Facut asta… descarcat Mac OS X (as cumpara CDul dar cel mai apropiat Mac Gallery e la vreo 200 Km distanta) si de pe eBay nu pot cumpara ca nu am carte de credit. Sub Windows am descarcat un fisier .zip care se numeste Mac OS X v10.4 Tiger J DVD (2.63GB).iso.1 si dupa extragere am gasit doua fisiere de 1,32 Gb fiecare, dar care nu erau denumite ca avand extensia .iso . le-am redenumit, Nero a scris DVD din imagine fara nici o eroare, apoi am bagat DVDul in Mac. Boot-ul este acelasi cu diferenta ca imediat dupa sunetul de sturt-up da eject la DVD drive si apoi il trage inapoi si tot asa ajungand pana la ecranul de login… Nu am cum sa verific DVDul deoarece Windows imi spune ca nu poate citi acel DVD iar la proprietati imi indica 0 bytes… Pe DVD se vede clar ca a fost inscriptionat, dar ti-am zis cum se comporta cand il bag in DVDROMul de pe Mac.
Am apasat CTRL+Y si mi-a aparut acel Open Firmware cu urmatorul continut:
USER-ABORT
Apple PowerMac3, 1 4.2.8f1 BootROM built on 10/11/01 at 14:12:47
Copyright 1994-2001 Apple Computer, Inc.
Welcome to Open Firmware, the system time and date is: ...........
To continue booting, tipe “mac-boot” and press return.
To shut down, type “shut-down” and press return.
ok
0 >_
In afara de apasarea tastei Shift mai exista si alta metoda de safe mode booting?
Exista cumva vre-o imagine de CD cu unelte de diagnostic si repair pe care sa o pot descarca sub Windows si apoi sa pot umbla prin Mac?
G4 are cumva posibilitatea resetarii ... CMOSului?
Multumesc