Airport si ...vecinul meu
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.05.06

azi dimineata cand am vrut sa imi activez leg.internet(baza airport este conectata la celalalt calc)surpriza….langa denumirea retelei mele mai era una straina.E prima data cand apare.Am un vecin alaturi care e programator.Imi explica cineva de ce apare si alt nume de retea?E vina airportului?
Si eu la ce riscuri ma expun daca fac condivisione internet?Am activat condivisiune documente si imprimanta ca sa pot sa lucrez si eu la celalalt calc_imi poate viola cineva drop box?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

O fi reteaua wireless a vecinului. Nu e nimic anormal, probabil ca si reteaua ta apare la el, iar daca nu vrei sa-si bage nasul ar fi bine sa pui ceva parola la acces.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Tudor - 11 Iulie 2006 01:19 PM

O fi reteaua wireless a vecinului. Nu e nimic anormal, probabil ca si reteaua ta apare la el, iar daca nu vrei sa-si bage nasul ar fi bine sa pui ceva parola la acces.

adica?Am parola wireless,este suficient?Daca vreau sa deschid reteaua lui imi zice ca reteaua AirPort selectionata cere o parola de acces.e parloa WEP.Asta nu inseamna ca se colega la airportul meu?E usa in usa cu mine si zidurile sunt din caramida….si el e profesionist ca si voi.Ti se pare ca sunt stupida cand pun asemenea intrebari?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
fadrina - 11 Iulie 2006 01:28 PM
Tudor - 11 Iulie 2006 01:19 PM

adica?Am parola wireless,este suficient?Daca vreau sa deschid reteaua lui imi zice ca reteaua AirPort selectionata cere o parola de acces.e parloa WEP.Asta nu inseamna ca se colega la airportul meu?E usa in usa cu mine si zidurile sunt din caramida….si el e profesionist ca si voi.Ti se pare ca sunt stupida cand pun asemenea intrebari?

Retelele sunt “in aer”. Le va detecta Macul tau pe toate. Conectarea, si implicit schimbul de informatii si de resurse (imprimanta, dropbox), ar trebui restrictionata pentru reteaua ta cu unul dintre protocoalele WEP WPA. Intra in configurarea acces pointului (Airport Admin Utility) si vezi in sectiunea de Security.

E normal ca el o are protejata, de aceea iti cere parola. Atata timp cat si tu ceri parola, n-ai de ce sa-ti faci griji.

p.s. pune cate intrebari vrei, cineva iti va raspunde.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

pe asta ma si bazez…ca cineva imi raspunde sigur.Da am parola wireless.Am intrat unde ai spus si nu am parola.Cum pot sa imi bag parola wep?Cum se genereaza?Am intrat si am citit un articol apropo de parole wep…m-am infricosat-zice ca sunt f.nesigure

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Cu determinare si pricepere orice sistem de securitate poate fi spart. Dar de aici pana la a intra cineva pe reteaua ta e o cale fff lunga.

In general OS X pune o cheita in dreapta campului unde trebuie sa generezi o parola, daca apesi pe ea ati apare un ajutor sa generezi si un masurator de “putere” a parolei alese. Daca nu te descurci asa, uite un widget de ajutor: http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=524

Oricum, noteaza-ti parola undeva chiar daca o salvezi in keychain.

Nu uita ca sunt 2 parole ce-ti trebuie tie: una pentru accesul la configurarea airportului si una pentru accesul la retea, la net. Eu pentru munca am ales WPA, acasa reteaua e free si open. Si am si airtunes on si imprimanta pe bonjour. It’s good to be in the 97th percentile.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
fadrina - 11 Iulie 2006 01:14 PM

azi dimineata cand am vrut sa imi activez leg.internet(baza airport este conectata la celalalt calc)surpriza….langa denumirea retelei mele mai era una straina.E prima data cand apare.Am un vecin alaturi care e programator.Imi explica cineva de ce apare si alt nume de retea?E vina airportului?
Si eu la ce riscuri ma expun daca fac condivisione internet?Am activat condivisiune documente si imprimanta ca sa pot sa lucrez si eu la celalalt calc_imi poate viola cineva drop box?

e normal și, pe măsură ce trece timpul, s-ar putea să vezi tot mai multe! deci, atenție la protecție, parole și celelalate…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
fadrina - 11 Iulie 2006 01:56 PM

Da am parola wireless.Am intrat unde ai spus si nu am parola.

Explică te rog mai detaliat. Ce înseamnă că “ai parolă wireless”? o cere când te conectezi?
Ce înseamnă că nu ai parolă? Nu îţi cere parolă să configurezi base station-ul? e gol câmpul de parolă? Mai multe detalii, eventual screenshot-uri smile

Am intrat si am citit un articol apropo de parole wep…m-am infricosat-zice ca sunt f.nesigure

Securitatea WPA este într-adevăr foarte slabă. Mac-urile şi airport-urile ştiu WPA2, îţi recomand să-l foloseşti. Mai precis, WPA2 personal.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

pe asta ma si bazez…ca cineva imi raspunde sigur.Da am parola wireless.Am intrat unde ai spus si nu am parola.Cum pot sa imi bag parola wep?Cum se genereaza?Am intrat si am citit un articol apropo de parole wep…m-am infricosat-zice ca sunt f.nesigure

Nu te mai înfricoșa atîta și:
- deschide Airport Admin Utility;
- clic pe Configure (sau cum o fi în italiană, Configura oppure Configurazione)
- Alege WAP2 și dă-i o parolă
- airport se va restarta, aștepți și te reconectezi sicuramente

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…