele pe care le editează.

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szlaeyer - 11 Noiembrie 2009 06:04 PM

Eu zic că am fonturile bune, pe care, de altfel, le am pe toate macurile mele. Am vreo 700, luate de pe macul unui art de la Publimedia, unde chiar aveau nevoie pentru toate revistele și ziarele pe care le editează.

Nu pot reproduce direct ce faci tu acolo, dar pătrățelul alb în loc de ș ț aduce a comportament Word cînd ai un font MS mai vechi, care – pur și simplu – nu au acele caractere.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
szlaeyer - 11 Noiembrie 2009 03:42 PM

Salutare.

Folosesc plug-in-ul wp-cumulus pe site-ul meu. Am reușit să-l integrez în designul lui ușor. Nu e foarte funcțional, dar îmi place. Singura problemă e că nu știe să afișeze corect ș, ț, ă, î și â. I-am scris celui care l-a făcut și mi-a dat link-ul ăsta.

Am urmat pașii, dar cred că nu am caracterele românești instalate în Flash sau ceva (nu le am cu astea deloc). S-a schimbat un singur lucru, și anume că “mașini” nu mai sînt “maini”, ci ș-ul e afișat ca un pătrat - la fel la restul diacriticelor.

Deci, e cineva dispus să mă ajute? Să facă embedd la caracterele românești în .fla, să-l compileze și să mi-l trimită?

Mersi.

pai daca ai facut ca in linkul ala, ai gresit codarea…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 11 Noiembrie 2009 07:05 PM
szlaeyer - 11 Noiembrie 2009 03:42 PM

Salutare.

Mersi.

pai daca ai facut ca in linkul ala, ai gresit codarea…

Păi am făcut ca acolo pentru că nu mă pricep și am zis că știe omul despre ce vorbește. Una peste alta, cum trebuie făcut?

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai pune si tu utf 8 sau un iso care stie caractere romanesti

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 11 Noiembrie 2009 07:27 PM

pai pune si tu utf 8 sau un iso care stie caractere romanesti

OK, doar că astea nu-s în lista aia. Ce înseamnă, că nu-s instalate în Flash sau nu-s pe sistem? Deși, repet, nu am probleme cu diacriticele. Doar scriu cu ele aici, pe două site-uri de ale mele și am scris pentru mai multe reviste și site-uri auto și nimeni nu s-a plîns că le-aș fi dat texte cu diacritice bușite/incorecte.

Deși nu mă pricep, încerc să-mi dau cu părerea. Dacă cel care a făcut plug-in spune că trebuie făcut embedd în fișierul .fla, nu înseamnă că, dacă mă ajută cineva care are utf8 sa iso și face embedd, cu swf-ul rezultat ar trebui să meargă corect, din moment ce va avea încorporate standardele respective (nu asta înseamnă embedd în cazul ăsta)?

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cristi.baluta gmail
si te ajut eu.
in IMAGIN am Arial si Helvetica, cu romanesti si chirilice, 80K fata de 20k. Trickul este sa ai setata limba sistemului de operare pe romana, rusa, poloneza, bulgara, ..... dar repet, la modul tau de embed ar trebui sa mearga si fara.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 11 Noiembrie 2009 10:35 PM

cristi.baluta gmail
si te ajut eu.
in IMAGIN am Arial si Helvetica, cu romanesti si chirilice, 80K fata de 20k. Trickul este sa ai setata limba sistemului de operare pe romana, rusa, poloneza, bulgara, ..... dar repet, la modul tau de embed ar trebui sa mearga si fara.

După ultimul tău post am zis să mai încerc o dată și doar după aia să mă dau bătut. Pînă acum m-am chinuit de pe Power Mac, sub Leopard. Pentru ultima încercare am ales Air-ul cu Snow Leopard. N-am schimbat limba sistemului și am făcut la fel cum am încercat și pe G4. Și a mers. Ideea e că pe ambele sisteme am exact aceleași fonturi, așa că nu-mi dau seama care a fost problema. Important că se afișează bine și pe Air și pe G4.

Mersi oricum pentru răspunsuri.

EDIT: a și swf-ul are 66k

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight