‘Malware Could Grab Data From Stock iPhones’
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

http://it.slashdot.org/story/09/12/04/0413235/Malware-Could-Grab-Data-From-Stock-iPhones?art_pos=4

Cititi mai ales postul lui ‘SeriousCallersOnly’

Poate comenteaza si cineva de pe la noi.. un programator care chiar se pricepe.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Rezumat (ce am inteles eu): o aplicatie instalata pe iPhone ar putea sa aiba acces la o gramada de date personale: numere de telefon, adrese de email, browsing history, etc.

Asa, si? E ca si cum ai zice ca un invitat la mine in casa ar putea sa ia de pe dulap ce factui am platit, carnetelul cu contacte, etc. Credeam ca zice ca o aplicatie de pe net ar putea sa faca asta. Sigur, asa cum un instalator care-l platesc poate avea acces la tevile din casa mea si sa vada ce life-style am, asa ar putea sa o faca si un hot. Totusi de aia am usa incuiata. Credeam ca zice autorul ca usa e descuiata. Stiam si eu ca am obiecte de valoare in casa. E natural ca cine e in casa sa aiba acces la ele. De aia nu deschid usa oricui.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu cred ca apple macar atata lucru face, sa verifice daca o aplicatie pe care o baga ei in store trimite ceva date nedorite pe un server. singurul pericol care-l vad e sa-mi ia adresele de mail si sa-si faca o baza de date pentru spam.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.02.07

si uite asa mai pica un argument impotriva jailbreakului.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

E mai veche problema asta.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”