Mi-am pus si eu Parallels, pe care am instalat WinXp sp2. OK. Merge mult mai bine decat m-as fi asteptat. Un singur lucru nu stiu. Cum sa fac sharing intre el si sistemul gazda (Tiger)? Solutia hdd extern exclusa. Am infipt un memory stick intr-unul din porturile USB 2.0, OSX l-a montat imediat, dar winxp de sub parallels i-a detectat, dar nu a putut sa-l monteze.
As vrea o solutie prin retea daca se poate, dar nu ma prea pricep la retelistica.
vezi ca in fereastra cu optiuni pentru imagine din Parallels ai “Shared Folders”. alea o sa le vezi pe desktop-ul din window$ ca"Parallels Workstation Shared Folders” si in acel folder, o sa fi folderele specificate din optiunile Parallels-ului
hai sa lamurim pentru totdeauna treaba asta cu BootCamp.
el are DOAR doua functii:
- partitionarea hdd fara pierdere de date si cu posibilititatea de “undo”
- scrierea unui cd cu drivere pentru windows
ATAT! nu se joaca nimeni in/pe/sub/deasupra bootcamp, pentru ca el e un soft amarat.
Marea schimbare a venit prin firmware update-ul din aprilie, ce permite boot-ul de pe hdd/cd non “efi aware”.
ca sa va convingeti ca asa e, radeti tot ce e pe hard-disc, eventual il scoateti din calculator, il inlocuiti etc. si apoi varati cd-ul cu windows xp. o sa mearga bubita instalarea (daca mai aveti pe ce s-o faceti). la fel si cu linux, *bsd etc.
Nu cred ca cineva s-a referit la modul de a juca prin Boot Camp NFS sau mai stiu eu ce…
L-au ‘numit’ asa pt. a face diferenta intre Parallels si nativ boot, nu?
Nu cred ca cineva s-a referit la modul de a juca prin Boot Camp NFS sau mai stiu eu ce…
L-au ‘numit’ asa pt. a face diferenta intre Parallels si nativ boot, nu?
Corect! De ce sa scrii kilometri de fraze ca, dupa Boot camp instalezi Win, drivere etc si apoi jocuri?
E clar ca Parallels nu are inca sustinere 3D. In rest e beton!
Dupa cate vad, Parallels este rescris si codat dupa VMware. Si ca sa migrez un pic spre periferia topicului, s-ar parea ca viitorul 10.5 nu va rula programe Windows, doar Windows prin Boot Camp (cine isi va instala). http://www.macworld.com/news/2006/07/07/windowsmac/index.php
Pai dacă stăm să ne gândim, în ciuda zvonurilor şi a aşteptărilor, era logic că Apple nu o să introducă în 10.5 Leopard un sistem de “virtualizare”, cu ajutorul căruia să poţi rula programe Windows fără să instalezi Windows. Motivul: Apple nu are nici un interes să se pună rău cu Microsoft. Aşa că au preferat să promoveze dual-boot cu BootCamp şi soluţia Parallels.