Am intampinat acum cateva saptamani o problema cu Parallels, in sensul ca masina virtuala nu mai functiona, returnand eroarea
Unable to connect Hard Disk 1
A file or device required for the operation of Hard Disk 1 does not exist or is used by another process, or you have no permission to access it. The virtual machine wil continue running, but the device will be disconnected.
Background: MBP, X 10.6, partitie Boot Camp cu XP NTFS
Am gasit pe forumul lor un thread destul de detaliat (http://forum.parallels.com/showthread.php?t=31180), care nu mi-a rezolvat insa problema.
Premiza a fost urmatoarea - am avut 3.0, care a functionat foarte bine; am facut upgrade la 4.0; nu a functionat din prima; am facut ce recomandau pe thread-ul respectiv si a mers OK; dupa o luna nu a mai functionat (nici acum nu inteleg de ce); problema persista si in cazul 5.0.
Am constatat ca singura rezolvare este unmount-ul partitiei XP - ceea ce si face Parallels in momentul in care executi aplicatia - dintr-un motiv ciudat, atunci cand ii dadeam drumul, vedeam cum disparea de pe desktop partitia XP, dar reaparea aproape instantaneu, dupa care returna mesajul de eroare.
Ca sa fac automat unmount-ul partitiei XP la boot, am facut un script pe care l-am adaugat ca login item:
do shell script "diskutil unmount \"/Volumes/NumePartitie\""