Internet connection sharing intre windoz si OSX?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.07.06

Salutare din nou,
dupa problema cu partitiile (pe care n-am rezolvat-o inca) a mai aparut una:
Acasa am un desktop pe windows cu 2 placi de retea. Una-i cu netul din bloc si fac internet connection sharing catre cealalta. Pe un alt calculator client cu windows ma conectez fara probleme. Pe client cu MAC OS X nu vrea deloc, cu toate ca setarile de ip, gateway si dns sunt corecte.
confused
Exista o alta posibilitate de a-mi share-ui conexiunea? Alte setari sau alt soft pentru “internet connection sharing”?
N-aveti idee cata urã am pe microshiftu’ asta de kko….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
bogdans - 13 Iulie 2006 03:20 AM

Salutare din nou,
dupa problema cu partitiile (pe care n-am rezolvat-o inca) a mai aparut una:
Acasa am un desktop pe windows cu 2 placi de retea. Una-i cu netul din bloc si fac internet connection sharing catre cealalta. Pe un alt calculator client cu windows ma conectez fara probleme. Pe client cu MAC OS X nu vrea deloc, cu toate ca setarile de ip, gateway si dns sunt corecte.
confused
Exista o alta posibilitate de a-mi share-ui conexiunea? Alte setari sau alt soft pentru “internet connection sharing”?
N-aveti idee cata urã am pe microshiftu’ asta de kko….

- n-ai rezolvat-o fiindcă nu a mers sau fiindcă nu ai făcut ce ți-am sugerat?
- la a doua chestiune n-ar trebui să fie probleme deloc, ai greșit ceva.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Tre’ sa recunosc, Cattus, ca astazi n-am mai avut timp de teste. A trebuit sa pregatesc un modul de administrare pentru un site si bla bla bla… deci n-am incercat. Cu toate astea va sunt recunoscator, si promit sa fiu baiat cuminte si sa nu ma las pana nu-mi rezolv problema.
La faza cu share-u… uite ma uit chiar acum peste setari, si crede-ma!... umila-mi fiintza nu crede sa fi gresit cu ceva :(

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bogdans - 13 Iulie 2006 04:22 AM

Tre’ sa recunosc, Cattus, ca astazi n-am mai avut timp de teste. A trebuit sa pregatesc un modul de administrare pentru un site si bla bla bla… deci n-am incercat. Cu toate astea va sunt recunoscator, si promit sa fiu baiat cuminte si sa nu ma las pana nu-mi rezolv problema.
La faza cu share-u… uite ma uit chiar acum peste setari, si crede-ma!... umila-mi fiintza nu crede sa fi gresit cu ceva :(

păi dacă n-ai mai făcut nimic cum să se partiționeze singur?
la a doua chestiune nu e clar de ce nu ar merge, vezi ce ai greșit…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Cattus Thraex - 13 Iulie 2006 04:26 AM

păi dacă n-ai mai făcut nimic cum să se partiționeze singur?
la a doua chestiune nu e clar de ce nu ar merge, vezi ce ai greșit…

smile La prima chestiune mi-am facut mea culpa

La a doua… uite… fac acum un screenshot la PC, iar maine cand ajung la job (ca doar acolo-mi merge netul pe mac) voi atasa si screen-ul de mac.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Hm… voi vedeti attachment-ul ?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

il vedem, e frumos.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO

Da’ de ce nu-l lasi pe domnu’ OS X sa ia net Automatic? Stai sa il bibilesti atata degeaba…
Eu cand am facut retea pe FireWire intre 2 Mac-uri (si un pisi, nu eu l-am configurat deci nu se pune smile ) am pus si serverul (cel ce lua net prin Ethernet si dadea prin FireWire) si slave-ul (cel ce lua net prin FireWire) in Automatic si a mers brici! wink

PS: Pt asta, te duci in mar-u’ albastru si la Location selectezi Automatic! wink
Sau Sistem Preferences -> Network -> (Network Port Configurations -> Built-In Ethernet, in cazul de fata) -> si ai sus Location wink pui Automatic.

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iBAM - 13 Iulie 2006 05:18 AM

Da’ de ce nu-l lasi pe domnu’ OS X sa ia net Automatic? Stai sa il bibilesti atata degeaba…
Eu cand am facut retea pe FireWire intre 2 Mac-uri (si un pisi, nu eu l-am configurat deci nu se pune smile ) am pus si serverul (cel ce lua net prin Ethernet si dadea prin FireWire) si slave-ul (cel ce lua net prin FireWire) in Automatic si a mers brici! wink

PS: Pt asta, te duci in mar-u’ albastru si la Location selectezi Automatic! wink
Sau Sistem Preferences -> Network -> (Network Port Configurations -> Built-In Ethernet, in cazul de fata) -> si ai sus Location wink pui Automatic.

Pe automatic ar fi prima opțiune, dar dacă omu’ vrea setare manuală?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ce nu-mi place mie la toate setarile alea este DNS: 192.168.0.1
Ai server DNS pe computerul tau?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nope… dar l-am pus sa fie smile)
Pe clientul de windows nu e setat, dar m-am gandit ca-l vrea OS X-ul

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pai de aia nu-ti merge, ca OS X chiar vrea un DNS valabil. Pune DNS-ul de la providerul tau, sau pune totul pe DHCP.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc baieti. Acum merge. DNS-ul providerului trebuia.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bogdans - 13 Iulie 2006 01:14 PM

Multumesc baieti. Acum merge. DNS-ul providerului trebuia.

am bănuit eu că te-ai apucat să pui acolo aiurea… în mod normal, merge din prima, fără nici o setare, cu DHCP

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

in orice caz.. daca era mai suparata treaba, trebuia sa te uiti si dupa MAC address.

eu cel putin in reteaua mea asa fac setarile pe IP.. dupa mac address.

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

‹‹ Help      Reinstalare Mac OS X ››