cu astea gata, ai scapat de obsesia compresiei, nu mai ai de ce sa tii zip, rar sau altceva, la fel si cu documentele, fara compresie
tii tot ce vrei, filme, back-up de sistem de zeci de gb si alte prostioare. astept sa iasa o data, numai amenintari…
Astea sunt deocamdata doar idei de laborator. Pana la implementare mai trec ani buni.
Cu ce sa umpli discurile astea? Acum vreo 5 ani nu ziceai la fel despre DVDuri?
Stai linistit, ca au ei grija sa avem cu ce le umple: cu filme in format HD, de exemplu. Sau chiar necomprimate…
Astea sunt deocamdata doar idei de laborator. Pana la implementare mai trec ani buni.
Cu ce sa umpli discurile astea? Acum vreo 5 ani nu ziceai la fel despre DVDuri?
Stai linistit, ca au ei grija sa avem cu ce le umple: cu filme in format HD, de exemplu. Sau chiar necomprimate…
Chestia e de multa vreme, probabil ca tehnologia de fabricatoe va mai lua cîtiva timp! Dar, dupa cum vad, asta e moartea citorva industrii foarte profitabile. Si mai are o slabiciune de moment: numai 3Mb/s transfer! Asta seamana cu un CDRom cu viteza 12! Dar cred ca asa ii apare autorului, pina acum.Daca tineti minte, cind au aparut CDRAM-urile cu viteza 8, parca ne pocnise cineva cu ceva in cap (era prin 1999)
Deja Sony ameninta cu notebookuri cu blue-ray si am inceput cu blue-ray pt ca acesta e cel mai probabil sa ajunga pe mac(cred eu inca de la mac pro), iar hd-dvd nu prea mai e in stadiu de pregatire, ca deja sunt mai multe playere pe piata si toshiba are deja la vanzare notebook cu hd-dvd
se da minunatul film gasit pe strada, era o hartie peste el, in acest format. pe hartia de pe el, scria blue-ray. il pot deschide cu vlc si avem aici cateva printscreen-uri iar aici niste snapshoturi facute de player. din cand in cand se cam ineaca si se vede cam asa
pot deschide filmul si cu mplayerul si avem aici alte printscreen-uri. problema e ca nu am sunet. pe un minunat laptop dell cu xp, se aude dar se opinteste din cand in cand.
o problema ar fi si subtitrarea….am gasit o gramada in varianta de 2 cd si o singura sub in varianta de 1cd dar in format .txt
e drept ca n-am sapat prea mult si m-am infipt direct in forum dar sunt f nerabdator sa vad filmul si am si mancarea pe foc…fac o fasole cu ciolan afumat si cu salata de varza rosie cu lamaie.
Eh, astea in format necomprimat (.ts) se vad cam naspa pe Macuri. Depinde si ce rezolutie / bitrate au. Daca-s 1080p, greu la deal…
Sunetul probabil ca e DTS, dar VLC ar trebui sa-l “auda”.
Ia vezi, il deschide MPEG Streamclip? Sau Episode Pro? Ca daca da, poate il convertesti in ceva mai “uman”.
SubSyncX (pe situl meu), sau Jubler pot joinui subtitrarile.
blu-ray bre, nu blue.
eu deocamdata nici pe un blu-ray nu-mi dau seama ce as putea tine, poate sa mai fac din cand in cand un backup la tot hardu de 60 :D, si inca unu doua cu muzica.
am rezolvat pb sunetului. am bifat track2 ... de ce draq scrie acolo “deutsch”? intre timp am gasit o versiune .avi, dublata in engleza si se vede acceptabil.
cu subtitrarea nu cred ca am cum sa o scot la capat. filmul nu este dublat in engleza sau alta limba in care sa reusesc sa ma descurc, el este fix in limba in care a fost facut. cum spuneam, am o sub cu extensia .txt ce ar trebui impartita in 4 dar habar nu am cum…o solutie ar fi sa vad (eventual sa fac un printscreen) cand se termina prima parte din cele 4 apoi pe versiunea .avi sa vad ce replica se da in acel moment. in versiunea dublata, subtitrarea apare NU cand deschide gura personajul ci cand se aude replica in engleza.
mda, si io am fost dezamagit de puricozitatea imaginii… wtf? am niste traillere hd de pe siteul apple, care se vad muuuult mai bine. nu ma excit la super formate si rezolutii, banalele .avi-uri imi sunt suficiente dar acest film are o cromatica interesanta si as fi vrut sa-l vad in conditii “premium”.
in concluzie, voi ramane cu versiunea .avi ... m-as fi agitat daca imaginea era asemanatoare cu traillerele de care spuneam…
o sa ma mai joc cu mpeg streamclip dar la cate cunostinte de editare video am eu, nu cred ca o sa fac mare lucru.
n-am reusit sa rezolv acest aspect altfel decat este scris in ultimul paragraf. cred ca nici nu se poate… ma contrazice cineva?
Eh, astea in format necomprimat (.ts) se vad cam naspa pe Macuri. Depinde si ce rezolutie / bitrate au. Daca-s 1080p, greu la deal…Sunetul probabil ca e DTS, dar VLC ar trebui sa-l “auda”.
cu astea gata, ai scapat de obsesia compresiei, nu mai ai de ce sa tii zip, rar sau altceva, la fel si cu documentele, fara compresie
tii tot ce vrei, filme, back-up de sistem de zeci de gb si alte prostioare. astept sa iasa o data, numai amenintari…
On the other hand… compresia nu e numai pentru compresie… in special in Windoz. Eu unul zip-uiesc mai mai toate executabilele imporante (de ex drivere) pentru ca sa ramana virgine…in caz ca vrea sa le prosteasca vreun virus ...
Dupa aia compresia mai ajuta si la transferul datelor, ia incearca sa transferi prin retea sa zicem un folder cu vreo 5000 de fisiere…