Reinstalare Mac OS X
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.10.05

Hallo Welt!

Un prieten de al meu a primit un Mac G4 cu tot cu monitor. Are pe el o varianta de Mac OS X Server. Nu se poate trece de ecranul de login de retea. Din nefericire, precedentul proprietar a murit astfel incat nu se mai poate obtine parola. Nici CD/DVDurile de instalare nu sunt disponibile. Nu au fost gasite printre lucrurile fostului proprietar.

Am incercat metoda cu apasarea tastei Shift dar… nici un rezultat… un ecran gri.

Ce este de facut intr-o asemenea situatie?

Multumesc!

Semnătură 

iMac G3 Blueberry 350 Mhz / 384 MB RAM / 40 GB HDD / Mac OS 10.4.8 si sunt mandru de el
Barton 2,08 Ghz / 1 GB RAM / 160 GB HDD / WinXP SP2 si de el sunt mandru

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Faci rost de un Mac OS X si instalezi totul pe curat (daca nu mai vrei sa recupereze date de pe el).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Facut asta… descarcat Mac OS X (as cumpara CDul dar cel mai apropiat Mac Gallery e la vreo 200 Km distanta) si de pe eBay nu pot cumpara ca nu am carte de credit. Sub Windows am descarcat un fisier .zip care se numeste Mac OS X v10.4 Tiger J DVD (2.63GB).iso.1 si dupa extragere am gasit doua fisiere de 1,32 Gb fiecare, dar care nu erau denumite ca avand extensia .iso . le-am redenumit, Nero a scris DVD din imagine fara nici o eroare, apoi am bagat DVDul in Mac. Boot-ul este acelasi cu diferenta ca imediat dupa sunetul de sturt-up da eject la DVD drive si apoi il trage inapoi si tot asa ajungand pana la ecranul de login… Nu am cum sa verific DVDul deoarece Windows imi spune ca nu poate citi acel DVD iar la proprietati imi indica 0 bytes… Pe DVD se vede clar ca a fost inscriptionat, dar ti-am zis cum se comporta cand il bag in DVDROMul de pe Mac.

Am apasat CTRL+Y si mi-a aparut acel Open Firmware cu urmatorul continut:

USER-ABORT

Apple PowerMac3, 1 4.2.8f1 BootROM built on 10/11/01 at 14:12:47
Copyright 1994-2001 Apple Computer, Inc.

Welcome to Open Firmware, the system time and date is: ...........

To continue booting, tipe “mac-boot” and press return.
To shut down, type “shut-down” and press return.

ok
0 >_

In afara de apasarea tastei Shift mai exista si alta metoda de safe mode booting?
Exista cumva vre-o imagine de CD cu unelte de diagnostic si repair pe care sa o pot descarca sub Windows si apoi sa pot umbla prin Mac?
G4 are cumva posibilitatea resetarii ... CMOSului?

Multumesc

Semnătură 

iMac G3 Blueberry 350 Mhz / 384 MB RAM / 40 GB HDD / Mac OS 10.4.8 si sunt mandru de el

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Am gasit ceva aici… http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=2238 . Poate fi o rezolvare?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

e cam complicat, de ce nu gasesti tu pe cineva apropriat de tine sa discutati? unde stai, la profil nu ai completat nimic?

prin “(as cumpara CDul dar cel mai apropiat Mac Gallery e la vreo 200 Km distanta)” te refereai de fapt la un magazin apple?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

da… un magazin Apple.

Schweinfurt, DE
Ar trebui sa merg ori la Munich, ori la Frankfurt…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 03.01.06

Cele doua fisiere fara nume e posibil sa fie rar sau zip.Incearca sa le redenumesti asa si e posibil sa-ti extraga un singur fisier iso. Ok,acum,din cate imi amintesc windows nu stie sa scrie si sa citeasca cd-uri si imagini de cd-uri (dvd-uri) facute sub MAC (doar daca e selectata optiunea hybrid).
Am trecut printr-o situatie asemanatoare si am instalat MAC OS X pe un PC (versiune neoficiala) si asa am scris DVD-ul cu Tiger.

Tiger e in doua vrsiuni , 1 X DVD sau 4 X CD. In nici un caz doua imagini.
Daca mai ai nevoie de ajutor ,ask.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Multumesc mult.

M-am mai documentat :) si acum descarc Mac OS X Tiger Install DVD.dmg cu o marime de 4.38 Gb si am inteles ca exista acel dmg2iso pentru a putea inscriptiona DVDul folosind PCul. Daca cineva stie metode alternative… sa imi spuna si mie va rog. Sa vedem ce imi iese… maine va anunt rezultatul experimentelor :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

prima incercare am facut-o cu TransMac… nimic
apoi am descarcat o versiune de Mac a UbuntuLinux… boot-ul live merge.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ma bag si eu!
1. Nu e nevoie de reinstalare. Cu Discul de boot poti sterge parola initiala. Mai ales daca vrei sa folosesti programele instalate.
Daca nu,
2. E o optiune in Nero care poate scrie discuri de mac. (Nu stiu cum). Imaginile pe care le dadusesi jos mai inainte contineau installurile hakuite pt PC (necompatibile pe mac)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 03.01.06

Transmac nu te ajuta la treaba asta,doar citeste partitiile de MAC ...
Optiunea din nero scrie discuri hybrid,nu stiu daca si imaginea.
Eu am scos o versiune hackuita ptr PC , am instalat-o pe PC si de acolo cu DiskUtility am montat si ars un DMG cu Tiger.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

pana la urma buba era alta… desi e un fisier dmg de 4,38 GB nu este… imaginea DVD de install. Acum am descarcat IsoBuster si la un Explore simplu… sunt 5 imagini in acel fisier dmg… pe care acum trebuie sa le iau sistematic. IsoBuster spune ca le poate trece el pe CDuri in format Mac. Pana una alta am dat install la Ubuntu de care vorbeam si nu au fost probleme la instalare, vine cu driveri de G4 asa ca pana una alta… calculatorul e utilizabil. acum incerc sa scriu imaginile din acel dmg sa vad ... :)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Gasit .iso Panther CD 1. seederului recompensa. rezolvat problema… nu a fost afectata imaginea si Nero nu a schitat nici un gest la scrierea ei :)

Semnătură