Daca nu, ceva similar? Consolta OSX functioneaza foarte prost in sensul ca nu accepta clickuri de mouse, combinatii de taste si are probleme destul de grave si la afisare.
Asadar, cunoasteti ceva ?
[ Modificat: 18 Decembrie 2008 06:51 PM de Administrator ]
Da, si daca setezi alt terminal (adica alt TERM), atunci merge mult mai bine. Intr-adevar nu simte mouse-ul.
Maybe it’s just me, dar sa vrei sa folosesti mouse-ul in terminal (pentru altceva decit copy/paste) mi se pare ca si cind ai vrea sa folosesti Photoshop numai cu tastele.
Din pacate eu nu stiu alt client de telnet/ssh pentru OS X, ca n-am considerat necesar… poate stiu altii de pe-aici.
Pai spre exemplu nu pot sa ies din MC decat daca reconfigurez shortcutrile pe F-uri. Adica daca apas f10, nu-mi iese din MC, imi arata toate terminalurile deschise.
O alta problema e cand sunt intr-un folder mare si vreau sa ajuns sus. Nu merge page-up (se duce toata consola in sus, nu se duce pe folderul cu o pagina mai sus).
De asemea, cand sunt intr-o parte a MC-ului, cealalta nu se mai vede corect. Se vede un fel de oglinda a partii active.
Si au mai fost si alte chestii care m-au enervat. Atat de tare m-au enervat incat ma mut la calculatorul unei colege pentru a intra cu putty de cate ori am nevoie sa lucrez cu serverul.
In loc de tastele functionale, poti folosi tasta ESC. De exemplu, in loc de F5, apesi ESC-5 (tasta 5, nu tasta F5).
Ca problema generala, tu apesi pe F10 si lansezi astfel Expose. Daca vrei ca aplicatia sa primeasca tasta functionala F10, trebuie sa tii si pe Fn apasat.
De asemenea, MC are o jucarie cu care il poti invata alte combinatii de taste pentru task-urile des folosite, asa ca il poti reinvata ce e aia PageUp.
Faza cu oglinda n-o prea pricep, nu mi s-a intimplat niciodata.
Daca nu tin apasat pe fn imi schimba luminozitatea tastelor (sunt pe PowerBook). Daca tin apasat pe fn si apas f10, intr-adevar imi face expose la aplication windows (am invatat acum cum se numeste).
Intr-adevar am reusit sa ies din MC cu esc+0 deci e un pas in fata. O sa incerc sa-l invata sa faca si pageup si pagedown si atunci probabil o sa fiu mult mai multumit.
Faza cu erorile de afisare, hmm, nu stiu cum sa explic mai bine. Concret, fereastra inactiva arata ca dracu, si ca s-o fac sa se vada mai bine, trebuie s-o activez si sa ma duc cu cursorul pe fiecare folder si fiser (ca un fel de refresh pentru fiecare linie)
Cum ziceam in alt post, comportamentul terminalului, mai ales din pdv ANSI, e configurabil prin setarea variabilei de sistem TERM.
Deci, folosind o comanda specifica sistemului de operare pe care esti conectat, poti incerca, inainte sa intri in mc, sa schimbi acest comportament prin setarea de valori pentru variabila TERM cum ar fi: linux, vt100, ansi…
Pe linux ai scrie: “export TERM=vt100” de exemplu.
Pentru “print screen” poti folosi aplicatia Grab, care se distribuie in OS X, sau o combinatie de taste care momentan imi scapa (dar e documentata in Help).
eu am alta problema: care e combinatia echivalenta “insert” (adica selectie de fisier/folder)?
cu esc-cifra sunt obisnuit de mult timp, de la terminale unix, dar insert-ul lipseste cu desavarsire pe mac