Se pricepe cineva la Netboot ? Am nevoie de ajutor
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.05.07

Salut !

Am un iBook clamshell la care nu merge CDROM-ul si as vrea sa instalez pe el Panther-ul.
Singura solutie esa-l instalez prin retea cu netboot.

AM facut o imagine de panther si de mac os 9.2 pe serverul meu SNow Leopard dar nu reusesc sa bootez.

Panther-ul incarca kernelul insa crapa cu o eroare “init died”.
OS 9.2 incarca bootloader-ul, dar nu reuseste sa se logheze la server prin AFP.

Nu va plictisesc cu alte detalii tehnice, pt ca nu stiu daca e cineva care ma poate ajuta. Daca e cineva priceput, dau mai multe detalii.

Multumesc
Mihai

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

fă ca aici:
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9929/

Înainte de asta, restaurează imaginea de boot a Mac OS 9.x pe acel stick. Dacă pici pe configurația aia bootabilă, poate merge cum zice psergiu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Snow Leopard nu mai are suport de AppleTalk, și începând cu Leopard nu mai suportă AFP versiunea 2 (folosită de OS9). Treci trebuie un Tiger sau un Linux cu netatalk ca server de boot pentru vechituri

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Hai s-o luam batraneste. E vorba de 3 incercari care le-am facut:

1. netboot Mac OS 10.3

aici incarca kernelul insa crapa procesul init si se blocheaza. Suspectez ca ibook-ul meu are prea putina memorie ???? (doar 128MB RAM). Stiu ca 128 sunt suficienti pt Panther boot-at normal, insa sa fie nevoie de mai multa mem daca e prin retea?  Nu am gasit nicaieri specificat.

2. netboot Mac OS 9.2

Aici foloseste AFP peste TCP/IP (cred) clientul (am vazut cu tcpdump). Din ce am studiat serverul creaza un user dinamic (netboot100) cu o parola aleatoare. I-o rimite clientului care ar trebui s-o foloseasca, insa in logul serverului imi apare login failed.

Din ce vad in acest KB http://support.apple.com/kb/TA23008 9.2 suport AFP peste TCP/IP

3. Incercarea a 3-a (de fapt prima) a fost sa pun CD-ul de Panther pe un HDD USB. Am intrat in Open firmware si am bootat. A aparut ecranul gri cu logo-ul Apple , a aparut spinning wheel , dar apoi a aparut semnul de “interzis”. Am tras eu concluzia ca open firmware stie sa incarce bootloader-ul de pe USB, insa bootloader-ul de Panther nu stie sa incarce kernelul de pe USB.

Sergiu vad ca tu ai bootat de pe usb. Ai bootat cumva Panther sau Tiger doar?

Alte sugestii?
Are rost sa mai dau detalii, loguri ?

Multumesc
Mihai

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05
mihaip - 13 Noiembrie 2009 09:24 PM

...Alte sugestii?...

Schimbă-i unitatea optică!
Se face în 30’ (poți să folosești una împrumutată de la mine dacă locuiești în București).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

1. s-ar putea să facă un ramdisk. Get more ram.

2. OS9 știe AFP versiunea 2 over TCP. 10.5 și 10.6 suportă DOAR versiunea 3.

3. Bootează cu -v . ce fișier ai bootat - ,\\:tbxi sau direct calea către BootX ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Ok, am rezolvat problema. Iata cum:

0. Am pus 512M RAM pe iBook.

1.  Panther tot nu buteaza. Am zis sa incerc Tiger atunci.

2. am facut o imagine NetInstall de Tiger PPC. Imaginea am facut-o pe un Leopard intel, cu System Image Utility 10.4.11 (download free de la apple).

3. am pus imaginea pe un server SL

4. Am boot-at prin retea ibook-ul, insa se bloca cand intra in interfata grafica. Mesajul era ca lipsea nu-s ce driver.

5. Pana la urma am dedus ca imaginea creata de SIU era naspa, asa ca pur si simplu am suprascris imaginea facuta de SIU, cu imaginea originala de Tiger, si totul a mers uns.

Sunt curios daca buteaza Panther daca rescriu imaginea cu imaginea originala.