Personal, inca nu am gasit motive suficiente sa folosesc un software special pentru asta. Am un document Excel bazat pe recomandarea cuiva.
Dar sunt intotdeauna in cautarea de solutii mai bune…
Ei, cum sa arate? Ca un excel cu vreo 7 foi, cu calcule automate, cu predictii… Am avut si grafice, dar nu-si au rostul.
N-am cum sa-ti arat, ca am toate datele acolo…
Si eu tot cu batranul Excel imi tin socotelile… da’ al meu e mai colorat si mai smecher !
Am incercat si altele (cred ca si MoneyDance), dar nu am stat sa descifrez ce-i cu toti termenii aia bancari etc. Io’s un om simplu, de la tara…
eu vreau sa tin pt.mine,ca femeie.Vreau sa stiu cat ulei am cumparat intr-o luna,cate haine i-am cumparat fiica-mii,etc.Si in plus aici se uzeaza mult plata cu card si nu mai zic de plati online sau facturile platite pe internet direct prin banca.Deci imi trebuie ceva mai ramificat.Eu mi-am facut o baza cu SmartList dar nu e si varianta desktop pt.mac.Ar fi fost prea frumos….dar sper
si eu sunt la inceput dar imi place mult.Daca are cineva nevoie de informatii va pot da o mana de ajutor…am o documntatie f.bogata in engleza si italiana-sotul meu utilizeaza de ceva timp -in schimb va mai cer informatii in romana(in italiana si engleza pricep mai greu anumiti termeni)
eu l-am cumparat dar se pare ca nu e perfect,,,cam da conturile peste cap.Oricum eu folosesc acum splashmoney pe treo dar ..din pacate inca nu exista si varinta desktop pentru mac.
Eu am folosit o vreme Quicken. Il sincronizam frumos cu Palmul si aveam toate conturile unde trebuie, cash flow.
Daca ar fi trebuit sa printez cecuri l-as mai fi folosit in continuare. Era stabil si nu facea nici o tampenie.
Am incetat sa-l utilizez pentru ca nu reuseam sa-mi fac decat sange rau, cheltuieli n-au scazut in ciuda a 10-15 piecharturi si grafice de trend lunare. Am observat ca “tu cheltuiesti 82.3% din veniturile familiei - in ultimele 6 luni” nu ajuta la ABSOLUT NIMIC.
Eu am folosit o vreme Quicken. Il sincronizam frumos cu Palmul si aveam toate conturile unde trebuie, cash flow.
Daca ar fi trebuit sa printez cecuri l-as mai fi folosit in continuare. Era stabil si nu facea nici o tampenie.
Am incetat sa-l utilizez pentru ca nu reuseam sa-mi fac decat sange rau, cheltuieli n-au scazut in ciuda a 10-15 piecharturi si grafice de trend lunare. Am observat ca “tu cheltuiesti 82.3% din veniturile familiei - in ultimele 6 luni” nu ajuta la ABSOLUT NIMIC.
va bene dar lasand la o parte chestia asta Quicken e “valabil”?Nu cred ca reusesc sa scad nici eu cheltuielile dar macar sa imi fac o idee despre unde se duc banii.Si acum sub forma de gluma ...sa ii arat fiicei mele cati bani dau lunar pe hainele ei si ea
imi spune mereu ca nu are cu ce se imbraca
Pai e “foarte valabil”. Mania mea a inceput pe PC cu M$ Money dar Quicken face tot ce trebuie.
tot sub forma de gluma: Graficele ce vrei sa le arati fetei tale fac parte din categoria “Hello, I’m a PC!”. Deschisul dulapului de haine si numaratul perechilor de pantaloni face parte din categoria “... and I’m a Mac!”