Grecia ramane cea mai ieftina si frumoasa .Am stat 9 zile .M-a costat 89 de euro cazarea si cam 150 de euro mancarea ,transportul 2 mil. A fost foarte frumos si foarte avantajos.
stiu ca asta nu apartine de site dar stiti si voi un loc unde ar fi cel mai bine sa plec in concediu(preferabil ieftin)
în vîrf de munte, la prici, ieftin.
peste hotare, Bulgaria - disprețuită de majoritatea românilor - poate fi o opțiune; mă bate gîndul să văd Balcicul; își recomand Veliko Tărnovo o zi (cam 3-4 ore de la Giurgiu), apoi 3-4 zile în est, Balcic - zona Varna sau altceva.
Slovenia - o bijuterie, dar mai scump; Croația nu e deloc de aruncat;
...
Nu am avut timp sa vad Veliko Tarnovo cand am trecut prin Bulgaria, dar toata lumea zice ca e superb. Si cred ca e, mai ales ca e in patrimoniul UNESCO. (Chiar ma gandeam la un moment dat sa vizitez tarile dupa lista UNESCO; nu dai gres cu asta.)
Nu am avut timp sa vad Veliko Tarnovo cand am trecut prin Bulgaria, dar toata lumea zice ca e superb. Si cred ca e, mai ales ca e in patrimoniul UNESCO. (Chiar ma gandeam la un moment dat sa vizitez tarile dupa lista UNESCO; nu dai gres cu asta.)
Ideea era că muți români, unde snobismul e pe primul loc, ignoră locuri frumoase aflate la doi pași. Bulgaria e amărîtă, mai amărîtă decît noi, dar indiscutabil frumoasă pe alocuri. (eu am descoperit-o rătăcindu-mă în drum spre est, spre Jambol, dar rătăcitul ăsta a fost OK). La Balcic n-am ajuns, dar îmi propun să ajung în vara asta.
Grecia ramane cea mai ieftina si frumoasa .Am stat 9 zile .M-a costat 89 de euro cazarea si cam 150 de euro mancarea ,transportul 2 mil. A fost foarte frumos si foarte avantajos.
Cine a zis că nu e frumos în Grecia? Păi le-au dat zeii un peisaj mirific, acum vreo 3 mii de ani, neavînd ce face, au construit tot felul de temple vizibile și azi. Păi și fără să faci nimic curg milioane de turiști anual să vadă minunile astea.
eu am fost anul trecut cu 170 euro cazare si cu demipensiune si cu niste excursii (6 nopti) si cu 2 mil drumu
Eu anul trecut am fost cu familia (4 persoane + fetița de 5 ani, dar ea a fost gratis) în Cehia, am stat 3 zile în Moravia și 2 zile la Praga la 18 euro/cap cu 3 mese în Moravia, în munți, și 19 euro/cap la Praga cu mic dejun. totul a costat 600 euro, inclusiv benzina (inclusiv rătăcitul prin Budapesta, cu nebunia aia a lor de coduri rutiere, unde afli dacă ești pe drumul bun după ce reușești să ajungi pe drumul bun).
Alții știu să facă turism adevărat mai bine decît grecii, chiar dacă nu au peisajul ăla mirific dat de zei și de strămoșii lor de acum trei milenii.
Pe mine mă înnebunește de-a dreptul sintagma „potențialul turistic al României”. Păi dacă vine străinul și vede că, în condiții mai proaste decît în Europa Centrală, plătește de 3-5 ori mai mult, de ce să vină?! Găsiți-mi și mie un (mini-)hotel / cabană în munți, dar la asfalt, unde, cu 18 euro/zi, am cameră pat dublu + duș + televizor + cele 3 mese? Să zicem ceva gen zona Predeal-Sinaia-Izvoru Rece sau oriunde altundeva…
Găsiți-mi și mie un (mini-)hotel / cabană în munți, dar la asfalt, unde, cu 18 euro/zi, am cameră pat dublu + duș + televizor + cele 3 mese? Să zicem ceva gen zona Predeal-Sinaia-Izvoru Rece sau oriunde altundeva…
In primavară am stat la Arieşeni, în Apuseni, la vila Vank. Am plătit 700.000/zi pe o cameră cu 3 locuri. Baie, duş, avea şi televizor dar nu prindea decât TVR1. Mesele separat, luate tot acolo, dar la preţuri decente. Zona e frumoasă, pe malul Arieşului, pădure în toate părţile, la şosea. De acolo se pot face drumeţii în zonă, obiectivul cel mai renumit fiind gheţarul Scărişoara.
Găsiți-mi și mie un (mini-)hotel / cabană în munți, dar la asfalt, unde, cu 18 euro/zi, am cameră pat dublu + duș + televizor + cele 3 mese? Să zicem ceva gen zona Predeal-Sinaia-Izvoru Rece sau oriunde altundeva…
In primavară am stat la Arieşeni, în Apuseni, la vila Vank. Am plătit 700.000/zi pe o cameră cu 3 locuri. Baie, duş, avea şi televizor dar nu prindea decât TVR1. Mesele separat, luate tot acolo, dar la preţuri decente. Zona e frumoasă, pe malul Arieşului, pădure în toate părţile, la şosea. De acolo se pot face drumeţii în zonă, obiectivul cel mai renumit fiind gheţarul Scărişoara.
Am reținut. Cum am rude la Oradea, pare deja o destinație tentantă. Dă-mi un nr tel, dacă ai. chiar m-aș duce.
Am notat si eu. Eu am dormit in cort cand am fost ultima data la Scarisoara. Alternativa era sa dorm cu mult mai multe vietati decat eu si consoarta… Asta era acum vreo 7 ani.
Puteti gasi niste adrese (si nu numai) interesante de pensiuni din Romania pe http://www.ruraltourism.ro
Oricum, locul meu de inima ramane Maramuresul (scuze Tudor, Bucovina e in pozitia 2 - poate pentru ca e mai departe, si devinea prea kitch de moderna in anumite locuri - vezi Sucevita, de pilda…
Din pacate kitsch-ul patrunde peste tot, inclusiv in Maramures, pe care l-am batut in lung si-n lat in aprilie anul asta, si mi-a cam pierit imaginea aia feerica pe care o aveam (cu mici exceptii). N-am auzit nicaieri, dar nicaieri frumoasele cantece populare maramuresene. Doar manele, ce altceva? Marea mea dezmagire au fost pensiunile. Am incercat sa stam in Botiza pe la asa-zise pensiuni, care in realitate erau niste case unde erai primit sau nu in functie de ce treburi aveau proprietarii la ora aia. La una din ele ni s-a spus ca “doamna e la Sighet”, la alta se uitau la noi ca la niste cazuti din luna, ca deh, “turisti in aprilie??”. Pana la urma am stat in Viseu la un hotel in toata regula, si am jurat ca niciodata nu o sa mai incerc turismul rural in Romania.
Si-n Bucovina la fel. In locul caselor traditionale albe au aparut tot felul de mastodonti portocalii si roz. Trist.
Este principala vina a primariilor (incompetenta in acordarea autorizatiilor), dar si a “legii lui om”. Intr-adevar, Botiza se cam pierde azi din cauza noilor constructii. De fapt, cunosc bine problema: gazdele sunt in impas si datorita turistilor: strainii vin sa descopere autenticitate, traditii, in timp ce majoritatea romanilor vor gresie, termopane, bref, o vila luxoasa la tara, unde sa traga cate un chef monstru, departe de ochii lumii “civilizate” de la orase”. Iar gazdele sunt prinse la mijloc.
Chiar si cu mancarea, sunt multi romani care comanda ca la restaurant. Si, evident, de multe ori, nu iese chiar ce au mancat ei la oras. Habar nu au ce bune pot fi niste bucate cu nume anost, pregatite de o gazda din Poienile Izei sau Moldovita.