1 din 2
1
Mai mult de 2 partitii cu BootCamp?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.07.06

Salut,
sunt relativ incepator intr-ale mac-ului, tocmai de aceea va pun intrebarea asta, stupida poate pentru unii dintre voi.
Am un MacBook cu intel core duo.
Acum cateva minute am terminat de instalat si windowsul… prin intermediul BootCamp (partitia de win am formatat-o NTFS)
In momentul asta, am 2 partitii… evident. Ceea ce vreau e sa creez inca o partitie (FAT de preferat) pe care sa o vada ambele sisteme de operare.
Este posibil? Si daca da, imi dati voi o solutie… sau un link?
Va multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

de ce vrei asta?
mai simplu e sa ai un hard extern

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

confused pentru ca deja am dat o carca de banuti pe macu asta… si pentru ca nu prea ma mai tin buzunarele pentru un hdd extern smile
In plus… de cand ma stiu nu-mi tin sursele (java si toate cele) pe aceeasi partitie cu sistemul.
Haaai va rog… ajutati-ma si pe mine raspberry macar cu o partitie mica de 5 gigi

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu te sfatuiesc sa faci asa ceva…

la 3.5 milioane, parca nu e chiar asa mult

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Oh daaamn!
In alta ordine de idei…
Daca as sterge partitiile… si as face totul ca la inceput, adica una mare si big pentru mac.
Creez 2 partitii din mac… si dupa aceea instalez bootcamp mai departe?
Hm… aberez?
Nu pot sa cred ca nu exista o solutie… un fel de partition magic, ceva.
Sunt dispus sa risc acum si doar acum… pentru ca e proaspat instalat si nu pierd nici o informatie in caz de esec.
Dar fara un sfat… nu ma apuc nici neam, e ca si cum lucrezi la un calculator fara monitor (pentru mine)
Multumesc totusi pentru promptitudine

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05
bogdans - 11 Iulie 2006 06:47 PM

Va multumesc anticipat.

Aici: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303597 spune ca nu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc.
chiar cu cateva minute inainte am intrat si eu acolo…
din pacate nu merge… (spun ei wink )
oricum eu mai sap
daca aflu postez un topic mare, poate mai ajuta pe cineva

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

PartitionMagic de sub windows, micsorezi partitia de windows si mai adaugi una in spatiul facut liber ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu cred ca o sa-i mearga, pentru ca Partition Magic o sa vrea un restart ca sa partitioneze, moment in care ceva imi spune ca o sa-i dea cu virgula… smile

Dar oricum - incercarea moarte n-are.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
bogdans - 11 Iulie 2006 06:47 PM

Salut,
sunt relativ incepator intr-ale mac-ului, tocmai de aceea va pun intrebarea asta, stupida poate pentru unii dintre voi.
Am un MacBook cu intel core duo.
Acum cateva minute am terminat de instalat si windowsul… prin intermediul BootCamp (partitia de win am formatat-o NTFS)
In momentul asta, am 2 partitii… evident. Ceea ce vreau e sa creez inca o partitie (FAT de preferat) pe care sa o vada ambele sisteme de operare.
Va multumesc anticipat.

Boot Camp (beta) nu permite așa ceva. Recunosc faptul că, acum vreo 2 luni cînd am testat un macmini intel, am uitat să testez dacă se poate împărți hdd-ul în 2: una mac hfs+, alta dos; apoi din aia hfs+ mai tai una pt windows. Dar cred că merge:
- Refaci instalarea cu dvd-ul de mac os x, iar înainte de toate cele, treci pe disk Utility, faci 2 partiții, una hfs+ a doua tot hfs+ (necitibil din Windows) sau DOS (citibil din ambele, cu unele limite dacă vrei să pui acolo fișiere tipice cu resurse); în cazul tău, faci varianta b.
- instalezi pe prima mac os x
- după asta, treci pe bootcamp și pe prima o mai tai în două, ca să pui windows; acum ai deja 3 partiții, deoarece prima a fost tăiată în două de bootcamp.

Te cam joci cu sistemele… dar cred că va merge, deși nu e specificat expressis verbis în documentație.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Intrebarea e: la ce mama naibii ii mai trebuie inca un FAT 32? Cred ca sînt obisnuinte de windozer!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 12 Iulie 2006 07:30 AM

Intrebarea e: la ce mama naibii ii mai trebuie inca un FAT 32? Cred ca sînt obisnuinte de windozer!

În mod normal nu-i trebuie, dar să imaginăm scenariul următor: are omu’ 2 sisteme de operare și are nevoie de o partiție read-write (alta decît cea de sistem) unde să-și pună fișiere utilizabile și din mac os x și din win; asta se poate face fie cu un hdd extern fie cu o partiție dos citibilă de ambele sisteme. în acest caz, dacă nu are hdd extern, nu se poate decît în modul descris, adică face 2 partiții cu disk utility (una hfs+, cealaltă dos), pe prima pune mac os x, apoi cu bootcamp o taie pe prima în două să pună win xp. acum deja are 3 partiții, unde a doua inițială a devenit a treia după giumbușlucurile cu bootcamp.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
iaru - 12 Iulie 2006 07:30 AM

FAT32 e intr-adevar cea mai proasta alegere, asta daca vrei sa instalezi pe ea un sistem. Dar este singura solutie in cazul asta din moment ce vreau sa scriu si sa citesc cu ambele sisteme. Imi cer scuze ca-l dublez deja pe Cattus.
E adevarat ca mare parte din timp am lucrat pe windows… iar trecerea pe mac am facut-o de curand, dar faptul ca am nevoie de ambele sisteme nu e simpla obisnuinta.

Cattus Thraex - 12 Iulie 2006 10:26 AM

În mod normal nu-i trebuie, dar să imaginăm scenariul următor: are omu’ 2 sisteme de operare și are nevoie de o partiție read-write (alta decît cea de sistem) unde să-și pună fișiere utilizabile și din mac os x și din win; asta se poate face fie cu un hdd extern fie cu o partiție dos citibilă de ambele sisteme. în acest caz, dacă nu are hdd extern, nu se poate decît în modul descris, adică face 2 partiții cu disk utility (una hfs+, cealaltă dos), pe prima pune mac os x, apoi cu bootcamp o taie pe prima în două să pună win xp. acum deja are 3 partiții, unde a doua inițială a devenit a treia după giumbușlucurile cu bootcamp.

O sa incerc astazi sa fac 2 partitii hfs+ inainte de instalarea OS X. Dar singura sansa sa functioneze, este ca dupa instalare,... OSX-ul sa nu vada decat o singura partitie. Altfel bootcampul n-o sa vrea. Apple spune clar asta pe site-ul lor.
E chiar aiurea toata treaba asta. Sunt sigur insa ca prima versiune stabila de bootcamp nu va mai avea problemele astea. Face parte din noua politica apple, care sincer ma dezamageste.

In alta ordine de idei… numai cuvinte de lauda pentru macbookul meu. Dupa mici probleme cu remaparea tastei “delete” si click-ul dreapta, pot sa spun un singur lucru: windowsul zburda ca un copil al strazii in casa unei familii adoptive cu bani. Alta descriere n-am gasit.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Vezi ca am impresia ca a aparut de curand o noua versiune de Boot Camp. Poate ajuta…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

Eu am luat ieri versiunea 1.0.1 beta
Dar ai dreptate… acum imi da la download 1.0.2
Sa ma uit putin in what’s new.
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bogdans - 12 Iulie 2006 03:33 PM

Eu am luat ieri versiunea 1.0.1 beta
Dar ai dreptate… acum imi da la download 1.0.2
Sa ma uit putin in what’s new.
Multumesc

Da, azi noapte, Apple a postat o versiune nouă a Bootcamp. În instrucțiunile de la Bootcamp precedent nu spune că mac os x nu vede 2 partiții, ci că - pt a instala win xp pe un macintel - TREBUIE să faci partiție cu Bootcamp și asta pt că cd-ul winxp nu va citi o partiție DOS făcută cu Disk Utility, pe cînd Bootcamp o va pregăti ca C:/ pt a fi văzută de win xp cd. Probat, testat, lucrat, merge.
Oricum, merită încercat, eu cred că va merge. Dacă nu, înapoi la o unică partiție, pe care o rupi apoi cu Bootcamp.

Semnătură 

1 din 2
1