In urma cu cateva luni, mai precis in februarie am achizitionat un aparat foto digital Canon EOS 1000D. S-a potrivit de minune cu MBP-ul meu pana cand a aparul Snow. Dupa upgrade au aparut problema imposibilitatii de a descarca pozele din aparat in MBP; incompatibilitate pe care am gasit-o aici: http://snowleopard.wikidot.com/. am renuntat la Snow shi l-am pus inpoi pe Leo. intrebarea mea este, a mai intalnit cineva aceasta problema shi daca da, cum a rezolvat-o. linkul upgrade-ul pe care il dau ei, l-am urmat, numai ca sa ma risc din nou instaland Snow shi din nou sa am aceeasi problema, parca nu-mi vine atata timp cat ei nu precizeaza daca au rezolvat sau nu problema…..
In urma cu cateva luni, mai precis in februarie am achizitionat un aparat foto digital Canon EOS 1000D. S-a potrivit de minune cu MBP-ul meu pana cand a aparul Snow. Dupa upgrade au aparut problema imposibilitatii de a descarca pozele din aparat in MBP; incompatibilitate pe care am gasit-o aici: http://snowleopard.wikidot.com/. am renuntat la Snow shi l-am pus inpoi pe Leo. intrebarea mea este, a mai intalnit cineva aceasta problema shi daca da, cum a rezolvat-o. linkul upgrade-ul pe care il dau ei, l-am urmat, numai ca sa ma risc din nou instaland Snow shi din nou sa am aceeasi problema, parca nu-mi vine atata timp cat ei nu precizeaza daca au rezolvat sau nu problema…..
Nu pot testa exact acest caz, dar destul de multe periferice/aparate foto/webcam-uri etc. au avut și încă au probleme cu SL. De ex., HP are deja destule modele de imprimante pt care nu mai oferă drivere. Producătorul ce zice? În mod normal, pe site-ul Canon ar trebui să scrie ceva despre (in)compatibilitate, ai căutat?
Dacă în linkul ăla scrie că s-a rezolvat problema compatibilității cu SL, eu zic că băieții ăia nu fac glume proaste, probabil chiar așa este!
[ Modificat: 28 Noiembrie 2009 09:51 PM de Cattus Thraex ]
nu prea zice mare lucru in afara de : http://software.canon-europe.com/software/0033266.asp?model=... zice ca doar un update , dara daca te uiti la compatibilitatea softului nu zice nimika de 10.6..din nefericire. totushi mai caut…..poate, vor rezolva intr-un fel problema. imi e oftica sa stau cu Snow in sertar…...
nu prea zice mare lucru in afara de : http://software.canon-europe.com/software/0033266.asp?model=... zice ca doar un update , dara daca te uiti la compatibilitatea softului nu zice nimika de 10.6..din nefericire. totushi mai caut…..poate, vor rezolva intr-un fel problema. imi e oftica sa stau cu Snow in sertar…...
Eu am stat cu SL pe o partiție externă pînă cînd am văzut că merge scannerul și merg imprimantele, toate HP. Inițial, doar scannerul avea driver compatibil, apoi HP D2400, apoi și P1005. Cînd totul a fost gata și am văzut că nu mai am impedimente, l-am pus pe calculatorul principal.
Cum sper că ai un disc extern de backup, îl poți folosi în acest scop, eventual făcînd o partiție, să zicem de 20-30 GB pt teste (SL ocupă cam 8 GB instalare de bază cu aplicațiile sale).
da. am disk extern, iar ideea e destul de buna. o sa ma apuc de treaba, insa sper sa rezolve baietii de la Canon mai repede cu driverele. multumesc de idee.
da. am disk extern, iar ideea e destul de buna. o sa ma apuc de treaba, insa sper sa rezolve baietii de la Canon mai repede cu driverele. multumesc de idee.
Dacă e un model relativ nou, o rezolvă. Dacă nu, nu se știe, nu e nicio regulă. toți producătorii vor să-și vîndă produse noi, în care investesc pt cercetare. Nu cred că e cazul tău, dar – ca principiu - orice nou sistem lansat are nevoie de cîteva luni pt ca și ceilalți producători să-i aducă driverele la zi.
Am si eu tot CANON 1000D si nu am nici o problema cu el pe SL. Imi descarca foarte bine pozele si in EOS utility si in iPhoto. Probabil ca sunt mai norocos cu varianta mea de soft. Nici aparatul foto, nici Mac-ul si nici SL nu sunt luate din Romania. E posibil sa fie se asta un criteriu?
Am si eu tot CANON 1000D si nu am nici o problema cu el pe SL. Imi descarca foarte bine pozele si in EOS utility si in iPhoto. Probabil ca sunt mai norocos cu varianta mea de soft. Nici aparatul foto, nici Mac-ul si nici SL nu sunt luate din Romania. E posibil sa fie se asta un criteriu?
Poate ar trebui să vă întîlniți.
„nici Mac-ul si nici SL nu sunt luate din Romania. E posibil sa fie se asta un criteriu?” Ha, ha, ha… voi rîde pînă-n seară.
Weekend plăcut.
cum descărcai tu pozele în calculator?
macul nu vede aparatul ăla ca un hard separat?
ai încercat să deschizi disk utility după ce ai conectat aparatul foto la mac?
nu e vorba de criteriu…
poate doar a făcut niște setari fără să știe bine, dar ar trebui ca să vadă aparatul foto ca un device extern
de ce razi?
am intrebat si eu ca omu
am incercat sa dau o solutie.
Am rîs, concret, de „nici Mac-ul si nici SL nu sunt luate din Romania. E posibil sa fie se asta un criteriu?” Păi cum să nu rîd? Scuze, dacă te-am jignit cumva, dar mai trag un rînd de rîs după masă.
Canonul nu monteaza cardul pe desktop. Ar fi bine de stiut cum descarca pozele, poate eos utility nu este compatibil dar Image Capture si iPhoto le descarca sigur. 40D merge, slabe sanse spre nule sa aibe 1000d-ul ceva diferit la partea asta de transfer.
cum descărcai tu pozele în calculator?
macul nu vede aparatul ăla ca un hard separat?
ai încercat să deschizi disk utility după ce ai conectat aparatul foto la mac?
de descarcat a fost foarte simplu. canon vine nu un soft care se cheama EOS Utility. dupa upgrade softul nu se mai autolansa… iar aparatul se bloca. acum cu Leo din nou, shi a revenit la normal